سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۳۸۵ هزار و ۷۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۹ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۷ هزار و ۵۶۰ نفر […]
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۳۸۵ هزار و ۷۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۹ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۷ هزار و ۵۶۰ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز سه شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۷ بهمن ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۴۲۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۵۹۰ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۸۵ هزار و ۷۰۶ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۱۷۷ هزار و ۳۶۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۰۳۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۹ میلیون و ۱۵ هزار و ۳۷۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری گفت: بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۷۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
وی افزود: پمپ بنزین ها از اماکن پر خطر در انتقال ویروس کرونا هستند، بنابراین لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی در این اماکن ضروری است. توصیه می شوند هنگام مراجعه به پمپ بنزین باک خودرو را پر کنید تا کمتر نیاز به مراجعه به پمپ بنزین داشته باشید.
لاری گفت: هنگام مراجعه به پمپ بنزین حتما از دستکش یکبار مصرف استفاده و از تماس دست با نازل دستگاه حتی الامکان خودداری کنید. کارت سوخت خود را بدون تماس دست با دستگاه وارد و رمز آن را با دستی که دستکش دارد وارد کنید و پس از سوخت گیری کارت بانکی را شخصا وارد کنید و از اپراتور بخواهید رمز را وارد کند یا با دستی که دستکش دارد شخصا رمز کارت بانکی را وارد کنید. پس از آن دستکش را بدون تماس با بدن خارج و در سطل دردار بیندازید و در اولین فرصت کارت ها و دست ها ضدعفونی کنید یا بشویید.
آموزش حضوری در مدارس کلاردشت آغاز شد
مدیر آموزش و پرورش کلاردشت از بازگشایی مدارس این شهرستان برای آموزش حضوری دانشآموزان خبر داد و گفت که تمامی پروتکلهای بهداشتی کرونایی در این مجموعههای آموزشی با دقت رعایت و نظارت میشود.
رنگ کرونایی کلاردشت به همراه ۶ شهرستان دیگر مازندران از چهارم بهمن ماه جاری براساس ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی زرد اعلام شد.
وزارت آموزش و پرورش هم پیش تر با ابلاغ دستورالعمل بازگشایی مدارس از اول بهمن اعلامکرده بود آموزش حضوری شامل دانشآموزان پایههای اول و دوم ابتدایی در مناطق زرد و آبی، دانشآموزان مدارس ابتدایی و متوسطه دارای جمعیت کمتر از ۵۰ نفر و هنرجویان هنرستان های فنی وحرفه ای و کاردانش در وضعیت زرد و آبی میشود.
مهرداد تیمور نژاد افزود که بازگشایی مدارس شهرستان برای آموزش حضوری به استناد دستورالعمل ابلاغی وزارت آموزش و پرورش انجام شد ولی استقبال دانش آموزان پایه های اول، دوم و هنرستان ها بسیار ضعیف بود به گونه ای که تعداد دانش آموزان در هر کلاس درس بین سه تا ۱۰ نفر بوده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با نشست های متعدد با حضور اولیای دانش آموزان و اطمینان خاطر دادن به آنان مبنی رعایت کامل پروتکل های بهداشتی کرونایی ، استقبال دانش آموزان برای حضور در کلاس درس بیشتر شود.
اولین واکسن کرونا وارداتی احتمالا از سبد کوواکس خواهد بود
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ۱۱ شرکت در کشور مشغول فعالیت برای تولید واکسن کرونا هستند. وزارت بهداشت از هر واکسنی که به فاز سه برسد، ۱۵ میلیون دوز پیش خرید می کند، در مورد خرید خارجی نیز احتمالا اولین محموله خرید از سبد کوواکس است.
مصطفی قانعی در حاشیه نخستین همایش محصولات بایونکنولوژی در هتل المپیک در جمع خبرنگاران افزود: در مورد خرید خارجی واکسن به نظر می رسد اولین محموله واکسن کرونا که به ایران می رسد از سبد کوواکس باشد، البته نوع آن بستگی به واکسن های عرضه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی دارد. سازمان بهداشت جهانی ۱۰ درصد از تولیدات واکسن های کرونا که در شرکت های مختلف تولید شده و مورد تایید این سازمان قرار گرفته است را از طریق اتحادیه جهانی کوواکس توزیع می کند. وی افزود: احتمالا اولین محموله واکسن های کوواکس اواخر بهمن به ایران می رسد و بعد از آن نیز احتمالا واکسن تولید مشترک با کوبا در دسترس ایران قرار می گیرد. پس از آن خرید مستقیم واکسن از برخی از کشورها نیز به نتیجه می رسد تا به تولید واکسن کرونا در داخل برسیم.
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ۱۱ شرکت دانش بنیان بر اساس مجوز سازمان غذا و دارو برای تولید واکسن کرونا در حال فعالیت هستند، که شرکت شفا از برکت در فاز یک انسانی است، موسسه رازی نیز کد اخلاق را برای شروع فاز یک انسانی دریافت کرده است. واکسن مشترک انستیتو پاستور با کوبا نیز در فاز دو انسانی است و احتمالا تا پایان سال وارد فاز ۳ می شود.
وی گفت: پیش بینی می شود اولین واکسن های کرونا تولید داخل خرداد ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد و از ۱۱ شرکت فعال هفت یا هشت شرکت موفق شوند. معاونت علمی ریاست جمهوری نیز برای صنعتی شدن تولید واکسن در کشور ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری ی کند تا زیرساخت های صنعت تولید واکسن در کشور تقویت شود.
قانعی افزود: هیچ کشوری نمی تواند همه مردم خود را با یک نوع واکسن کرونا واکسینه کند بنابراین باید از منابع مختلف داخلی و خارجی برای تامین واکسن اقدام کنیم و حتی در مواردی ممکن است، واکسیناسیون گروهی از مردم با یک واکسن شروع شود و دوز یادآوری با واکسن دیگری باشد یا مثلا برای سالمندان، زنان باردار یا بیماران قلبی و… واکسن خاصی مورد استفاده قرار بگیرد کما اینکه در برخی کشور واکسن فایزر در برخی افراد بالای ۸۵ سال عوارضی داشته است.
دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ادامه داد: در هر صورت هر واکسن تولید داخل که وارد فاز سه مطالعه انسانی بود، وزارت بهداشت ۱۵ میلیون دوز از آن را به قیمت ۷۰ درصد قیمت تمام شده واکسن و با ارز نیمایی پیش خرید می کند.
واکسن کرونا تا ۲۰ روز دیگر وارد کشور میشود
دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: واکسن کرونا در نهایت تا ۲۰ روز دیگر وارد کشور میشود و واکسیناسیون آغاز خواهد شد.
بابک دین پرست در حاشیه هشتمین نشست قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، بررسی روند اجرای مصوبات جلسه هفتم قرارگاه را یکی از دستور کار نشست قبلی قرارگاه عملیاتی عنوان کرد و در جمع خبرنگاران گفت: با پیگیریهای انجام شده، همه چهل و یک مصوبه در رابطه با موضوعات مختلف قرارگاه جز یک مصوبه اجرا شد که آن هم تا آخر هفته عملیاتی میشود.
دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا اضافه کرد: با توجه به گزارش ارائه شده در نشست، همه مصوبات مربوط به هفت جلسه قبلی قرارگاه، اجرایی و برای رییسجمهوری ارسال شد.
دین پرست تصریح کرد: امروز در ارتباط با بررسی و تدوین دستورالعملهای ویژه برای تعطیلات نوروزی، پیشنهادات متفاوتی درباره نحوه برنامهریزی برای انجام سفرها با رعایت پروتکلها، فعالیت صنوف و بخشهای گردشگری ارائه و قرار شد کمیته امنیتی و اجتماعی طرحهای پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی را بررسی و برای تصویب به ستاد اصلی ارائه کند.
وی ادامه داد: در ارتباط با فعالیت صنوف هم قرار شد وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری اتاق اصناف یک بسته پیشنهادی برای تصویب بیاورد تا در پایان امسال بتوانیم حداکثر امکانات را در چارچوب پروتکلهای بهداشتی داشته باشیم.
دین پرست خاطرنشان کرد: برای ساماندهی دستفروشان که در ایام پایانی سال در به این شیوه امرار معاش میکنند، مقرر شد کمیته مشترکی از نمایندگان سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، اتاق اصناف و وزارت صنعت معدن و تجارت تشکیل شود.
معاون وزارت کشور درباره واکسن کرونا، گفت: بانک مرکزی و وزارت بهداشت آخرین گزارش از این وضعیت را ارائه کردند و همه وزارتخانهها بر اساس مصوبات، پیگیریهای لازم را انجام میدهند تا واکسن مورد نظر وارد و واکسیناسیون آغاز شود.
وی یادآور شد: در نهایت تا۲۰ روز دیگر واکسنهای مدنظر وارد کشور و واکسیناسیون آغاز میشود.
۱۴ شرکت دانش بنیان متقاضی تولید واکسن کرونا هستند
مدیرکل نظارت بر دارو و فرآوردههای تحت نظارت سازمان غذا و دارو گفت: ۱۴ شرکت دانش بنیان در ایران متقاضی تولید واکسن کرونا هستند. سه شرکت تولید آزمایشگاهی را انجام دادهاند و دو شرکت به فاز مطالعه انسانی رسیدهاند.
حیدر محمدی در اولین همایش محصولات بیوتکنولوژی در هتل المپیک افزود: شرکتهای دانش بنیان در ایران به زودی دو داروی بایوتکنولوژی آلبومین و «آی وی آی جی» در کشور تولید می کننند که دستاورد بزرگی است. البته مشکلاتی در ثبت داروهای بایوتکنولوژی در فهرست دارویی بود که به زودی رفع می شود. وی افزود: با پیشرفت ایران در حوزه بیوتکنولوژی به زودی در سال آینده واکسن آنفلوانزا نیز در کشور تولید می شود.
محمدی گفت: ایران اکنون کشور اول منطقه در حوزه بیوتکنولوژی و کشور دوازدهم در دنیاست. اما بودجه های کافی برای توسعه این صنعت در کشور نداریم. تاکنون ۵۰۰ میلیارد دلار در بازار جهانی بیوتکنولوژی سرمایه گذاری شده که سهم ایران یک هزارم این میزان است. ارزش بازار بیوتکنولوژی ایران حدود ۶۰۰ میلیون دلار است اما توان ایران در این حوزه بسیار بیشتر است زیرا ۲۰ شرکت بسیار فعال در حوزه بیوتکنولوژی داریم که ظرفیت بسیار بزرگی برای توسعه و ورود به بازارهای جهانی دارند.
مدیرکل دارو سازمان غذا و دارو ادامه دارو گفت: میزان ارز دارویی کشور در سالهای اخیر همواره کاهش داشته است. سال ۹۶ حدود چهار میلیارد دلار بود. در سال ۹۷ حدود ۳.۷ میلیارد دلار شد و سال ۹۸ به ۳.۲ دلار رسید و امسال به ۲.۵ میلیارد دلار کاهش یافت.
وی گفت: البته امسال از این بودجه مصوب دو میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار اختصاص یافت که یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار آن سهم دارو بود.