وزیر راه و شهرسازی گفت: ۱۶۰ هزار دستگاه از کامیونهای در حال تردد در کشور باید از رده خارج شوند. رستم قاسمی، در همایش سراسری و نشست تخصصی رؤسای پلیس راهور و راه، اظهار داشت: ناجا در سراسر کشور یار و همکار مردم بوده است و مأموریتهای بسیار سنگینی دارد. وی افزود: اگرچه […]
وزیر راه و شهرسازی گفت: ۱۶۰ هزار دستگاه از کامیونهای در حال تردد در کشور باید از رده خارج شوند.
رستم قاسمی، در همایش سراسری و نشست تخصصی رؤسای پلیس راهور و راه، اظهار داشت: ناجا در سراسر کشور یار و همکار مردم بوده است و مأموریتهای بسیار سنگینی دارد.
وی افزود: اگرچه در همه حوادث ناجا و وزارت راه حضور دارند اما در ایام نوروز کار ما سختتر است تا بتوانیم خدمت رسانی مناسبی داشته باشیم.
قاسمی بیان کرد: در وزارت راه و شهرسازی ستاد نوروزی را از چندی قبل آغاز کردیم تا هماهنگی بهتری با راهور داشته باشیم.
رستم قاسمی گفت: ستاد نوروزی در وزارت راه و شهرسازی آغاز به کار کرده تا با همکاری ناجا مجموعه حمل و نقلی راه و شهرسازی با یک هماهنگی کامل، مأموریتهای جادهای به سرانجام برسد. وی افزود: در بخش ریلی، هوایی و زمینی در حال انجام اقدامات در حوزه حمل و نقل هستیم و در بخش راهداری ۳۰ هزار نفر در این بخش در حال فعالیت هستند. وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بخش جادهای کشور بیشترین حمل و نقل را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: طی سالهای گذشته آمارهای ثبتی نشان از افزایش تمایل هموطنان از استفاده سفرهای هوایی دارد.
وی با بیان اینکه در بخش دریایی حدود ۸ میلیون نفر مسافر به جزایر قشم و کیش سفر کردند، گفت: تعدادی شناور مسافر بر به این نقاط اعزام شده تا تسهیل در مسافرتهای دریایی صورت بگیرد. قاسمی ادامه داد: ۱۶۰ هزار دستگاه از کامیونهای در حال تردد در کشور باید از رده خارج شوند.
وی افزود: بیش از ۲۲۰ هزار جاده آسفالته در کشور داریم که باید برای نگهداری آن اقدامات لازم صورت بگیرد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه از لحاظ زیر ساخت و ناوگان دچار مشکل هستیم، گفت: ناوگان هوایی از لحاظ سنی افزایش دارد و نگران کننده است؛ همچنین در حوزه ریلی ۵۰۰ لوکوموتیو در حال فعالیت هستند که به دلیل نقصانی که وجود دارد، سرعت آنها بسیار پایین است. قاسمی با بیان اینکه بر اساس استانداردها برای نگهداری جادهای باید هزینه سه درصدی شود، ادامه داد: اگر محاسبهای داشته باشیم عدد بزرگی برای نگهداری جادهای نیاز است و این در حالی است که هیچ بودجهای برای نگهداری جادهای مشخص نشده است.
وی افزود: بودجه حمل و نقل سال ۱۴۰۱، ۲۰ هزار میلیارد تومان است که نمیتوان با این بودجه تحول ایجاد کرد و باید روشهای دیگری جایگزین شود. وزیر راه و شهرسازی همچنین در جلسه تدوین برنامه راهبردی سال ۱۴۰۱ شهرهای جدید گفت: نمایندگان ۳۰ هزار میلیارد تومان به منابع صندوق ملی مسکن برای اجرایی شدن قانون دائمی جهش تولید مسکن اختصاص دادند.
«رستم قاسمی» افزود: اکنون هزینه مسکن در سبد خانوار به بالاترین رقم تاریخ ایران رسیده است.
۸ میلیون مستأجر در کشور داریم
قاسمی ادامه داد: حدود هشت میلیون مستأجر در کشور داریم و حدود ۹ میلیون جوان مجرد که از مشکلات مشترک آنها نداشتن مسکن است. وی افزود: طبق آمار و گزارشهای رسمی، باید چند سال تلاش کنیم تا عرضه و تقاضا در حوزه مسکن به هم نزدیک شود چرا که یکی از مهمترین مؤلفههای مؤثر در مشکلاتی مثل قیمتهای بالای اجاره و مسکن مربوط به بخش عرضه است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه نیاز مردم، قانون مجلس و وظایف دولت ایجاب میکند اقدام اساسی و جهادی در جهت ساخت مسکن انجام دهیم، گفت: با گذشت تنها ۴ تا ۵ ماه از قانون جهش تولید مسکن، هر هفته جلسات متعددی در حوزه مسکن برگزار کردیم.
کشف زمین یک میلیون متر مربعی وزارت راه و شهرسازی در تهران
وی گفت: طبق قانون جهش مسکن در نهضت ملی مسکن زمین از سوی دولت تأمین میشود که این موضوع با چالشهایی همراه بود.
قاسمی از جمله چالشهای تأمین زمین را نبود زیرساختهای نرمافزاری مثل بانک زمین اعلام کرد و افزود: هنگام آغاز راهاندازی بانک زمین، زمینهای وزارت راه و شهرسازی از ۱۳۰۰ شهر در بانک زمین به ثبت رسید و طی این اتفاق زمینهای جدیدی از جمله یک میلیون متر مربع زمین در شهر تهران کشف شد که سند آن بنام وزارت راه و شهرسازی بوده و تحت تصرف قرار دارد.
وی ادامه داد: همچنین مشخص شد که ۴۰ هزار پرونده حقوقی در حوزه زمین موجود است که ارزش برخی از آنها به ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان میرسد.
وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: به این ترتیب کلیات اطلاعات درباره زمین و مشکلات حقوقی مربوط به آن مشخص شده و طی ملاقات با رئیس قوه قضائیه بر این موضوع تاکید شد که دادگاه ویژهای مخصوص اختلافات زمین تشکیل و تکلیف زمینها در مدت زمان کوتاهی مشخص شود.
جزئیات ساخت نهضت ملی در استانها
قاسمی با اشاره به اقدامات مهم انجام شده در شهرهای مختلف کشور برای ساخت مسکن گفت: عملیات اجرایی احداث حدود ۳۰ هزار واحد در استان مرکزی و حدود ۲۰ هزار واحد در استان گلستان آغاز شده و باید این کار بزرگ، در شهرهای جدید با برنامهریزی دقیقی انجام شود تا احداث ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال به پایان برسد. اگرچه این به آن معنا نیست که هرسال تنها یک میلیون مسکن بسازیم چرا که در این صورت به هدف در نظر گرفته شده نخواهیم رسید.
وی با اشاره به محدودیتهای مالی مردم برای خرید واحد مسکونی در نهضت ملی مسکن، اظهار کرد: در استان مرکزی زمین بسیار خوبی از سوی اوقاف برای طرح نهضت ملی مسکن تأمین شده و با وجود اینکه قیمت زمین حدود متری ۸ میلیون تومان است اما برخی از مردم استان به ما مراجعه و اعلام کردند که حتی همان سهم ۴۰ میلیون تومان برای خرید مسکن را هم ندارند.