وزیر صمت اعلام کرد؛ گسترش سهامداری مردم در اولویت است
وزیر صمت اعلام کرد؛ گسترش سهامداری مردم در اولویت است

وزیر صمت گفت: با توجه به مشکلاتی که در حوزه سرمایه‌گذاری داریم شش نکته از جمله تامین مالی، اولویت‌بندی، آمایش سرزمین و گسترش سهامداری مردم را مدنظر قرار خواهیم داد. سید رضا فاطمی‌امین در جلسه‌ای با موضوع ارائه برنامه های کوتاه مدت و میان مدت وزارت صنعت معدن تجارت برای توسعه سرمایه گذاری در کشور […]

وزیر صمت گفت: با توجه به مشکلاتی که در حوزه سرمایه‌گذاری داریم شش نکته از جمله تامین مالی، اولویت‌بندی، آمایش سرزمین و گسترش سهامداری مردم را مدنظر قرار خواهیم داد.
سید رضا فاطمی‌امین در جلسه‌ای با موضوع ارائه برنامه های کوتاه مدت و میان مدت وزارت صنعت معدن تجارت برای توسعه سرمایه گذاری در کشور و هم افزایی و تبادل نظر برای ارتقا همکاری شرکت های سرمایه گذاری دراین حوزه، اظهار کرد: موضوع سرمایه‌گذاری از دو جهت فرصت اشتغال، هدایت نقدینگی و ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری مورد اهمیت است و ما سعی می‌کنیم این موضوع را به عنوان یک پروژه مد نظر قرار دهیم.
وزیر صمت با بیان اینکه با توجه به مشکلاتی که در وضعیت سرمایه‌گذاری داریم شش نکته را مدنظر قرار می‌دهیم، افزود: مورد اول اولویت‌بندی است که بسیاری از مشکلات ما با این کار حل می‌شود؛ برای مثال ماشین آلات و تجهیزات به خصوص در حوزه‌های مکانیکی الکترونیکی صنایع حمل و نقل برق و … از این اولویت‌ها است. همچنین یافتن حلقه‌های مفقوده از دیگر اولویت‌هاست که به عنوان مثال در حوزه فولاد که رشد خوبی هم طی سال‌های گذشته داشته‌ایم، در میانه زنجیره، ورق حلقه را وارد می‌کنیم. وی اضافه کرد: نکته بعدی این است که باید آمایش سرزمینی را مدنظر قرار دهیم زیرا از نظر تراکم واحدهای اقتصادی از این منظر مشکل ایجاد شده و در برخی مناطق کمبود واحدهای صنعتی، معدنی و مبادله ای منجر به ایجاد مشکل شده و در بعضی مناطق تراکم آنها چالش ایجاد کرده است. همچنین مکان‌های نادرستی در این زمینه انتخاب می‌شود که هزینه‌هایی را تحمیل کرده است. وزیر صمت تصریح کرد: مورد بعدی مشخص شدن نحوه تامین مالی کل پروژه است. گاهی به علت مشخص نبودن این فرآیند ناتمام می‌ماند.
وی گفت: مورد چهارم نیز این است که باید بسته‌های سرمایه‌گذاری آماده کنیم؛ برای مثال چند معدن با مجوزهای مورد نیاز را آماده سرمایه‌گذاری خواهیم کرد.
فاطمی امین افزود: مورد پنجم گسترش سهامداری مردم است؛ به این معنا که باید توزیع ثروت را مورد توجه قرار دهیم. در معدن مس جانجا مزایده‌ای انجام شد که یکی از نکات مهم آن این نکته بود که ۴۰ درصد از سهام آن باید به مردم واگذار شود این موضوع علاوه بر توزیع ثروت این احساس را در مردم منطقه ایجاد می‌کند که از فواید معدن بهره می‌برند.
وی اضافه کرد: نکته ششم هماهنگی بین ذینفعان و همچنین نهادهای حاکمیتی است. این شش نکته در فعال کردن فرصت‌های سرمایه‌ گذاری بسیار مهم است.
وزیر صمت خاطرنشان کرد:‌ در زمینه تحلیل و شناسایی فرصت‌ها به کمک نیاز داریم. شاید ۱۰ برابر نیروها و کارشناسان وزارتخانه در سازمان‌ها وجود دارند که کار تحلیل را پیش می‌برند.
وی افزود: ۴۰۰ پروژه در قالب پیش نویس اولیه هفته آینده برای تحلیل و نقد آماده می‌شود. بنابراین اولین کمک‌های نهادهای سرمایه‌گذار تحلیل این فهرست و پیشنهادات است. در این فهرست یک آمایش سرزمینی هم انجام شده است.
فاطمی امین تصریح کرد: طی دو تا سه هفته آینده موانع سرمایه‌گذاری را در وزارتخانه مطرح می‌کنیم. ما همین کار را در مورد صادرات انجام دادیم که مورد استقبال قرار گرفت، بنابراین می‌خواهیم چنین تجربه‌ای را در مورد سرمایه‌گذاری نیز داشته باشیم.
وی اضافه کرد: طی دو ماه گذشته معدن مس به مزایده گذاشته شده است. در دی ماه امسال سه پروژه و در بهمن ماه نیز شش پروژه دیگر مطرح می‌شود. کمک‌هایی از نهادهای سرمایه‌گذاری می‌خواهیم که در تامین مالی این پروژه‌ها کمک کنند.

 

فرارهای مالیاتی را با تراکنش‌های بانکی شناسایی می‌کنیم
رئیس کل سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که از تراکنش‌های بانکی برای کسانی که در تور مالیات قرار نمی‌گیرند یا فرار مالیاتی دارند، استفاده می‌کنیم که در یکی – دو سال اخیر اقدامات خوبی صورت گرفته است. داوود منظور در نشست پیگیری موانع سرمایه‌گذاری و تولید اظهار کرد: زمانی می‌توان از بخش تولید درآمدهای مالیاتی داشت که این بخش فعال باشد و ایجاد ثروت کند و سعی می‌کنیم تا حمایت‌های مالیاتی برای تولید را تا جایی که قوانین اجازه می‌دهد، صورت بگیرد. وی افزود: سازمان امور مالیاتی علاوه بر تعامل با بخش تولید باید انتظارات دولت در راستای تامین منابع بودجه را برطرف کند و سعی می‌کنیم تا از اظهارنظرهای شخصی در بحث مالیات پیشگیری کنیم اما در مواردی نگاه‌های سلیقه‌ای و یکسویه در تفسیر قوانین مالیاتی وجود دارد. رئیس کل سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که از تراکنش‌های بانکی برای کسانی که در تور مالیات قرار نمی‌گیرند یا فرار مالیاتی دارند، استفاده می‌کنیم که در یکی – دو سال اخیر اقدامات خوبی صورت گرفته است. رئیس کل سازمان امور مالیاتی درباره معافیت مالیاتی مابه‌التفاوت نرخ تسعیر ارز گفت: زمانی که درآمد حاصل از صادرات مشمول نرخ صفر مالیاتی نمی‌شود، معنی دارد که درآمد حاصل از مابه‌التفاوت نرخ تسعیر ارز آن مشمول نرخ صفر مالیاتی شود.

 

مذاکره وزارت صمت با نفت در مورد گاز صنایع
معاون وزیر صمت با اشاره به مذاکره وزارت صمت با وزارت نفت در مورد گاز صنایع، گفت: وزارت صمت به دنبال این است که تا جایی که امکان دارد جلوی توقف تولید صنایع را بگیرد. مهدی صادقی نیارکی اظهار کرد: تداوم تولید برای وزارت صنعت، معدن و تجارت بسیار مهم است؛ از این رو وزارتخانه به دنبال این است که تا جایی که امکان دارد جلوی توقف تولید صنایع را بگیرد. معاون امور صنایع وزیر صمت افزود: در تلاش هستیم از طریق هماهنگی با شرکت ملی گاز، تولید ادامه داشته باشد و جایی که ناچار به صرفه جویی هستیم نباید تولید متوقف شود. وی با بیان اینکه اولویت ما تداوم تولید است، گفت: در این مسیر می‌توان مدیریت مصرف را اعمال کرد؛ به این معنا که پیک‌ها جا به جا شود اما قطع نشود. صادقی نیارکی تصریح کرد: وزارت صمت در حال مذاکره با وزارت نفت و بقیه مراجع است تا قطع گاز با کمترین استهلاک انجام شود. در شرایطی که صنایع و کارخانه‌های سیمان و فولاد در تابستان به دلیل کمبود انرژی شاهد قطع برق و حتی تعطیلی واحدها بودند، با شروع فصل سرما کارخانه‌ها بار دیگر شاهد این اتفاق هستند. با شروع موج سرما، قطع‌شدن گاز برخی از صنایع همچون کارخانه‌های سیمان و فولاد را شاهد هستیم.

 

نخستین حراج الکترونیکی اموال تملیکی دی‌ماه برگزار می‌شود
وزیر امور اقتصادی و دارایی از برگزاری نخستین حراج الکترونیکی سامانه سازمان اموال تملیکی در ۱۱ دی‌ماه خبر داد و گفت: شرکت کنندگان اول دی‌ماه می‌توانند در این سامانه ثبت نام کنند. سید احسان خاندوزی در آیین رونمایی از سامانه حراج سازمان اموال تملیکی، اظهارداشت: این سامانه برخط ظرفیت حضور بیش از ۱۰ هزار نفر را دارد. وی گفت: فروش اموال تملیکی بعد از مراحل قضایی و تعزیراتی زمان زیادی می‌برد که بعد از بازدید مقامات از انبارهای تملیکی، تسریع در فروش و تاکید بر مساله انبارداری مورد تاکید قرار گرفت. خاندوزی افزود: بسیاری از کالاها از سال‌های ۹۳ و ۹۴ تاکنون در انبارها انباشت شده‌اند که اصلاح روش‌های موجود و تسریع در فروش با راه‌اندازی سامانه حراج اموال تملیکی یکی از شیوه‌های رفع این معضل است. وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه در برخی موارد، حراج‌های حضوری مورد نقد قرار گرفته است، گفت: شبهاتی از جمله ایجاد رانت و انحصار در خصوص حراج‌های حضوری مطرح شده است که راه‌اندازی سامانه الکترونیکی حراج باعث ایجاد فضایی شفاف با قدرت رقابت برابر می‌شود. وی ادامه داد: برگزاری حراج‌های الکترونیکی به وصول درآمد دولت نیز کمک کرده و بستر حضور چند هزار نفری مردم از همه نقاط کشور را در حراج الکترونیکی فراهم می‌کند.

 

درج قیمت تولیدکننده به جای قیمت مصرف‌کننده بر روی کالاها
رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: در طرح جدید، قیمت تولید کننده به جای قیمت مصرف‌کننده درج می‌شود و قیمت درج شده روی کالا به منزله فاکتور خرید است. عباس تابش اظهار کرد: تفاوت طرح فعلی با طرح سال ۹۷ در مورد قیمت‌گذاری کالا این است که در طرح سال ۹۷ مقرر شده بود که قیمت مصرف‌کننده از روی کالا حذف شود، اما در طرح جدید به جای قیمت مصرف کننده قیمت تولیدکننده بر روی کالا درج می‌شود. وی با بیان اینکه در زنجیره تغییری ایجاد نمی‌شود و نحوه اطلاع رسانی تغییر می‌کند، افزود: امروز به دنبال آن هستیم که مرز بین فروش از تولیدکننده به شبکه توزیع و از شبکه توزیع به مصرف کننده شفاف شود. وی گفت: بعضا برخی فروشگاه‌ها تخفیف ۵۰ درصدی بر روی کالاهای خود ارائه می‌کردند که در زمان رسیدگی به این موضوع نیز، فاکتور مستندی موجود نبود که این کالا به چه قیمتی خریداری شده است و بر اساس چه قیمتی این تخفیف اعمال شده است. تابش اظهار کرد: در مدل جدید قیمت درج شده روی کالا به منزله فاکتور خرید است، لذا ما دیگر فاکتوری را از عرضه کننده نمی‌خواهیم و در طرح جدید، عرضه کننده مکلف است، قیمت فروش به مصرف‌کننده نهایی را روی کالا به اطلاع آنها برساند.

 

چهار هزار مگاوات نیروگاه حرارتی تا سال آینده وارد مدار می‌شود
معاون وزیر نیرو گفت: بر اساس برنامه‌ها تا پیک تابستان سال آینده علاوه بر ارتقای توان واحدهای موجود حدود چهار هزار مگاوات نیروگاه جدید حرارتی نیز وارد مدار شود. همایون حایری در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری افزایش ظرفیت عملی در حوزه تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به آخرین وضعیت نیروگاه‌های تولید برق، افزود: در حال ظرفیت منصوبه مجموع نیروگاه‌های ایران به ۸۶ هزار و ۲۱۵ مگاوات رسیده که از این میزان ۶۹ هزار و ۶۲۲ مگاوات آن سهم نیروگاه‌های حرارتی است. معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به اینکه از ابتدای سال تا نیمه آذرماه ۹۵ درصد برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تولید شده است، گفت: در این بازه زمانی سهم این واحدها در تامین برق مورد نیاز مشترکان ۲۵۷ میلیارد کیلووات ساعت بوده است. وی با تاکید بر اینکه تا پیک سال آینده در ۲۸۶ واحد نیروگاهی کشور طرح‌های ارتقای توان تولید به ظرفیت یک‌هزار و ۱۱۳ مگاوات اجرایی می‌شود، گفت: این طرح‌ها شامل نصب سیستم‌ خنک‌کاری هوای ورودی توربین‌های گازی به روش مدیا و تراکم مرطوب، ارتقای توربین‌های گازی به روش‌های MAP۲b، CT۶۰ و نظایر آن‌ها، ارتقای واحدهای گازی به روش Maptune+EMS، افزایش توان واحدهای گازی به روش +IGV و افزایش تولید در واحدهای بخار سیکل‌ترکیبی به روش HRSG additional firing خواهد بود.