وصیت‌نامه غلامرضا تختی مرمت شد
وصیت‌نامه غلامرضا تختی مرمت شد

    در پنجاه و سومین سالگرد درگذشت جهان‌پهلوان تختی وصیت‌نامه این قهرمان ملی پس از مرمت و استحکام‌بخشی توسط بخش حفاظت و مرمت موزه ملی ایران به موزه ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک تحویل داده شد. وصیت‌نامه غلامرضا تختی همزمان با اولین سالگرد افتتاح موزه ورزش در اردیبهشت ۱۳۹۹ از سوی خانواده این اسطوره […]

 

 

در پنجاه و سومین سالگرد درگذشت جهان‌پهلوان تختی وصیت‌نامه این قهرمان ملی پس از مرمت و استحکام‌بخشی توسط بخش حفاظت و مرمت موزه ملی ایران به موزه ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک تحویل داده شد.
وصیت‌نامه غلامرضا تختی همزمان با اولین سالگرد افتتاح موزه ورزش در اردیبهشت ۱۳۹۹ از سوی خانواده این اسطوره به صورت امانی در اختیار این موزه قرار گرفت که ضرورت استحکام‌بخشی و مرمت این اثر از سوی محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی و جبرییل نوکنده، رییس کل موزه ملی ایران به مسئولان موزه ورزش پیشنهاد و با استقبال آن‌ها روبه‌رو شد، بنابراین این وصیت‌نامه در پی تعاملات موزه‌ای با حضور وکیل خانواده تختی به موزه ملی ایران سپرده شد و روند اقدامات حفاظتی از جمله مستندنگاری، آسیب‌شناسی، حذف آسیب‌ها و استحکام‌بخشی در آزمایشگاه و کارگاه حفاظت و مرمت موزه ملی ایران انجام شد. همچنین با پایان یافتنِ مرمت و حفاظت این وصیت‌نامه، در قابی متناسبِ این اثر، برای نمایش به نمایندگان موزه ملی ایران و موزه ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک تحویل داده شد. اکنون وصیت‌نامه غلامرضا تختی به عنوان میراث فرهنگی، اثر موزه‌ای و در شمار اسناد ارزشمند به‌جای‌مانده در حافظه تاریخی ورزش ایران به شمار می‌آید. به گزارش روابط عمومی موزه ملی ایران، در آیین تحویل این اثر ملی به موزه ورزش که با حضور جبرییل نوکنده – رییس کل موزه ملی ایران – و سیدمحسن میر – سرپرست موزه ملی ورزش – انجام شد، نوکنده علاوه بر نکوداشت نام و جایگاه رفیع جهان‌پهلوان تختی در حافظه تاریخی ورزش ایران گفت: غلامرضا تختی امروز نه تنها در ایران بلکه به عنوان اسطوره پهلوانی در شمار میراث بشری جای گرفته و خوشحالم که موزه ملی ایران اقدامات مرمتی را برای حفظ و نگهداری سند یادگار این قهرمان بزرگ انجام داده است.

 

کاهش پسماندسوزی در پاکدشت نسبت به سال‌های گذشته

پسماندسوزی معضل زیست محیطی است که سال‌ها است در اطراف و حاشیه شهرها با آن روبه‌رو می‌شویم اما در فصل‌های سرد سال بر اهمیت این معضل افزوده می‌شود چراکه این اقدام می‌تواند بر تشدید آلودگی هوا موثر باشد. رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پاکدشت ضمن بیان اینکه موارد پسماندسوزی در شهرستان پاکدشت نسبت به گذشته کمتر شده است،گفت: واحدهای صنعتی و کارگاه‌ها به‌صورت مستمر پایش می شوند و طی فصل پاییز سال جاری ۶۳ مورد اخطاریه برای واحدهای آلاینده صادر شده است.
محمودرضا سعیدپور افرود: متخلفان پسماندسوزی به‌ علت برخوردهای جدی اداره حفاظت محیط زیست پاکدشت دریافته‌اند که اقدام به این کار پیامدهای جدی دارد. هرچند همچنان با مواردی از پسماندسوزی توسط افراد سودجو روبه‌رو می‌شویم و ضمن برخورد با آنان نسبت به اطفای حریق با کمک سازمان آتش‌نشانی اقدام می‌کنیم. وی در ادامه اظهارکرد: از وظایف مهم این اداره پایش صنایع، کارخانه‌ها و مراکز خدمات و تولیدی است و در فصل پاییز سال جاری ۴۸۴ مورد پایش صورت گرفت. سعیدپور ادامه داد: طی پایش واحدهای صنعتی ۳۸ مورد واحد جدید که سوابقی در اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان نداشتند، شناسایی شدند و ۶۳ مورد اخطاریه برای واحدهایی که دارای نقص و فاقد سیستم تصفیه‌خانه فاضلاب یا فیلتراسیون هوا بودند، صادر شد تا نسبت به رفع مشکلات خود اقدام کنند. رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پاکدشت اضافه کرد: پنج مورد نمونه‌برداری نیز از خروجی پساب و فاضلاب واحدهای صنعتی صورت گرفت و پنج واحد غیر مجاز و آلاینده نیز از منطقه جمع‌آوری و خارج شدند.