ورود هواپیمای ایرباس به فرودگاه رامسر بعد از ۵۲ سال
ورود هواپیمای ایرباس به فرودگاه رامسر بعد از ۵۲ سال

    ماهور مهراد / پروژه‌های مختلف فرودگاهی شامل باند جدید فرودگاه رامسر و توسعه اپرون فرودگاه ساری در قالب ویدیو کنفرانس با حضور رییس جمهور و وزیر راه و شهرسازی، دیروز دوشنبه پنجم خرداد افتتاح شد. باند جدید فرودگاه رامسر، نخستین باند بتنی فرودگاهی ساخته شده است که به دلیل وجود موانع، پس از […]

 

 

ماهور مهراد /

پروژه‌های مختلف فرودگاهی شامل باند جدید فرودگاه رامسر و توسعه اپرون فرودگاه ساری در قالب ویدیو کنفرانس با حضور رییس جمهور و وزیر راه و شهرسازی، دیروز دوشنبه پنجم خرداد افتتاح شد.
باند جدید فرودگاه رامسر، نخستین باند بتنی فرودگاهی ساخته شده است که به دلیل وجود موانع، پس از باند بتنی فرودگاه تبریز افتتاح می شود و دومین باند بتنی بهره برداری شده کشور محسوب می شود. ساخت این باند با طول ۲۷۰۰ و عرض ۴۵ متر، با اعتبار ۱۱۰۰ میلیارد ریال سال ۸۸ بر اساس مصوبه دولت و توسط وزارت راه و شهرسازی به عنوان مجری آغاز شد.
وزیر راه و شهرسازی در آیین بهره‌‌برداری از باند جدید فرودگاه رامسر در استان مازندران از سرگیری پروازها به فرودگاه رامسر را نقطه عطفی در رضایتمندی مردم از خدمات رسانی دولتی دانست و گفت: از هم اکنون همه ۱۶ ایرلاین می‌توانند به فرودگاه رامسر پرواز داشته باشند.
محمد اسلامی ضمن تاکید بر رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی به منظور مهار و کنترل ویروس کرونا و جلوگیری از گسترش این بیماری، اعلام کرد: خداوند را شاکر هستیم که بعد از ۵۲ سال، هواپیمای ایرباس به فرودگاه رامسر وارد شد.
عضو کابینه دولت دوازدهم ضمن تبریک عید سعید فطر به مردم ایران و شادباش بهره برداری از باند جدید فرودگاه رامسر به مردم غرب مازندران و شرق گیلان گفت: از هم اکنون همه ۱۶ ایرلاین می‌توانند به فرودگاه رامسر پرواز داشته باشند که این ها حاکی از آن است که ظرفیت خدمات رسانی بهبود یافته و مردم نسبت به ارایه خدمات مناسب از سوی دولت در خصوص پروازها، رضایتمندی دارند.

 

 


وزیر راه و شهرسازی از زحمات تمامی افرادی که مستقیم و غیرمستقیم در بهره برداری از باند جدید فرودگاه رامسر نقش آفرینی داشنند از جمله پیمانکار، مسئولان و دست اندرکاران فرودگاه رامسر، استاندار، فرماندار و … تشکر و سپاسگزاری کرد.
اسلامی یادآور شد: روزهایی بودند که به دلیل موانع پروازی هیچگونه پروازی به فرودگاه رامسر انجام نمی شد و این فرودگاه به شکل تعطیل درآمده بود که به مدد الهی و با کوشش و پشتکار این موانع برداشته شد و هم اکنون این فرودگاه فعال شده است.
این در حالی است که رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران نیز در آیین افتتاح دو پروژه فرودگاهی استان مازندران گفت: با افتتاح باند بتنی جدید فرودگاه رامسر، امکان استفاده ۱۶ ایرلاین کشور با نشست و برخاست ۷۰ درصد ناوگان هوایی در این فرودگاه فراهم شد.
سیاوش امیرمکری با بیان اینکه ۲۱ پروژه فرودگاهی با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد ریال تا آخر امسال در کشور به بهره برداری می‌رسد، گفت: ۱۲ طرح فرودگاهی با اعتبار ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو را در برنامه‌های بعدی خود داریم.
وی افزود: ۱۵۰ میلیارد تومان برای اپرون و توسعه روشنایی فرودگاه ساری و افزایش پارک دو هواپیما و همچنین باند جدید فرودگاه رامسر هزینه شد که امروز به بهره برداری می‌رسد. امیرمکری ادامه داد: فرودگاه رامسر با بیش از ۵۰ سال سابقه یکی از بزرگترین پروژه‌های فرودگاهی کشور است و با توجه به منطقه آزاد شدن استان مازندران، نقش فرودگاه رامسر در سطوح ملی و بین المللی در اعتلای اقتصاد منطقه بی بدیل خواهد بود.
مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه توسعه پروازی فرودگاه رامسر باعث توسعه بخش‌های مختلف استان‌های مازندران و گیلان می شود، افزود: شرایط پرواز از استان های ایلام، اصفهان، کرمانشاه، کیش، شیراز، مشهد، تهران و دیگر فرودگاه های کشور و همچنین نجف، باکو، دبی، آستاراخان و دیگر فرودگاه‌های کشور‌های همسایه را برای مقصد‌های پروازی فرودگاه رامسر فراهم کرده ایم.
امیرمکری گفت: در فاز بعدی با توسعه ترمینال و نصب تجهیزات کمک ناوبری فرودگاه رامسر، می توانیم ظرفیت پروازی این فرودگاه را تا سه برابر افزایش دهیم.
او افزود: پیش از این فقط ۲ ایرلاین امکان پرواز به رامسر را داشتند، اما اکنون با افتتاح این باند ۱۶ ایرلاین و ۷۰ درصد ناوگان هوایی کشور امکان برقراری پرواز را به رامسر دارند که هدیه‌ای بزرگ برای مردم این استان است.
گفتنی است که سال ۹۵ نیز عملیات ساخت پل، سیویل ورک روشنایی باند و خط کشی انجام شد. در ماه های اخیر نیز با اختصاص ۷۰ میلیارد ریال اعتبار عملیات بهسازی و توسعه اپرون و تاکسیوی و نیز دوربرگردان هواپیما را به همراه روشنایی باند انجام شده و برای افتتاح این باند، ۹ مانع طبیعی و ساختمانی برطرف شده است. بنابراین با بهره برداری از باند بتنی فرودگاه رامسر امکان نشست و برخاست هواپیماهای متوسط پیکر از جمله ایرباس ۳۲۰ فراهم می شود.
مساحت پروژه توسعه اپرون فرودگاه ساری ۱۴ هزار متر مربع است و در طی این طرح دو استند جدید به پارکینگ هواپیمای فرودگاه افزوده می شود. این طرح با اعتباری بالغ بر ۷۲ میلیارد ریال در مدت ۱۸ ماه اجرایی شده است.
درواقع با افتتاح این طرح‌ها شاهد ارتقای ایمنی پروازها و افزایش ظرفیت پارک هواپیماها (اضافه شدن ۲ استند پارک هواپیما) و تکمیل زیرساخت‌های فرودگاهی رامس به عنوان یکی از مهمترین شهرهای توریستی ایران خواهیم بود.