گروه اجتماعی/ مدیرکل بهزیستی استان مازندران به مناسبت ایامالله دهه فجر طی نشستی مطبوعاتی از اهمِّ اقدامات انجام گرفته و در دستور کار این سازمان حمایتی خبر داد. فرزاد گوهردهی در این نشست خبری و در جمع خبرنگاران ضمن اعلام خبرِ واگذاری ۱۷۴ واحد مسکونی ویژه معلولان و مددجویان زیرپوشش این نهاد در دهه […]
گروه اجتماعی/
مدیرکل بهزیستی استان مازندران به مناسبت ایامالله دهه فجر طی نشستی مطبوعاتی از اهمِّ اقدامات انجام گرفته و در دستور کار این سازمان حمایتی
خبر داد.
فرزاد گوهردهی در این نشست خبری و در جمع خبرنگاران ضمن اعلام خبرِ واگذاری ۱۷۴ واحد مسکونی ویژه معلولان و مددجویان زیرپوشش این نهاد در دهه فجر سال جاری گفت: برای ساخت این واحدهای مسکونی علاوه بر انشعاب رایگان آب، برق، گاز و صدور پروانه ساختمانی، به هر خانواده دارای یک معلول ۶۰۰ میلیون ریال و دارای دو فرزند معلول و بیشتر از آن یک میلیارد و۴۵۰ میلیون ریال و در مجموع ۳۰۰ میلیارد ریال در قالب کمک بلاعوض به این خانواده ها پرداخت شده است.
وی احداث مسکن و ایجاد اشتغال پایدار برای مددجویان را از جمله رویکردهای اصلی بهزیستی برشمرد و گفت که در همین راستا تا پایان امسال ۷۶۰ واحد مسکونی به مددجویان زیرپوشش بهزیستی مازندران واگذار میشود که این میزان بیش از دو برابر سهمیه ابلاغی و در نظر گرفته شده است.
گوهردهی همچنین از بهرهبرداری ۵۰ طرح اشتغالزایی ویژه مددجویان بهزیستی مازندران همزمان با دهه فجر امسال خبر داد و افزود: بهزیستی برای راهاندازی این طرحها ۵۰ میلیارد ریال در قالب تسهیلات به مددجویان واجد شرایط پرداخت کرده است.
فرزاد گوهردهی همچنین با اظهار اینکه ماهانه ۳۲۵ میلیارد ریال مستمری به خانوادههای تحت پوشش پرداخت میکنیم، گفت: این مبلغ به صورت متمرکز به کارت بانکی جامعه هدف ما واریز میشود و افزون بر آن ۳۵ نفر از افراد دارای بیماری متابولیک در استان تحت پوشش هستند و کمکهزینه لازم نیز را دریافت میکنند.
وی که در آستانه آغاز دهه فجر و سالگرد دهه شکوهمند انقلاب اسلامی در جمع اهالی رسانه حاضر شد گفت: برنامه این نشست این است که هم گزارشی از فعالیتهای این مجموعه ارائه کنم و هم به پروژههایی که در این ایام افتتاح خواهد شد، برای افکار عمومی و شهروندان عزیز استان اشاراتی داشته باشم.
مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه مازندران جزو پنج استان اول متقاضی فرزند خواندگی در کشور است، گفت: هزار و ۲۰۰ خانواده متقاضی فرزندخواندگی در نوبت هستند در حالیکه چیزی حدود صد فرزند بیشتر نداریم که شرایط فرزندخواندهشدن را داشته باشند و همین موجب میشود تقاضاها در نوبت بمانند.
وی توانمندسازی و ارائه خدمات و لوازم توانبخشی را از جمله اقدامات بیان کرد و گفت: امسال چهار هزار و ۱۰۰ نفر از جامعه توانخواهان استان از کمک هزینه وسایل توانبخشی بهرهمند شدند.
وی پرداخت کمک هزینه ایاب و ذهاب به هزار و ۸۰۰ نفر از جامعه، مناسبسازی محیط زندگی و توانمندسازی معلولان را از دیگر خدمات و اقدامات صورت گرفته ذکر کرد و گفت: ۵۳۰ نفر از افراد تحت پوشش و توانخواه دانشجویان هستند که از خدمات آموزشی بهزیستی و کمکهزینه تحصیلی بهرهمند میشوند که رقم مورد نظر نیز بهصورت متمرکز و کشوری به حساب آنان واریز میشود.
گوهردهی با عنوان اینکه فرزندخواندگی در استان دارای متقاضی زیادی است، گفت: فرزندخواندگی مستلزم فرایندی زمانبر است و در مراکز تحت پوشش ۲۰۳ کودک در آن نگهداری میشود و جزو پنچ استان اول متقاضی فرزندخواندگی در کشور هستیم.
مدیرکل بهزیستی مازندران یادآور شد: هم اکنون بیش از هزار و ۲۰۰ متقاضی فرزندخواندگی در استان وجود دارد واولویت ما برای واگذاری اول خانوادههای فاقد فرزند هستند و پس از آن دخترانی که تجرد قطعی دارند البته مشروط به داشتن صلاحیتهای مورد نظر قانون و در نهایت خانوادههای تکفرزند که دوست دارند فرزندی را به سرپرستی بگیرند، در اولویتهای بعدی قرار دارند.
وی گفت: همه افراد متقاضی فرزندخواندگی باید در سامانه یکپارچه فرزندخواندگی بهصورت الکترونیکی ثبت نام کنند و فرزند نیز پس از بررسی مستندات و تائید در کمیته شهرستانی و کمیسیون استانی به خانوادهها واگذار میشود.
گوهردهی با اظهار اینکه در ایدهآل ترین شرایط فقط ۱۰۰ فرزند را میتوانیم واگذار کنیم چون بسیاری از کودکان تحت سرپرستی مجموعه ما شرایط واگذار شدن را ندارند، افزود: این درحالی که بیش از هزار و ۲۰۰ متقاضی فرزندخواندگی در استان وجود دارد.
وی افزود: حدود ۲۷ هزار نفر از توانخواهان مازندران، معلولان جسمی حرکتی هستند و بقیه نیز معلولان ذهنی هستند که هر کدام نیز خدمات مورد نیاز خود را از بهزیستی دریافت میکنند و حدود هزار و ششصد نفر از جامعه هدف، در مراکز ما مقیم هستند و خدمات شبانهروزی و مراقبتی دریافت میکنند و بقیه نیز خدمات را با واسطه از بهزیستی مازندران میگیرند یا کمک هزینه موردنیاز خود را دریافت میکنند.
مدیرکل بهزیستی مازندران مبلغ یارانه پرداختی به مراکز نگهداری فرزندان تحت پوشش را بیش از دو میلیارد و ۳۰ میلیون ریال ذکر کرد و گفت: همچنین ۳۳۹ فرزند در منازل نگهداری میشوند و چهار میلیارد و ۶۸ میلیون ریال یارانه امداد در خانواده پرداخت میشود.
وی همچنین به ضرورت بردن خدمات در دل جامعه اشاره کرد و گفت: ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر از توانخواهان استان توسط ۳۴ مرکز مجری، این خدمات را در سطح استان دریافت میکنند و امیدواریم این خدمات گستردهتر شود.
دکتر فرزاد گوهردهی در ادامه این نشست همچنین از اهالی رسانه و همه دستگاههای اجرایی که در کنار ادارهکل بهزیستی مازندران بودند و همراهی کردند، قدردانی کرد.
عطرافشانی و غبارروبی مزار شهدا، دیدار با خانوادههای معظم شهدا و برپایی رژه خودرویی هم از دیگر برنامههای در نظر گرفته شده بهزیستی مازندران برای دهه فجر امسال است.