بندر صیادی بابلسر به عنوان نخستین بندر از این نوع در مازندران روز یکشنبه به طور رسمی به بخش خصوصی واگذار شده است. واگذاری این بندر صیادی برابر اصل ۴۳ ” قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت « صورت گرفت و اتحادیه صیادان کیلکا مازندران صاحب آن شد. مدیرکل شیلات مازندران در حاشیه […]
بندر صیادی بابلسر به عنوان نخستین بندر از این نوع در مازندران روز یکشنبه به طور رسمی به بخش خصوصی واگذار شده است.
واگذاری این بندر صیادی برابر اصل ۴۳ ” قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت « صورت گرفت و اتحادیه صیادان کیلکا مازندران صاحب آن شد.
مدیرکل شیلات مازندران در حاشیه مراسم واگذاری بندر صیادی بابلسر گفت : این بندر با واگذاری به بخش خصوصی ، اولین بندر صیادی بخش خصوصی مازندران به شمار میرود.
حسن اسحاقی افزود : در راستای تحقق اصل٤٣ قانون تنظیم مقررات مالی دولت ۲ پست اسکله ١٢٠ متری و یک اسکله ۳۰ متری مصارف انسانی به اتحادیه کلیکاداران مازندران واگذار شد و از این پس به صورت خصوصی مدیریت میشود.
وی ادامه داد : با وجود اینکه واگذاری بخشی از بندر صیادی بابلسر طبق قانون یک ساله است، اما امیدواریم با مدیریت درست و همچنین بهرهبرداری مناسب اتحادیه بتوانیم شاهد واگذاری کامل و دایمی آن به بخش خصوصی باشیم.
مدیرکل شیلات مازندران همچنین به طرح توسعه بندر صیادی بابلسر اشاره کرد و گفت : در حال حاضر یک پست اسکله ۲۰۰ متری در ساحل بابلسر برای صیادی در حال ساخت است که بنا داریم این قسمت را نیز به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وی با بیان اینکه بندر صیادی بابلسر هنوز به صورت کامل به بهرهبرداری نرسیده است، افزود : امید است واگذاری امروز مقدمهای برای خصوصی سپاری کامل بندر بنا بر ماده ٨٨ قانون مقررات مالی دولت باشد.
اسحاقی گفت : در حال حاضر توسعه فاز دوم بندرصیادی ٨٠ درصد پیشرفت فییزیکی دارد و پیش بینی می شود با اتمام آن صید کلیکا به بیش از ٢ برابر افزایش یابد.
وی یکی از مزیتهای واگذاری بندر به بخش خصوصی را افزایش درآمد صیادان برشمرد و افزود : واگذاری بنادر صیادی به اتخادی تعاونیهای صیادی سبب بازگشت سود حاصله از ماهیگیری به صیادان میشود.
قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت سال ٨١ به پیشنهاد مشترک سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی تصویب شد. بر اساس این قانون وزارتخانهها و موسسات دولتی میتوانند ساختمان ها اعم از اداری ، مسکونی ، آموزشی و دیگر امکانات خود را برای مدتی که مورد نیاز نیست و استفاده از آنها توسط غیر موجب استهلاک غیر معمول نمیشود ، با رعایت کاربری قبلی به اشخاص حقیقی یا حقوقی با رعایت مقررات مربوط به قیمت ریز به مدت یک سال یا کمتر به اجاره واگذار کنند.
بندر صیادی بابلسر دارای ٣٧ فروند شناور صید ماهی کلیکا است و بیش از یکهزار نفر در آن به صید و صیادی مشغول هستند. این صیادان سالانه بیش از ١٥ هزار تن کلیکا از دریای خزر صید میکنند.
ساخت بندر صیادی بابلسر سال ۷۴ با یک موج شکن ٩٥٠ متری آغاز شد و در سالهای بعد اسکلههای چون مصارف انسانی ماهیان کلیکا به طول ٣٠ متر و اسکله ١٢٥ متری در مجاورت رودخانه بابلرود بنا شد.
فاز دوم توسعه این بندر هم سال٩٠ با ساخت دیوار هادی و لایروبی حوضچه آرامش به مساحت بالغ بر ١٠ هکتار اجرایی شد و احداث اسکله ٢٠٠ متری نیز آغاز شد که در حال اجرا است.