به گزارش جمله، عرفان خسرویان رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه پیشرفت کشور با سرمایه گذاری در واحدهای صنعتی گره خورده است، تاکید کرد : از این رو دولت باید برای توسعه هر چه بیشتر آن تلاش کند و موانع را بردارد.
وی به چالش های پیش روی تحریم اشاره کرد و گفت: در دوران تحریم به سر می بریم و با محدودیت های بسیاری مواجه هستیم و در این میان صنعتگران با وجود هزینه های بالای تولید و مواد اولیه و گرانی حامل های انرژی در خط مقدم، توطئه های دشمنان را خنثی می کنند.
تامین نیروی انسانی رکن اساسی واحدهای صنعتی است
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور خاطر نشان کرد: اینکه رکن اصلی واحدهای صنعتی تامین نیروی انسانی و سرمایه انسانی است، افزود: در سند تحول دانشگاه فنی و حرفه ای برنامه ریزی گسترده ای برای پرورش مهندسین حرفه ای در صنایع مختلف متناسب با نیاز جامعه برنامه ریزی شده است.
وی اظهار کرد: دانشگاه باید نیروی حرفه ای تربیت کند چرا که یکی از دغدغه های دانشجویان این است که با چه آینده ای روبرو هستند و بعد فارغ التحصیلی وضعیت اشتغال او چگونه است؛ بر همین اساس باید اطلس مشاغل استان را توسط صنایع طراحی تدوین کنیم.
خسرویان ابراز کرد: گزارش های مجامع بین المللی نشان می دهد که ایران در زنجیره صنعتی نسبت به ترکیه و عربستان در رده های پایین تر قرار دارد و این نگران کننده است.شهرک های صنعتی نیاز به نیروی مهارتی و حرفه ای دارند اما بسیاری از آن ها برای کسب تجربه به کشورهای پیشرفته مهاجرت می کنند.
چالش پیش روی صنعت ایران است
وی تاکید کرد: چالش هایی در مقابل صنعت وجود دارد که اگر برنامه ریزی نکنیم و دانشگاه و صنعت در کنار هم نباشند در کمتر از ۵ سال آینده با بحران سرمایه انسانی مواجه هستیم و این نگران کننده است.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ابراز کرد: در راستای دغدغه های مطرح شده، کنسرسیوم تخصصی مهارت آموزی و اشتغال آفرینی طراحی شده است تا نیروهایی متخصص در این حوزه پرورش پیدا کنند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور گفت: دانشجویان، دانشگاه را خانه خود بدانند. این نشست ها تا ارائه برنامه جامع برای تربیت نیروی کار ادامه پیدا می کند.
وی گفت: بعد از بحران کرونا در دنیا، ۵ محور پیشران اقتصاد برای دنیا در نظر گرفته شد و محور اول، حوزه صنعت طراحی و ساخت و تولید است که جز ساده ترین رده صنعت قطعه سازی است. در صنایع خودرو و لوازم خانگی نیاز به تکنسین متخصص داریم که باید در دانشگاه تربیت شوند.
افتتاح نمایشگاه هوش مصنوعی
وی گفت: حوزه بعدی فناوری اطلاعات و صنعت آی تی و هوش مصنوعی است. در حوزه صنعت اقتصاد دیجیتال برنامه ریزی دقیق صورت گرفته و انجمن های علمی خوبی فعالیت می کنند. در آینده آزمایشگاه هوش مصنوعی در دانشگاه افتتاح و فارغ التحصیلان مرتبط با هوش مصنوعی تربیت می شوند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ابراز کرد: صنعت پیشران بعدی، مهندسی زیستی و زیست فناوری است و تربیت رشته های مکمل صنعت مهندسی زیستی در کشور در دانشگاه در دستور کار قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان به منظور اتصال اموزش، اشتغال توام با افزایش بهره وری اموزشی، مبتنی بر بهره گیری از کارافرینان، شرکا و ذینفعان نظام آموزش عالی مهارتی، طرح توسعه اشتغال پذیری دانشجویان و دانش آموختگان “تاد” را جهت نیروی کار ماهر صنعت در دستور کار خود دارد.
- نویسنده : زهره وحیدی -خبرنگار