اصغریمهرآبادی، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: مقرر شده تا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کوتاهترین زمان، نسبت به اعلام زمینهای مازاد به وزارت راه و شهرسازی اقدام کند. به گزارش جمله به نقل از سازمان ملی زمین و مسکن، احمد اصغریمهرآبادی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به برگزاری نشست […]
اصغریمهرآبادی، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: مقرر شده تا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کوتاهترین زمان، نسبت به اعلام زمینهای مازاد به وزارت راه و شهرسازی اقدام کند.
به گزارش جمله به نقل از سازمان ملی زمین و مسکن، احمد اصغریمهرآبادی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به برگزاری نشست در خصوص تعیینتکلیف اراضی در اختیار دانشگاهها گفت: در این جلسه راجع به کیفیت و کمیت اعمال ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن نسبت به اراضی در اختیار دانشگاهها و همچنین چگونگی تامین مسکن کارکنان، دانشجویان و اعضای هیاتعلمی دانشگاهها که حائز شرایط هستند، بحث و گفتگو شد.
احمد اصغریمهرآبادی در این نشست که با حضور فرزاد نجاتنیا معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت راه و شهرسازی، معاونان وزیر علوم تحقیقات و فناوری، جمعی از روسای دانشگاههای سراسر کشور و مدیران ستادی سازمان ملی زمین و مسکن برگزار شد، اعلام کرد: این نشست با توجه به رویکرد قانونگذار در استفاده حداکثری از توان تمام بخشهای دولتی و عمومی برای اجرای قانون جهش تولید مسکن و تحقق شعار دولت در تامین مسکن آحاد جامعه برگزار شد. در این نشست، توافق شد تا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کوتاهترین زمان، نسبت به اعلام زمینهای مازاد به وزارت راه و شهرسازی اقدام کند.
گفتنی است بر اساس ماده ۱۰ قانون جهش تولید کلیه وزارتخانهها، موسسات و دستگاههای دولتی و همچنین شرکتهایی که ۱۰۰ درصد سرمایه و سهام آنها متعلق به دولت است، مکلف هستند نسبت به واگذاری و تحویل رایگان اراضی در اختیار خود به وزارت راه و شهرسازی اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری از محله هرندی تهران بازدید کرد
محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران به منظور بررسی ظرفیتها و راهکارهای نوسازی محله هرندی از این محله بازدید کرد.
به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران در این بازدید که جمعی از مدیران شرکت، معاون وزیر را همراهی می کردند نتایج و دستاوردهای اقدام مشترک دستگاهها و نهادهای مسوول در محله هرندی با حضور نمایندگان نهادهای متولی ارایه شد.
آیینی، هدف از این بازدید را بررسی راهکارهای شروع عملیات نوسازی و شناسایی ظرفیتهای نوسازی محله برشمرد و این که چگونه به بهترین شکل میتوان کار را پیش برد.
به گفته او باید به زودی جلسه همفکری با پیمانکاران با تجربه محلی، سازمان نوسازی شهرداری تهران و نیز با شهرداری منطقه ۱۲ برگزار شود تا در یک اقدام هماهنگ و با استفاده از ظرفیتهای طرفین کار با سرعت بیشتری پیش رود.
همچنین مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با حضور در منازل ساکنان و گفت و گو با آنها از نزدیک درجریان مشکلات و مسایل این محله و ساکنان آن قرار گرفت.
گفتنی است طرح « توسعه و تحول اجتماع محور محلات کمتر برخوردار» در ۲۰۲۰ محله کمبرخوردار اجرایی میشود. محله هرندی یکی از این محلات است که به پهنهها و بخشهای مختلف تقسیم شده و در هر پهنه اقدامات اجرایی، خدماترسانی و شناسایی نیازهای ساکنان و خانوارها توسط شهرداران محلی که از جوانان فعال محلی هستند، سازماندهی و اجرا میشود.
از سوی دیگر این طرح بر مبنای مشارکت مستقیم و مداوم ساکنان و نیز حضور فعالان محلی در قالب اعتمادسازی و پیگیری مشکلات قرار دارد و تا برطرف شدن کامل مشکلات ادامه خواهد داشت.
در مجموع این طرح با دو رویکرد حمایتی و توانمندسازی اجرا میشود که فاز حمایتی مختص رسیدگی به نیازمندان، زنان بدسرپرست و معتادان متجاهر است. رویکرد توانمندسازی نیز شامل ۷ بخش مختلف از جمله بهداشت و درمان، زنان و خانواده، ورزش همگانی و حرفهای، آموزش و اشتغالزایی، امور فرهنگی، کمکهای اضطراری و عمران و بازسازی محلات میشود.
گفتنی است محله هرندی، محلهای با اصالت است که در منطقه ۱۲ شهرداری تهران واقع شده است و ۲۵ هزار نفر جمعیت دارد. این منطقه، یکی از مناطق کم برخوردار شهر تهران به شمار میآید، چرا که اکثر ساکنان آن از اقشار ضعیف جامعه هستند و عمدتا ۶۰ درصد جمعیت ساکن در این منطقه مستاجر هستند. از این رو نهادهای متولی طی چند سال اخیر بر این محله تمرکز کرده و به دنبال توسعه خدمات و تحول آن هستند.
وزارت راه؛
تعداد ثبت نام کنندگان در طرح نهضت ملی مسکن از ٢ میلیون نفر گذشت
معاونت مسکن و ساختمان از ثبتنام ۲ میلیون و ۴۳ هزار و ۹۵۵ نفر در سامانه نهضت ملی مسکن خبر داد.
به گزارش روزنامه جمله به نقل از وزارت راه و شهرسازی، تازهترین آمار معاونت مسکن و ساختمان در خصوص ثبتنام متقاضیان مسکن در سامانه طرح نهضت ملی مسکن حاکی است که میزان ثبتنامها از مرز ۲ میلیون نفر فراتر رفت.
ثبتنام نهضت ملی مسکن یک ماه بعد ابلاغ قانون جهش تولید توسط رییسجمهور از ۲۸ مهرماه در سامانه saman.mrud.ir آغاز شد و تا ۳۰ آذرماه ادامه دارد. در ابتدا مقرر بود، ثبتنام طی یک ماه انجام شود که با موافقت وزارت راه و شهرسازی طی چندین مرحله تا پایان آذرماه تمدید شده است. نهضت ملی مسکن یکی از سیاستهای کلان دولت سیزدهم در حوزه مسکن است که بر اساس این سیاست، احداث ۴ میلیون واحد مسکونی در ۴ سال در برنامه دولت قرار گرفته است. متقاضیان با داشتن چهار شرط تاهل و سرپرست خانوار بودن، حداقل سابقه ۵ سال سکونت در شهر موردتقاضا، فاقد مالکیت خصوصی و در نهایت عدم استفاده از امکانات دولتی از اول انقلاب در حوزه مسکن، میتوانند نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
بر اساس این قانون، زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن، معلولان جسمی و حرکتی با ۲۰ سال سن، میتوانند در قانون جهش تولید مسکن (نهضت ملی مسکن) مشارکت داشته باشند. همچنین، قانون برای سرپرستان خانوار، محدودیت سنی نگذاشته است چرا که این افراد سرپرست خانوار تعریف میشوند و برای قانونگذار متاهل یا سرپرست خانوار بودن ملاک است. در عین حال، زنان و مردان سرپرست خانوار که به دلیل متارکه به صورت مجردی زندگی میکنند و سرپرست فرزندان خود هستند خانوار تلقی شده و بدون ملاک سن میتوانند ثبتنام کنند.
بر اساس مصوبه تازه شورایعالی مسکن، مردان مجرد بالای ۴۵ سال سن و بیماران خاص با تاییدیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امکان ثبتنام در نهضت ملی مسکن را دارند.
بنا بر اعلام معاونت مسکن و ساختمان، برای مهاجران از کلانشهرها، سابقه سکونت به یکسال تقلیل پیدا کرده است. بدینمعنا اگر کسی ساکن کلانشهری بوده و در شهر دیگر، تقاضای مسکن دارد با حدود یکسال سابقه سکونت در همان شهر امکان ثبتنام در طرح نهضت ملی مسکن را دارد. همچنین برای کارکنان دولت و نیروهای نظامی و روحانیون بر اساس حکم اداری و یا بر اساس تشخیص حوزههای علمیه، سابقه سکونت ۵ ساله در طرح نهضت ملی مسکن مورد نیاز نیست. این افراد میتوانند به جز تهران در سایر شهرهای کشور از این مزیت بهرهمند شوند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران:
نقل و انتقال واحدهای مسکن ملی ممنوع شد
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران تصریح کرد: دریافتکنندگان مسکن ملی به هیچو جه حق نقلوانتقال واحدها را ندارند.
خلیل محبت خواه اظهار کرد: افزایش نرخ اجاره مسکن پروسهای است که در دست صاحبخانههاست و نه دولت نقش دارد و نه فرد دیگری میتواند در این حوزه ورود کند که به نظر میرسد تدوین قانون در این موضوع نیاز ضروری است.
محبت خواه گفت: ورود رئیسجمهور به موضوع مسکن، برگزاری جلسات شورای عالی مسکن به ریاست وی و صدور دستور اکید رئیس جمهور به استانداران و مدیران ذی ربط باعث شد فعالیتها در حوزه ساخت مسکن مضاعف شود.
کشور به کارگاه عظیم ساختمان سازی تبدیل میشود
وی افزود: ابلاغ قانون جهش تولید مسکن از سوی رئیسجمهور یکی از اقداماتی بود که انتظارات راه و شهرسازی را برآورده کرد و اگر بتوانیم تعهداتی که در مورد ساخت مسکن داریم به انجام برسانیم، کشور به کارگاه عظیم ساختمانسازی تبدیل میشود.
زمین ۱.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور فراهم شد
محبت خواه افزود: در این طرح برای کل کشور ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی در نظر گرفته شده است که خوشبختانه زمین ساخت حدود ۱. ۵ میلیون واحد مسکونی برای سال اول آماده شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران تصریح کرد: اکنون واحدهایی که ساخته میشود بر اساس نیازسنجی برای متقاضیان نیازمند واقعی است که دارای فرم ج سبز بوده و تا کنون خانه نداشته و از تسهیلات استفاده نکردهاند.
نقل و انتقال واحدهای مسکن ملی ممنوع است
وی ادامه داد: پس از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن ۵ تا ۶ بخشنامه بسیار خوب پیرو آن ابلاغ شده است که بر اساس آنها دریافتکنندگان مسکن ملی بههیچوجه حق نقلوانتقال واحدها را ندارند.
محبت خواه بیان کرد: برای اجراییشدن قانون جهش تولید مسکن و همچنین ساخت مسکن مورد نیاز، ورود بخش خصوصی و سازندگان جزو اولویتهای ما قرار دارد تا تحت نظارت ادارات راه و شهرسازی شهرها این امر صورت پذیرد.
حل مشکل مسکن با توجه همزمان به عرضه و تقاضا
وی ابراز امیدواری کرد: اگر اجراییشدن قانون جهش تولید مسکن با همین رویه ادامه پیدا کند اتفاقات خوبی رخ میدهد و در آینده قطار تولید مسکن بر روی ریل خود حرکت و سرعت میگیرد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با تاکید بر اینکه در حال حاضر مشکل مسکن، بههمخوردن عرضه و تقاضاست بیان داشت: در مورد مسکن اگر رویه تعادل و «رو به رشد» داشته باشیم و عرضه و تقاضا بررسی شود مشکل حوزه مسکن برطرف خواهد شد.