وزیر راه و شهرسازی در جریان سفر به استان گلستان با اشاره به ۳۹ هزار واحد مسکن مهر تکمیل نشده در کشور گفت: تمام این واحدها ظرف ماههای آینده تکمیل خواهند شد. محمد اسلامی، نهم اسفندماه در ادامه سفر یکروزه خود به استان گلستان در خصوص آخرین وضعیت طرح مسکن مهر در کشور گفت: […]
وزیر راه و شهرسازی در جریان سفر به استان گلستان با اشاره به ۳۹ هزار واحد مسکن مهر تکمیل نشده در کشور گفت: تمام این واحدها ظرف ماههای آینده تکمیل خواهند شد.
محمد اسلامی، نهم اسفندماه در ادامه سفر یکروزه خود به استان گلستان در خصوص آخرین وضعیت طرح مسکن مهر در کشور گفت: پروژههای مسکن مهر در کشور تقریبا رو به اتمام هستند.
وی افزود: در مجموع ۳۹ هزار واحد مسکن مهر تکمیل نشده در سطح کشور وجود دارد که عملیات اجرایی آنها در دست اجرا و تکمیل است و به زودی پرونده این طرح در کشور بسته خواهد شد تا دیگر به اسم مسکن مهر، پروژه ناتمامی نداشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مشکلات حقوقی برخی واحدهای مسکن مهر در کشور و رسیدگی به آنها در مراجع قضایی گفت: این واحدها، خارج از چارچوب تعهدات وزارت راه و شهرسازی و یا جزو مواردی است که عمدتا در چارچوب تعاونیها بودهاند و گرفتاریهایی برای آنها رخ داده است. آن دسته از واحدهای مسکن مهر که در تعهد وزارت راه و شهرسازی بوده، تقریبا رو به اتمام است و در ماههای آینده تکمیل آنها را اعلام خواهیم کرد.
اسلامی در خصوص آخرین وضعیت پیشرفت طرح اقدام ملی مسکن در کشور نیز گفت: این طرح نیز در سه وضعیت در حال تکمیل است و جمع پروژههای مسکونی طرح اقدام ملی که امروز در حال انجام است بالغ بر ۵۰۴ هزار واحد میشود که در شهرهای گوناگون قرار دارند. حدود ۱۴۰ هزار واحد از این تعداد در قالب واگذاری زمین به مردم در حال ساخت است؛ عملیات اجرایی ۲۳۰ هزار واحد در قالب مجتمع سازی در دست انجام است و نوع سوم نیز پروژههایی است که بهصورت مشارکتی زمین را به شرکتهای سازنده واگذار کردهایم؛ این دسته از پروژهها معمولا دهکهای بالاتر را پوشش میدهند و شامل تفاهمنامههایی که با دستگاههای گوناگون امضا کردهایم نیز میشود.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی در کشور با مشکل تامین زمین مواجه بودیم و با تفاهمی که با وزارت جهاد کشاورزی انجام شد و نیز استفاده از ماده ۱۰ قانون زمین شهری که به صراحت بر واگذاری اراضی واقع در محدوده و حریم شهرها به وزارت راه و شهرسازی تاکید کرده، به تازگی این مشکل حل شده است و در حال تحویل گرفتن این اراضی هستیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه توسعه مسکن از طریق تامین، آمادهسازی و تثبیت و مالکیت اراضی دنبال میشود، ادامه داد: در برخی مناطق مانند شهر گرگان به دلیل کمبودی که وجود دارد، زمین را از مردم خریداری کردهایم و اراضی خریداریشده جزو طرحهای توسعه مسکن قرار گرفتهاند. در سایر شهرهایی که با کمبود زمین مواجه باشیم نیز همین رویه را دنبال خواهیم کرد و در جریان تولید مسکن قرار خواهیم داد.
عضو هیاتمدیره شرکت عمران شهرهای جدید خبر داد:
پیشبینی بودجه ۴۲۷۰ میلیارد تومانی
برای بودجه ۱۴۰۰ شرکت عمران شهرهای جدید
عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید از پیشبینی بودجه چهار هزار و ۲۷۰ میلیارد تومانی این شرکت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ خبر داد.
یدالله رحمانی به تشریح عملکرد بودجهای این شرکت پرداخت و گفت: شرکت عمران شهرهای جدید شرکتی دولتی است که نظام بودجهای آن درآمدهزینه است. یعنی باید از محلی که قانونگذار پیشبینی کرده است، کسب درآمد کرده و پس از وصول بهموقع صرف برنامههای توسعهای کند.
وی افزود: خوشبختانه ساختار بودجهای شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید و شرکتهای تابعه به گونهای است که سهم اعتبارات هزینهای ما در مقایسه با اعتباراتی که صرف برنامههای عمران و ساختوساز و اجرای برنامههای توسعه میشود بسیار کم است؛ بهنحوی که در سالهای اخیر سهم اعتبارات هزینهای شرکت از کل اعتبارات حدود ۴ درصد بوده است. درصورتیکه در مقایسه با بودجه عمومی دولت، این عدد کاملا برعکس است؛ یعنی حدود ۸۰ درصد بودجه، هزینهای و مابقی عمرانی است. بنابراین ما از این نظر فرصت خوبی داریم که بتوانیم اهدافی که در توسعه شهرهای جدید داریم را محقق کنیم.
عضو هیاتمدیره شرکت عمران شهرهای جدید، بودجه مصوب شرکت عمران شهرهای جدید در سال جاری را دو هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: بخشی از این درآمدها بهصورت نقدی و بخشی نیز از تهاتر املاک و اراضی طرفهای قرارداد شرکت است. بر این اساس تا ۳۰ بهمن امسال عملکرد ما سه هزار و ۵۶۳ میلیارد تومان بوده است. یعنی در این مدت ۱۱ماهه نسبتبه کل بودجه مصوب شرکت ۳۰/۵ درصد، افزایش وصولی داریم و پیشبینی میکنیم تا پایان سال این عدد را به حدود چهار هزار میلیارد تومان افزایش دهیم.
رحمانی با اشاره به اینکه شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید، مجمع شرکتهای تابعه است، تصریح کرد: در فصل بودجه، شرکتهای تابعه در چارچوب بخشنامه بودجه، پیشنهادهای خود را میدهند و ما جلسات مجمع را برای تصویب بودجه این شرکتها نهایی میکنیم و بودجه تلفیقی شرکت مادر که شرکتهای تابعه را نیز در بر میگیرد، آماده میکنیم. این بودجه در جلسه مجمع شرکت مادر مطرح و پس از تصویب بهعنوان پیشنهاد ما در لایحه بودجه ثبت میشود.
وی گفت: با توجه به این عملکرد ما بودجه سال ۱۴۰۰ را عددی در حدود چهار هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان پیشبینی کردهایم که اگر تصویب شود این عدد را در سال آینده بهعنوان بودجه شرکت عمران شهرهای جدید و شرکتهای تابعه خواهیم داشت.
وی ادامه داد: با توجه به عملکردی که شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید در سال گذشته داشت و باعث جلب رضایت سازمان مدیریت و برنامهریزی بهعنوان متولی بودجه کشور شده است این توافق را داشتهایم هر چه که در مجمع تصویب شده است را مورد تایید قرار دادهاند و در لایحه تغییر نکرده است.