معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهایی گفت: هیچ راه شریانی مسدود در کشور وجود ندارد و فقط ۱۵ راه فرعی و ۳۵۰ راه روستایی در اثر بارش سیل اخیر مسدود شده است. رضا اکبری با بیان این که امروز استانهای مازندران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، گیلان، گلستان و سمنان […]
معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهایی گفت: هیچ راه شریانی مسدود در کشور وجود ندارد و فقط ۱۵ راه فرعی و ۳۵۰ راه روستایی در اثر بارش سیل اخیر مسدود شده است.
رضا اکبری با بیان این که امروز استانهای مازندران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، گیلان، گلستان و سمنان بارش برف و باران دارند، گفت: در حال حاضر هیچ کدام از راههای شریانی کشور به دلیل بارش برف و باران مسدود نیست.
اکبری ادامه داد: البته تعدادی مسیر وجود دارد که از چند ماه پیش به دلایل گوناگون مسدود شده اند و بسته بودن آنها ارتباطی با بارشهای اخیر ندارد.
وی با تاکید بر این که هیچ گونه راه مسدود شریانی نداریم، تصریح کرد: تمام راههای شریانی که به دلیل جاری شدن سیل بسته شده بودند تا دیشب به طور کامل بازگشایی شد. محور ایرانشهر، کهنوج به بندرعباس، میامی_جاجرم و محور تایباد از جمله محورهایی بودند که بازگشایی شدند.
معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور با بیان این که اکنون ۱۵ محور فرعی مسدود در کشور وجود دارد، توضیح داد: این محورها عمدتا در استانهای کرمانشاه، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان و کرمان واقع شده اند با این وجود اکثر راههای مسدود در جنوب کرمان در محدوده رودبار و کهنوج و نیز در سیستان و بلوچستان قرار دارند.
اکبری افزود: حدود ۳۵۰ محور روستایی مسدود در سه استان هرمزگان، کرمان و ایرانشهر وجود دارد و عمده ترین خسارت سیل نیز در این سه استان بوده است.
به گفته اکبری حدود ۹ هزار کیلومتر جاده در این سیل آسیب دیده است و حدود ۵۶۰ دستگاه پل و ابنیه فنی نیز دچار خسارت شده اند. همچنین از ابتدای جاری شدن سیل، ۵۵۰ راه بازگشایی شده است.
او با اشاره به اقدامهایی که در خصوص بازگشایی جادهها انجام شده است، اظهار کرد: از ابتدای شروع این حادثه ۸۹۰ دستگاه ماشین آلات و هزار و ۳۰۰ نفر از نیروهای راهداری مشغول کمک به هموطنان و باز کردن جادهها هستند. هم اکنون مشکل خاصی وجود ندارد و دغدغه ما بازگشایی راههای فرعی و روستایی است که در استانهای مختلف در حال انجام است.
او عنوان کرد: نماینده تام الاختیار سازمان راهداری نیز در کرمان حضور دارد و پس از بازدید از محورهای استان سفارشهایی برای بازگشایی هر چه سریعتر راههای فرعی رو روستایی انجام داد. در این راستا ۲۵ قطعه لوله ۱۲ متری برای محور رودبار و کهنوج خریداری خواهد شد و تعدادی ماشین آلات نیز به جنوب کرمان اعزام می شوند و کاربازگشایی محورها را ادامه می دهند.
آسیبدیدن ۱۳۸ محور مواصلاتی استان هرمزگان
در سیل چهارم فروردینماه
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان هرمزگان از آسیبدیدن ۱۳۸ محور مواصلاتی در سیل چهارم فروردینماه در این استان خبر داد و گفت: تاکنون ۳۵ محور توسط راهداران بازگشایی شده است.
یوسف عابدینی از خسارت ۷۳۴ میلیارد ریالی به راههای این استان در سیل چهارم فروردینماه سال جاری در این استان خبر داد و گفت: بیشترین خسارت به راههای روستایی در شهرستانهای، بشاگرد، سیریک، جاسک، میناب، رودان و بندرعباس وارد شده است.
او طول راههای آسیبدیده در این استان را دو هزار و ۶۷۵ کیلومتر اعلام کرد و با اشاره به اینکه در طول این بارندگیها در مجموع ۱۳۸ محور مواصلاتی و ۱۸۹ دستگاه ابنیه فنی، آسیبدیده است، افزود: ادارهکل راهداری استان هرمزگان با استفاده از ۹۵ دستگاه انواع ماشینآلات سبک و سنگین، تاکنون ۸۶ عملیات ریزشبرداری و پاکسازی مقطعی انجام داده و در این مدت ۳۵ محور به همت ۱۵۲ نفر از نیروهای این ادارهکل، بازگشایی شده است.
عابدینی با بیان اینکه با باز شدن دریچه سد «شمیل» راه ارتباطی روستاهای «دلبودنی»، «کدوکار»، «گزریز»، «زرتی» و «خرگی» با روستاهای همجوار مسدود شده است، طغیان رودخانه «جگین» را موجب مسدود شدن راه ارتباطی ۴۰ روستا بهویژه در بخش «گافر پارامون» اعلام و عنوان کرد: علیرغم اینکه هنوز آب رودخانه فروکش نکرده و مانع تسریع در بازگشایی محورها شده است اما همکاران و راهداران پرتلاش شهرستان بشاگرد در حال بازگشایی این محورها هستند. همچنین طغیان رودخانه «شریفی» موجب قطع ارتباط محور جاسک_ بشاگرد شد که این محور و همچنین فرعی اول در کیلومتر ۶۳ محور جاسک و بعد از پل «گابریک» بازگشایی شدهاند.
او همچنین از بازگشایی آبنمای کیلومتر ۵۵ محور «جاسک-سیریک» و راههای روستایی «گزان»، «بزین»، «گوشکی»، «قلمویی» و «پگو» با همت راهداران خبر داد و گفت: هماکنون تمامی محورهای شهرستان سیریک باز و تردد در آنها به شکل عادی در جریان است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان هرمزگان خاطرنشان کرد: در این بارندگی، خسارت زیادی به بزرگراهها و راههای اصلی و فرعی وارد نشده است و فقط قسمت هایی از راه نیاز به مرمت دارد که در دستور کار قرار دارد و در اسرع وقت توسط راهداران و پیمانکاران بخش خصوصی، این موارد ترمیم خواهد شد.
به گفته عابدینی، استان هرمزگان دارای ۳۴ کیلومتر آزادراه، ۷۱۶ کیلومتر بزرگراه، ۶۷۵ کیلومتر راه اصلی، هزار و ۷۲۶ کیلومتر راه فرعی و چهار هزار و ۹۴۷ کیلومتر راه خاکی روستایی است.