وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه میانگین مطالعه متمرکز در کشور ۱۳ دقیقه در روز بوده و زنگ هشدار و خطری برای ماست، گفت: علی رغم تهدیداتی که در این رابطه وجود دارد، فرصتهایی هم داریم که باید در راستای تقابل با تهدیدها به کار ببریم. به گزارش جمله به نقل از ایسنا، […]
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه میانگین مطالعه متمرکز در کشور ۱۳ دقیقه در روز بوده و زنگ هشدار و خطری برای ماست، گفت: علی رغم تهدیداتی که در این رابطه وجود دارد، فرصتهایی هم داریم که باید در راستای تقابل با تهدیدها به کار ببریم.
به گزارش جمله به نقل از ایسنا، سید عباس صالحی در آیین افتتاحیه نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی صرفا یک فضیلت نبوده، بلکه ضرورت است، اظهار کرد: کتاب و کتابخوانی علاوه بر اینکه به داشتن شهروندان خوب و جامعه عالم کمک میکند بلکه برای سلامت زیست جامعه نیز بسیار مورد نیاز است.
وی با تاکید بر فواید کتاب و کتابخوانی، بیان کرد: کتاب و کتابخوانی باعث تخلیه هیجان و تمرکز روح شده و در دورهای که اطلاعات پراکنده، روح منسجم را دچار آسیب کرده است، خواندن کتاب به انجسام فکر و روح کمک میکند.
وی با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی برای فرد و جامعه یک واجب فوری موکد است، تشریح کرد: در حال حاضر تهدیدات مضاعفی در مقابل کتاب و کتابخوانی وجود دارد که عمده آن شامل فضای مجازی، سیستم آموزشی و خانوادهها است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص خاطرنشان کرد: میانگین مصرف اینترنت در کشورمان ۱۶۹ دقیقه در روز بوده و در برخی از استانها نیز بالای ۲۰۰ دقیقه است؛ میانگین مصرف تلویزیون نیز ۷۲ دقیقه در روز بوده و کتابخوانی نیز در این میان غریب مانده است.
وی با بیان اینکه تهدید دوم در حوزه کتاب و کتابخوانی از سمت سیستم آموزشی است، اظهار کرد: مدارس ما کتابخوانی را وسعت نمیدهد و متاسفانه نظام آموزش و پروش ما نتوانسته بین کودک و نوجوان و کتابخوانی آشتی برقرار کند.
صالحی با بیان اینکه تهدید سوم در حوزه کتابخوانی از سمت خانواده است، افزود: والدین نه خود کتاب میخواندند و نه کتاب خواندن فرزندانشان را ارزش میدانند.
وی با بیان اینکه طی ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب، بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار عنوان کتاب تولید شده است، افزود: حدود ۸۰ درصد این آمار تالیف بوده و رقم قابل توجهی است.
صالحی با اشاره به وضعیت تولید کتاب در سالجاری، بیان کرد: در شش ماهه اول سالجاری از لحاظ تامین کاغذ شرایط خوبی نداشتیم اما شرایط در حال بهتر شدن است؛ طی این مدت نیز بیش از ۴۳ هزار عنوان کتاب چاپ شده و علیرغم همه سختیها جریان نشر به حرکت خود ادامه میدهد.
وی با بیان اینکه کتاب های بسیار خوبی از لحاظ کیفی در ۴۰ سال اخیر تولید شده است، افزود: زمانی در حوزه کودک و نوجوان کتاب خوب کم داشتیم اما امروز دستمان تا حدود زیادی پر است و باید از این فرصت نهایت استفاده را ببریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه فضای مجازی علیرغم تهدیدها، فرصتهای بسیاری در حوزه کتاب و کتابخوانی دارد، گفت: فضای مجازی ظرفیت بسیاری در رابطه با معرفی کتابهای خوب، احصای بازخوردها و همچنین راهاندازی پویشهای کتابخوانی و… دارد و میتوان این فضا را به نفع کتابخوانی مصادره کرد.