وحشتناک‌ترین روزهای کرونایی در تهران!
وحشتناک‌ترین روزهای کرونایی در تهران!

    سخنگوی وزارت بهداشت، روز یکشنبه ۲۷ مهر، با اعلام شناسایی ۳۸۹۰ مورد جدید مبتلا به کرونا در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته، گفت: « ۲۵۲ تن نیز در این فاصله زمانی جان خود را از دست دادند ». لاری در گزارش روزانه خود همچنین گفت: «از نزدیک به چهار هزار بیمار جدید شناسایی‌شده، […]

 

 

سخنگوی وزارت بهداشت، روز یکشنبه ۲۷ مهر، با اعلام شناسایی ۳۸۹۰ مورد جدید مبتلا به کرونا در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته، گفت: « ۲۵۲ تن نیز در این فاصله زمانی جان خود را از دست دادند ».
لاری در گزارش روزانه خود همچنین گفت: «از نزدیک به چهار هزار بیمار جدید شناسایی‌شده، یک‌هزار و ۶۶۱ نفر بستری شده‌اند و در حال حاضر بیش از چهار هزار و ۷۴۴ نفر در وضعیت شدید بیماری و تحت مراقبت ویژه قرار دارند».
بر اساس این گزارش رسمی، مجموع بیماران کووید_۱۹ در ایران به ۵۳۰ هزار و ۳۸۰ نفر رسیده و شمار رسمی جان‌باختگان این بیماری نیز به ۳۰ هزار و ۳۷۵ نفر رسیده است.
لاری همچنین گفت: «بر اساس آمار تفکیکی، بیماری کووید ۱۹ افرادی که به بیماری ‌های زمینه‌‌ای مبتلا هستند، به شکل شدیدتری بروز پیدا می‌کند».
به‌گفته این مقام دولتی، از ابتدای شیوع کرونا در ایران تا ۲۰ مهر ۱۳۹۹، نزدیک به ۱۵ هزار نفر از قربانیان کرونا کسانی بوده‌اند که بیماری‌‌های زمینه‌‌ای، مثل بیماری‌های ریوی، قلبی، دیابت، کبدی، بدخیمی، کلیوی داشته‌اند.
آمار رسمی کرونا در کشور که سخنگوی وزارت بهداشت اعلام می‌کند، همواره محل تردید بوده و منابع رسمی و غیررسمی دیگر بارها آمارهای متفاوتی ارائه داده‌اند.
هفته پیش ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، پس از ماه ها انکار و تاکید بر دقیق بودن آمار جانباختگان، اعلام کرد که بسیاری از قربانیان کرونا به دلیل منفی بودن تست‌شان جزو آمار جان‌باختگان اعلام نمی‌شوند. او همچنین درباره آمار واقعی گفت: «بسته به وضعیت استان‌های ایران، ممکن است که از ۱.۵ تا ۲.۲ برابر بیشتر از آمار اعلام‌شده باشد.»
در همین رابطه روز گذشته ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران اعلام کرد: «آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری کووید_۱۹ در تهران به‌زودی از  مرز ۱۵هزار تن عبور خواهد کرد». وی افزود: «تهران به دلیل جمعیت زیاد، پایتخت بودن و ارتباط با همه استان‌های کشور آمار بالای فوتی‌های آن به دلیل کرونا دور از ذهن نیست و گسترش بیماری به حدی رسیده که ستاد مقابله به کرونا محدودیت‌های یک هفته‌ای را در تهران تمدید کرده است». در این میان آنچه که مورد توجه افکار عمومی قرار دارد، نحوه مدیریت بحران توسط دولت روحانی است. با نگاهی به مجموعه اظهارات حسن روحانی از آغاز شیوع کرونا در کشور شاهد مجموعه ای گسترده از تناقضات در گفتارهای رئیس جمهور و رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم که حکایت از عدم مدیریت صحیح این بحران ملی دارد. در همین رابطه چندی پیش دکتر مصطفی معین رئیس شورایعالی نظام پزشکی با اشاره به بی توجهی مسئولان نسبت به هشدارها، در گفت و گویی اظهار کرد: « متاسفانه مرگ و میر‌ها ادامه دارد و همانگونه که قبلا پیش بینی شده و هشدار داده شده بود در پائیز رو به افزایش گذاشت و در جامعه به صورت امری عادی در آمده است»! این استاد آلرژی و ایمونولوژی بالینی افزود: « از همان ابتدای پاندمی در سال ۹۸، دولت آن را جدی نگرفت و رویکردی علمی، عملکردی شفاف و منطقی هم از مسئولان دولتی مشاهده نشد! شفافیت اقدامات، مشورت با متخصصان و کارشناسان و نهاد‌های مدنی و پاسخگوئی حداکثری مسئولان شرط ضروری برای ایجاد اعتماد در جامعه و جلب همکاری و مشارکت مردم در رعایت توصیه‌ها و پروتکل‌های بهداشتی و ایمنی است. این فرآیند در کشور‌های جهان سوم معمولا” انجام نمی‌شود و امور مختلف مدیریت بحران و تصمیم گیری‌ها بصورت غیر شفاف، دستوری و از بالا به پائین، باسیاست‌های متغیر و بی ثبات و اقداماتی بدون توجه به مبانی علمی و نظر کارشناسان و بیشتر بر پایه سعی و خطا به اجرا در می‌آید»!