مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن از مشارکت ۳۵۵ هزار مستاجر در طرح وام ودیعه مسکن خبر داد و گفت: وام ودیعه مسکن تاکنون به ۱۹۱ هزار مستاجر معادل ۳.۹ هزار میلیاردتومان، پرداخت شد. پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد، تازهترین وضعیت پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن […]
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن از مشارکت ۳۵۵ هزار مستاجر در طرح وام ودیعه مسکن خبر داد و گفت: وام ودیعه مسکن تاکنون به ۱۹۱ هزار مستاجر معادل ۳.۹ هزار میلیاردتومان، پرداخت شد. پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد، تازهترین وضعیت پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن را به متقاضیان واجد شرایط اعلام کرد.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اعلام اینکه پرداخت وام ودیعه مسکن تا پایان بهمنماه به متقاضیان ادامه خواهد یافت، گفت: با آغاز به کار پرداخت وام ودیعه مسکن حدود ۹۲۰ هزار نفر ثبت نام کردند که ۸۲۸ هزار نفر حائزشرایط شناخته شدند. تعدادی نیز به دلیل کامل نبودن استعلامهای لازم و همچنین نداشتن مدارک مستدل از دریافت وام ودیعه مسکن، جا ماندند.
اصلانی ادامه داد: در حال حاضر کسانی که بانک خود را برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن انتخاب کردند ۳۵۵ هزار نفر هستند و این افراد نیز با پیامکهایی که از سوی وزارت راه و شهرسازی به آنها اعلام شد به بانکها برای دریافت وام مراجعه کردند.
به گفته وی، از حدود ۳۵۵ هزار نفری که بانک را برای دریافت تسهیلات وام اجاره مسکن انتخاب کردند، حدود ۲۳۰ هزار نفر در بانکها تشکیل پرونده دادند و ۱۹۱ هزار نفر نیز وام ودیعه مسکن را دریافت کردند که مجموع رقم پرداخت شده طبق تازهترین آمار، ۳.۹ هزار میلیاردتومان است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی یادآور شد: پرداخت تسهیلات وام ودیعه مسکن برای تهران ۵۰ میلیون تومان و برای سایر شهرها به ترتیب ۳۰ تا ۱۵ میلیون تومان به ازای هر خانوار مستاجر واجد شرایط است.
وی در خصوص ویژگیها و شرایط دریافت وام، توضیح داد: برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی داشتن اجاره نامه همراه با کد رهگیری حذف شده است و تنها معرفی نامه سازمان بهزیستی و کمیته امداد کفایت میکند. بقیه افراد باید برای اجارهنامههای خود کد رهگیری دریافت کنند و در عین حال باید وثایق بانکی را نیز به بانک ارایه بدهند.
اصلانی ادامه داد: هم اکنون برای پرداخت وام ودیعه مسکن سابقه داشتن چک برگشتی بررسی نمیشود و برای افراد کم درآمد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی نیز ارایه گواهی سهام عدالت کافی است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه رویکرد سیستم بانکی، همراهی با مردم در پرداخت تسهیلات اجاره مسکن بوده است، در بیان استقبال کم مردم از اجرای این طرح گفت: خیلی از مردم پیامک های ارسالی را ندیده و یا بی توجه به آن بودند. در عین حال با توجه به اینکه یکی از شروط داشتن کد رهگیری بود و تعدادی از مستاجران کد رهگیری نداشتند عملا از دریافت این تسهیلات جاماندند. در عین حال یکی از شروط مهم پرداخت این وام توسط سیستم بانکی ارایه گواهی درآمدی توسط مستاجران است که به دلیل نداشتن این گواهی، بخش عمده دیگری نیز عملا این امکان را نیافتند.
گفتنی است، با توجه به مشکلات ایجادشده برای خانوارها در شرایط اقتصادی و بهداشتی کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا و اجرای بند سه مصوبات پنجاه و یکمین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا در تاریخ ۱۳ دی ماه، مهلت پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن تا پایان بهمن ۱۳۹۹ تمدید شده است.
همکاری مرکز تحقیقات با مدیریت بحران
و شهرداری تهران برای مقاومسازی
ساختمانهای پایتخت
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن تاکید بر ارتقای تابآوری ۲۳ میلیون واحد مسکونی در کشور از تدوین دستورالعمل بهسازی نسبی ساختمانهای متداول پایتخت خبر داد.
محمد شکرچیزاده گفت: ارتقای تابآوری شهرها موضوعی مهم و حیاتی است که در دستور کار مرکز تحقیقات قرار دارد. مرکز برای تحقق این مهم برای ساختمانهای موجود در همکاری با سازمان مدیریت بحران، اقدام به بهسازی نسبی ساختمانهای متداول (ساختمانهای ۳ تا ۴ طبقه فولادی، بتنی و بنایی) خواهد کرد تا رفتارهای لرزهای ساختمانهای موجود تغییر یافته و ارتقا پیدا کند.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی هدف از مقاومسازی ساختمانهای موجود را کاهش مخاطرات و خسارتهای مالی و جانی ناشی از حوادث مختلف برشمرد و افزود: یکی از مخاطرات مهم کشور، زمینلرزه است که ضروری است تا ساختمانهای موجود در این زمینه تابآوری لازم را به دست آورند. شکرچیزاده از تدوین دستورالعملهای بهسازی نسبی ساختمانهای متداول در کمیتههای تخصصی مرکز تحقیقات، خبر داد و تصریح کرد: مقرر است در همکاری با شهرداری تهران، دستورالعمل بهسازی نسبی ساختمانهای متداول منتشر شود که با ابلاغ این دستورالعملها، شهرداریها آنها را در برخی از ساختمانها که مالکان تمایل به همکاری دارند مورد استفاده قرار خواهد داد.
وی با یادآوری اینکه دستورالعملها جنبه توصیهای دارند، توضیح داد: مالکانی که بخواهند واحدهای مسکونی خود را مقاومسازی کنند الزامی برای انجام کار ندارند. با این حال اگر این کار را انجام دهند با هزینه نسبتا کم میتوانند ایمنی ساختمان خود را بالا ببرند.
شکرچیزاده تابآوری ۲۳ میلیون واحد مسکونی در کشور را از ضرورتهای غیر قابلانکار برشمرد و گفت: درصد قابل ملاحظهای از ۲۳ میلیون واحد مسکونی موجود در کشور، ایمنی لازم را برای زلزله شتاب مبنای منطقهای که در آن هستند، دارا نیستند و این وضعیت به ویژه در کلانشهرها در هنگام وقوع زلزله میتواند، خطرآفرین باشد. شکرچیزاده گفت: مرکز تحقیقات مذاکرات جدی با شهرداری و شورای شهر تهران داشت. بر اساس این مذاکرات، مقرر شده، شهرداری امکان این را فراهم کند تا فرآیند صدور پروانه ساختمانی برای ساختمانهایی که میخواهند مقاومسازی انجام دهند در مدت زمان کوتاه و با هزینه کم انجام شود تا مالکان به ارتقای تابآوری در ساختمانها گرایش پیدا کنند. رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: طبق مذاکراتی که با معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور انجام شد، در صدد هستیم تا علاوه بر تهران، دستورالعمل بهسازی نسبی ساختمانهای متداول در سایر کلانشهرها، عملیاتی و اجرایی شود و شهرداریهای شهرهای بزرگ فرآیند صدور پروانه به ویژه کلانشهرها را کوتاه کنند تا مردم با رغبت به مقاومسازی واحدهای مسکونی خود اقدام کنند.