واردات ۱۰ میلیون واکسن کرونا به کشور تا نیمه خرداد
واردات ۱۰ میلیون واکسن کرونا به کشور تا نیمه خرداد

رئیس مرکز توسعه شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: محموله جدید واکسن خارجی پنجشنبه این هفته یا حداکثر اوایل هفته آینده به میزان حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دوز وارد ایران می‌شود. صادق تبریزی افزود: اگر تامین واکسن کرونا طبق برنامه به خوبی پیش برود، پیش بینی این است که تا نیمه […]

رئیس مرکز توسعه شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: محموله جدید واکسن خارجی پنجشنبه این هفته یا حداکثر اوایل هفته آینده به میزان حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دوز وارد ایران می‌شود.
صادق تبریزی افزود: اگر تامین واکسن کرونا طبق برنامه به خوبی پیش برود، پیش بینی این است که تا نیمه خرداد حدود ۱۰ میلیون واکسن کرونا به دست ما برسد.
وی ادامه داد: تا آخر خرداد واکسن کرونای تولید داخل نیز در اختیار وزارت بهداشت قرار می گیرد و واکسن پاستور که با مشارکت کوبا تولید می شود و واکسن کوایران برکت تا پایان خرداد تایید و تولید می شود و به دست وزارت بهداشت می رسد.
رئیس مرکز توسعه شبکه وزارت بهداشت گفت: پیش بینی این است که تا پایان خرداد حداقل دو واکسن ایرانی تولید داخل را در اختیار داشته باشیم، شاید هم زودتر به دست ما برسد و بعد از آن علاوه بر واکسن خارجی که تعداد آن زیاد نخواهد بود، با واکسن داخلی کار را جلو می بریم و به این ترتیب سرعت واکسیناسیون بیشتر می شود. به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، تاکنون حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن خارجی از چهار نوع واکسن اسپوتنیک روسیه، واکسن چینی، کوواکسین هند و آسترازنکا کره جنوبی وارد شده است.
  نخستین محصول تولید انبوه واکسن “کوو ایران برکت” امروز رونمایی می‌شود
نخستین محصول تولید انبوه واکسن ایرانی کرونا به نام “کوو ایران برکت” در فاز یک کارخانه تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان امام امروز رونمایی می‌شود.
این مراسم در شرکت دارویی برکت با حضور رییس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و سایر دست اندرکاران این حوزه برگزار می‏شود.
مدیر اجرایی طرح واکسن «کوو ایران برکت» روز دوشنبه گفت: بعد از عبور از مرحله نیمه صنعتی، وارد مرحله تولید انبوه واکسن کوو ایران برکت شدیم و قرار شد ۲ خط صنعتی آماده شود که خط اول تولید آماده شده و خط دوم هم در حال آماده شدن است.
سید رضا مظهری اظهارداشت: با راه اندازی این دو خط تولید تا پایان شهریور ماه امسال (با احتساب ظرفیت سه میلیون دوز خط اول) توان عرضه ۲۰ میلیون دوز واکسن ایران برکت در ماه ایجاد می شود.
  کرونا جان ۳۵۱ نفر دیگر را در ایران گرفت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۳۵۱ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۵ هزار و ۲۶۱ نفر رسید. پنج هزار و ۵۳۳ بیمار بدحال نیز در بخش های آی سی یو بستری هستند.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۸ هزار و ۴۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۵۱۷ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۶۷۳ هزار و ۲۱۹ نفر رسید.
وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون دو میلیون ۱۲۷ هزار و ۱۹۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. پنج هزار و ۵۳۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۷ میلیون و ۲۰۶ هزار و ۷۳۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس این گزارش، اکنون ۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۶۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۳۹ شهر در وضعیت زرد و صفر شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. با افزایش مبتلایان در سیستان و بلوچستان نیز تعداد شهرستان‌های آبی به صفر رسید.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون یک میلیون و ۴۶۹ هزار و ۷۰۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۹۰ هزار و ۳۴۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به یک میلیون و ۷۶۰ هزار و ۴۸ دوز رسید.
  نخستین مرکز واکسیناسیون خودرویی کرونا در تهران رونمایی شد
نخستین مرکز واکسیناسیون کووید۱۹ در خودرو در بوستان سرخه حصار تهران افتتاح و آغاز به کار کرد.
آئین افتتاح و بهره برداری از نخستین مرکز واکسیناسیون خودرویی کرونا در تهران با حضور دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد مدیریت مقابله با کرونا کلانشهر تهران، شهردار منطقه ١٣ تهران و جمعی از مسئولان شبکه بهداشت، خانواده شهید مدافع سلامت برگزار و با استقبال خانواده های سالمند رو به رو شد.
«علبرضا زالی» فرمانده ستاد مدیریت مقابله با کرونای کلانشهر تهران در مراسم بهره برداری از این مرکز با اشاره به راه اندازی اولین مرکز واکسیناسیون خودرویی در بوستان جنگلی سرخه حصار، گفت: بعد از اینکه در سه مرحله شناسایی افراد طی شد، در مرحله چهارم کار تزریق واکسن انجام می‌شود.
وی افزود: تجمیع مراکز واکسیناسیون یکی از سیاست‌های ستاد ملی مقابله با کرونا است که با همکاری شهرداری تهران این کار در حال انجام است. زالی ادامه داد: قرار است شهرداری تهران نسبت به واگذاری سوله‌ها و همچنین پارک‌های جنگلی برای واکسیناسیون شهروندان همکاری کند.
فرمانده ستاد مدیریت مقابله با کرونای کلانشهر تهران تاکید کرد: قطعاً راه اندازی این مراکز بدون همکاری و همراهی شهرداری تهران امکان پذیر نخواهد بود و جا دارد از شهردار تهران و اقدامات منطقه ۱۳ تشکر و تقدیر کنیم.
«مجتبی شکری»، شهردار منطقه۱۳ در این مراسم  با بیان اینکه ٣ ایستگاه برای فرآیند واکسیناسیون مراجعین در نظر گرفته شده است افزود: در ایستگاه اول مراجعین بدون نیاز به ترک خودرو پذیرش و پس از دریافت اطلاعات از سوی مسئول غرفه پذیرش، کارت واکسیناسیون دریافت و سپس به سمت ایستگاه دوم (محل تزریق واکسن) هدایت شده و تزریق واکسن در خودرو صورت می پذیرد و در ایستگاه پایانی، نیز پزشک مقیم پس از ۲۰ دقیقه با رعایت اصل فاصله گذاری، شرایط عمومی افراد را  پس از دریافت واکسن بررسی و کارت واکسیناسیون را تایید نهایی می کند. وی، رعایت فاصله، نظم بیشتر و افزایش تعداد دریافت کنندگان واکسن را از مزایای راه اندازی این مرکز برشمرد و ابراز امیدواری کرد: این طرح بتواند علاوه بر شرق تهران، کل شهر را  در بر بگیرد؛ ضمن اینکه به عنوان یک الگو برای دیگر مناطق شهر تهران نیز مطرح بوده و  می تواند در طرح های آتی مدنظر قرار بگیرد.   شکری با بیان اینکه مرکز واکسیناسیون خودرویی کرونا در فاز اول از ساعت ۹ صبح تا عصر پذیرای شهروندان است ادامه داد: پیش بینی می شود، روزانه ۱۵۰۰ شات تزریق در این محل صورت بگیرد.
  نباید تجربه تلخ کرونایی نوروز در عید فطر تکرار شود
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پرشکی مازندران موج چهارم همه گیری کرونا را به واسطه ویروس جهش یافته خطرناکترین دوره این پاندمی توصیف کرد و گفت: نباید تعطیلات عید فطر زمینه‌ساز تجربه دوباره موج چهارم باشد.
دکتر قاسم اویس افزود: خوشبختانه طی هفته های اخیر آمار بستری بیماران جدید کرونایی، مراجعان سرپایی و همچنین موارد فوتی ناشی از کرونا در استان روبه کاهش است.
وی وضعیت کنونی همه گیری ویروس کرونا در استان را ثابت توصیف کرد و اظهار داشت: با توجه به تعطیلات عید سعید فطر نمی توان به این وضعیت پایدار امیدوار بود و ممکن است با عادی انگاری گسترده شرایط کرونایی استان تغییر کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران  اظهار داشت: عمده نگرانی کادر درمان تکرار تجربه تلخ تعطیلات عید نوروز است که بلافاصله بعد از عبور از پیک سوم کرونا تمامی استان با کرونای انگلیسی و موج چهارم درگیر شد که خستگی و بار سنگینی را به کادر درمان تحمیل کرد.
دکتر اویس با اعلام اینکه هنوز کرونای جهش یافته هندی در استان دیده نشده است، افزود: با توجه به اینکه موارد ابتلا به این ویروس جهش یافته در سایر استان ها دیده شده است احتمال انتقال آن به مازندران نیز وجود دارد. باید در نظر داشت که به گذشت ۲۰ روز از شناسایی اولین فرد مبتلا به ویروس کرونای انگلیسی در کشور، این ویروس در استان مازندران و شهرستان قائمشهر با ورود مهمانانی از استان همسایه مشاهده شد و در عرض کمتر از ۲ هفته کل استان را درگیر کرد.