وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با توجه به ارجاع موضوع واکسیناسیون زنان باردار توسط وزیر بهداشت به کمیته علمی کرونا، اعضای کمیته ملی واکسن کووید۱۹ در جلسه اخیر خود به این نتیجه رسیدند که واکسیناسیون این افراد کماکان با واکسن سینوفارم ادامه یابد. روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش […]
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با توجه به ارجاع موضوع واکسیناسیون زنان باردار توسط وزیر بهداشت به کمیته علمی کرونا، اعضای کمیته ملی واکسن کووید۱۹ در جلسه اخیر خود به این نتیجه رسیدند که واکسیناسیون این افراد کماکان با واکسن سینوفارم ادامه یابد.
روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در اطلاعیهای که سهشنبه شب انتشار یافت، همچنین آمده است: از آنجا که بر اساس آخرین شواهد علمی معتبر کمیته علمی کرونا، واکسیناسیون زنان باردار در مراکز واکسیناسیون توسط شبکه بهداشتی با واکسن سینوفارم انجام می شود، تصمیمی برای واردات واکسن فایزر وجود ندارد.
بنا بر توصیه سازمان جهانی بهداشت، بهترین واکسن، نخستین واکسن در دسترس افراد است؛ در همین راستا جمهوری اسلامی ایران از همان بدو واکسیناسیون، معتبرترین واکسن ها را تهیه کرده و در بخش تولید داخلی نیز ضمن تسهیل در امور تولید کنندگان، به منظور تامین سلامت مردم در این موضوع، سختگیری هایی لحاظ کرده است. لذا از هموطنان عزیز تقاضا شده است که نسبت به تزریق واکسن کرونا در اسرع وقت اقدام کنند. بنا به این گزارش، تاخیر در دریافت واکسن حتی برای یک روز، موجب تاخیر در ایمنی لازم جامعه می شود؛ لذا با تکیه بر اهمیت موضوع، اقدام به دریافت واکسن کرده و منتظر واکسن دیگری نباشند.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: خوشبختانه با تلاش های شبانه روزی رییس جمهوری، معاون اول، وزیر بهداشت و تمامی ارکان دولت، روند واردات و تامین واکسن کرونا به طور چشمگیری سرعت گرفته و به تبع آن نیز تزریق واکسن با سرعت مناسبی در کشور در حال اجراست. وزارت بهداشت تصریح ساخت که در قالب قرنطینه هوشمند و پس از رسیدن جامعه به سطح مناسبی از پوشش واکسیناسیون، محدودیت های اعمال شده در طول مدت مقابله با کرونا برای افراد واکسینه شده برداشته می شود. بنابر این هموطنانی که تا کنون موفق به تزریق واکسن نشده اند، می توانند با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir اقدام به اخذ نوبت و تزریق واکسن کرونا کنند.
۱۹ ماه جدال با ویروس شاخدار
طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۷۲ نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند و شمار قربانیان این ویروس در کشور از ۱۲۰ هزار نفر عبور کرد. کرونا از اوایل اسفند سال ۱۳۹۸ در کشور شیوع پیدا کرد و طی ۱۹ ماه گذشته پنج خیز داشته و واپسین خیز مرگبار در تیر ماه رقم خورد. خیز پنجم و رکوردشکن کرونا اوایل تیر ماه در کشور سایه گسترد و روز ۱۷ مرداد ماه با جان باختن ۵۴۲ نفر طی ۲۴ ساعت رکورد تلفات ۴۹۶ نفر را که ششم اردیبهشت سال جاری رقم خورد، شکست. روز ۱۸ مرداد ماه کرونا با ۵۸۸ نفر بار دیگر رکورد تلفات روزانه را جابجا کرد و روز ۲۴ مرداد با ۶۲۰ مورد مرگ روزانه رکورد جدیدی را بدست آورد.
روز ۲۵ مرداد باز هم کرونا رکورد دیگری زد و تلفات روزانه خود را به ۶۵۵ نفر رساند و در نهایت ۲۸ مرداد با مرگ ۵۵۴ نفر، تلفات کرونا از مرز یکصد هزار نفر عبور کرد. کرونا بدون توقف، ۳۱ مرداد ماه با تلفات روزانه ۶۸۴ نفر رکورد دیگری برجای گذاشت و دوم شهریور ماه با ۷۰۹ مورد مرگ روزانه بر نوک قله ایستاد. از این روز به بعد بود که با واردات گسترده واکسن و تسریع واکسیناسیون و با رکوردرنی های پی در پی تزریق روزانه واکسن که به بیش از یک میلیون دز رسید، روند تلفات کاهشی شد و روز گذشته (سه شنبه) به عدد ۲۳۹ نفر و پایین ترین شمار تلفات روزانه از ابتدای تیر ماه رسید. روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبه اعلام کرد، از سه شنبه تا چهارشنبه هفتم مهر ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۲۷۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۸۹۱ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۵۷۲ هزار و ۹۶۲ نفر رسید. طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۷۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۰ هزار و ۱۶۰ نفر رسید. تا کنون ۵ میلیون ۹ هزار و ۶۷۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۶ هزار و ۱۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۳۲ میلیون و ۸۷ هزار و ۱۳۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
همچنین تا کنون ۳۷ میلیون و ۷۴۸ هزار و ۷۱۰ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۶ میلیون و ۶۰ هزار و ۹۵۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵۳ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۶۶۱ دُز رسید.