وجود ۲۴ هزار ناشنوا وکم‌شنوا در استان تهران
وجود ۲۴ هزار ناشنوا وکم‌شنوا در استان تهران

  مدیرکل بهزیستی استان تهران پیشنهاد کرد تا برای تسهیل در ارائه خدمات به افراد ناشنوا در مراکز و سازمان‌های دولتی به ویژه بیمارستان‌ها، افراد مسلط به زبان اشاره استقرار داشته باشند. داریوش بیات نژاد با بیان اینکه بیش از ۲۴ هزار معلول کم شنوا و ناشنوا در استان تهران حضور دارند، گفت: حدود ۱۰ […]

 

مدیرکل بهزیستی استان تهران پیشنهاد کرد تا برای تسهیل در ارائه خدمات به افراد ناشنوا در مراکز و سازمان‌های دولتی به ویژه بیمارستان‌ها، افراد مسلط به زبان اشاره استقرار داشته باشند.

داریوش بیات نژاد با بیان اینکه بیش از ۲۴ هزار معلول کم شنوا و ناشنوا در استان تهران حضور دارند، گفت: حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد زنان و ۱۳ هزار نفر مردان هستند. وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از ناشنوایی‌ها علت ژنتیک دارد، اظهار کرد: ۵۰ درصد از علل ناشنوایی نیز اکتسابی است. انجام اقدامات پیشگیرانه، مشاوره‌های ژنتیک و غربالگری‌های قبل از ازدواج به شکل خودکار بخش علل ژنتیک ناشنوایی را کاهش می‌دهد. حدود ۱۷ درصد از معلولیت‌های تحت پوشش بهزیستی استان تهران مربوط به ناشنوایان است. مدیرکل بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰۰ مورد در سال کاشت حلزون در استان تهران انجام می‌شود، توضیح داد: بیش از ۹۰ درصد کودکان استان تهران در بدو تولد غربالگری شنوایی می‌شوند و این موضوع به درمان و ارتقای کیفیت شنوایی آنان کمک زیادی می‌کند. همچنین مشاوره‌های قبل ازدواج و … به پیشگیری از این نوع معلولیت کمک کرده است. بیات نژاد با بیان اینکه یکی از نیازمندی‌های این افراد «سمعک» است،گفت: با توجه به امکانات جدید سمعک‌ها و شرایط اقتصادی که وجود دارد قیمت سمعک‌ها افزایش یافته و تامین و تهیه آنها سخت شده است به‌طوری‌که اعتبارات سازمان بهزیستی پاسخگوی این همه نیاز نیست. وی با اشاره به اینکه نیازهای این بخش از افراد می‌تواند از طریق حوزه شهرداری و تبلیغات شهری پیگیری شود،اظهارکرد: نیاز است تا در تالیف کتاب‌های درسی به نیازهای این افراد بیشتر پرداخته شود. یکی از مطالبات به‌حق ناشنوایان این است که همه سازمان‌های دولتی باید بستری را فراهم کنند که ناشنوایان مراجعه‌کننده  بتوانند به‌راحتی ارتباط برقرار کنند. به عبارت دیگر افرادی که به زبان اشاره مسلط هستند باید در سازمان‌ها و نهادهای مختلف به‌ویژه بیمارستان‌ها ، ادارات دولتی و … مستقر باشند تا پاسخگوی  افراد ناشنوا باشند.

 

 

 

کمبود معلم مدارس تا روزهای آینده برطرف می‌شود

وزیر آموزش و پرورش گفت: ۱۰۸هزار کمبود معلم در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ با روش‌های قانونی جبران شده است. محسن حاجی میرزایی گفت: برآوردهای وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی ۹۹-۹۸کمبود ۱۰۸هزار معلم بود که اکنون با اعمال راهکارهای قانونی و اتخاذ تدابیر لازم از قبیل بکارگیری نیروهای رسمی با پرداخت اضافه کار و همچنین تبدیل وضعیت نیروهای واجد شرایط جبران شده است. وی افزود: در روزهای آینده نیز محدودیتهای موردی در برخی مدارس برطرف می شود. وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: امسال مشکل کمبود معلم در مدارس کشور به مراتب کمتر از پارسال است و نگرانی خاصی از این بابت وجود ندارد. به گزارش معاونت روابط عمومی و اطلاع رسانی آموزش و پرورش؛ حاجی میرزایی با بیان اینکه در سال های آینده تعداد زیادی از معلمان کشور بازنشسته خواهند شد، افزود: در همین راستا نیازهای وزارت آموزش و پرورش در گزارشی به دولت اعلام شده است و اکنون کارگروهی متشکل ازکارشناسان سازمان برنامه وبودجه، سازمان امور استخدامی کشور و وزارت آموزش و پرورش، در حال برآورد تعداد دقیق معلم برای مدارس کشور هستند تا در بستر جذب قانونی نیروهای جدید، این نیاز برطرف شود.

 

 

 

کمیسیون های پزشکی، مرجع تعیین نوع و درصد ازکارافتادگی هستند

سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: شعبه تامین اجتماعی پس از دریافت گواهی پزشک، کنترل سوابق بیمه ای، مدارک مربوط و تکمیل فرم های مورد نیاز توسط بیمه شده، وی را به کمیسیون پزشکی معرفی می کند و مرجع تعیین نوع و درصد ازکارافتادگی بیمه شدگان، کمیسیون های پزشکی هستند. به گزارش سازمان تامین اجتماعی،کمیسیون های پزشکی موضوع ماده ۹۱ قانون تامین اجتماعی با حضور پزشکان متخصص و مجرب هر رشته تشکیل می شوند و رأی آنها پس از بررسی کامل پرونده پزشکی بیمه شده و مشاهده وضعیت وی صادر می شود. بیمه شده ای که به علت حادثه یا بیماری، تمام یا بخشی از توانایی خود را برای ادامه کار به صورت موقت یا دائم از دست می دهد، لازم است با همراه داشتن گواهی پزشک معالج و مدارک درمانی، به شعبه ای که حق بیمه وی به آن پرداخت می شود، مراجعه کند تا نوع و میزان از کارافتادگی وی مشخص شود. شعبه تامین اجتماعی پس از دریافت گواهی پزشک، کنترل سوابق بیمه ای و مدارک مربوط و تکمیل فرم های مورد نیاز توسط بیمه شده، وی را به کمیسیون پزشکی معرفی می کند. رأی کمیسیون بدوی به بیمه شده ابلاغ می شود و در صورت اعتراض به رأی، می تواند حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ، اعتراض کتبی خود را به شعبه تامین اجتماعی اعلام کند. در صورت اعتراض بیمه شده، شعبه تامین اجتماعی وی را به کمیسیون پزشکی تجدید نظر معرفی می کند. رأی کمیسیون پزشکی بدوی در صورت عدم اعتراض و آرای کمیسیون پزشکی تجدید نظر، قطعی و لازم الاجراست.