وضعیت شهرسازی شهرستان‌های اطراف تهران اسفناک است
وضعیت شهرسازی شهرستان‌های اطراف تهران اسفناک است

فرزانه صادق مالواجرد  در جلسه مشترک با مسوولان پاکدشت که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار داشت: شهرستان‌های پیرامون پایتخت تا حد زیادی زیر سایه شهر تهران قرار دارند و از نظر کار و فعالیت مطلوب، ولی در حوزه  شهرسازی و برنامه ریزی منطقه‌ای اوضاع اسفناکی دارد. وی گفت: یکی از مواردی که […]

فرزانه صادق مالواجرد  در جلسه مشترک با مسوولان پاکدشت که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار داشت: شهرستان‌های پیرامون پایتخت تا حد زیادی زیر سایه شهر تهران قرار دارند و از نظر کار و فعالیت مطلوب، ولی در حوزه  شهرسازی و برنامه ریزی منطقه‌ای اوضاع اسفناکی دارد.
وی گفت: یکی از مواردی که در دستور کار قرار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و برای آن اعتبار در نظر گرفته خواهد شد، طرحی است که به صورت جامع به کل شهرستان‌ و نه فقط محدوده شهر مربوط خواهد شد و تصمیم گیری لازم در خصوص ساماندهی کار و فعالیت آن صورت می‌گیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: شهرستان‌های استان تهران از نظر کار و فعالیت بسیار پررونق و پویا است اما پاسخگو نبودن به این کار و فعالیت به ویژه در حوزه سکونت و ساماندهی افراد شاغل، می‌تواند مشکلات و معضلات موجود را تشدید کند.
وی در خصوص کمیسیون ماده پنج و نداشتن سند مالکیت اراضی اظهار داشت: قانون شرایطی را برای احراز مالکیت در نظر گرفته که اگر قرار است تغییری در آن ایجاد شود، باید به صورت قانونی و با ثبت اسناد و املاک صورت گیرد.
صادق مالواجرد: برخی از مالکان بدون اطلاع از نوع مالکیت، برای تغییر کاربری اراضی خود درخواستی ارائه می‌دهند که  این امر موجب تشکیل پرونده‌های بسیاری در دستگاه قضا شده و مشکلات و گرفتاری‌هایی را به وجود آورده از این رو قانونگذار ورود کرده تا مشکل را برطرف کند.
وی با اشاره به مشکل اوقافی بودن اراضی شهرستان پاکدشت گفت: در کشور هنوز شهرهایی وجود دارد که کل شهر اوقافی بوده و مشکلات زیادی را بوجود آورده، محدودیتی که می‌تواند به فرصتی برای پیشرفت و توسعه هر منطقه تبدیل شود.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تاکید کرد: همان‌قدر که به محدوده شهر پاکدشت توجه می‌شود، باید به حریم شهر نیز اهمیت داد، بسیاری از تعاونی‌ها به دلیل قرار نداشتن در داخل محدوده شهر به جهت حقوقی و قانونی با مشکل مواجه شده‌اند از این رو  باید با طرح جامع فارغ از موضوع مالکیت، محدوده شهر را تعیین کنیم که هم مشکلات مرتفع شود و هم توسعه درست در جامعه صورت گیرد.
  جامعه کارگری پاکدشت به مسکن نیاز دارند
فرماندار شهرستان پاکدشت نیز در این جلسه گفت: جامعه کارگری پاکدشت با بیش از ۶۰ هزار شاغل برای آسایش و عدم تردد از شهرستان، به مسکن نیاز دارند و تأمین زمین مورد نیاز این امر می‌تواند مسکن این قشر از جامعه را تأمین کند.
مهدی یوسفی جمارانی اظهار داشت: شهرستان پاکدشت از ۳ شهرک صنعتی دولتی، یک شهرک صنعتی خصوصی و چهار لکه صنعتی برخوردار است و بیش از سه هزار و ۶۰۰ واحد صنعتی در این مناطق مشغول به فعالیتند.
وی گفت: شهرک صنعتی عباس آباد ۲ هزار و ۵۵ قرارداد با واحدهای صنعتی منعقد کرده که از این تعداد یکهزار و ۳۸۹ واحد فعال است، شهرک صنعتی خوارزمی از مجموع ۲۲۸ قرارداد، ۱۰۳ شرکت فعال دارد، شهرک صنعتی پایتخت از مجموع ۹۳۷ قرارداد، ۵۸۹ واحد فعال دارد و شهرک صنعتی شنزار، از مجموع ۳۹۲ قرارداد، از ۳۸۱ واحد صنعتی فعال برخوردار است و در مجموع ۲ هزار و ۴۶۲ واحد صنعتی فعال در این چهار شهرک مشغول فعالیت هستند. وی مجموع اشتغال این چهار شهرک صنعتی را ۴۸ هزار و ۵۹۰ نفر اعلام کرد. یوسفی جمارانی گفت: در لکه صنعتی جمال آباد، فرون‌آباد، خاتون‌آباد و موزائیک سازان حدود ۹ هزار و ۸۰۰ نفر مشغول به کارند.
وی افزود: در مجموع واحدهای صنعتی شهرستان پاکدشت، حدود ۶۰ هزار نفر مشغول به کار می‌‎باشند که با فعال شدن مابقی واحدهای غیرفعال، مجموع شاغلان این شهرستان به ۱۰۰ هزار نفر افزایش می‌یابد.
فرماندار پاکدشت با اشاره به این که بخش قابل توجهی از فعالان در واحدهای صنعتی پاکدشت به تهران و شهرستان‌های مجاور تردد می‌کنند گفت: حدود دو سوم از شاغلان در مراکز صنعتی پاکدشت، خارج از شهرستان سکونت دارند و مابقی در پاکدشت سکونت دارند که این امر موجب افزایش تردد در محور امام رضا(ع)، کور شدن ترافیک و افزایش تصادفات جاده‌ای ‌می‌شود.
وی افزود: تردد روزانه ۵۰ هزار خودرو به شهرک‌های صنعتی موجب افزایش روزافزون ترافیک شده و نصیب مردم از این فعالیت‌های اقتصادی، تنها ترافیک و تصادفات می‌شود.
یوسفی جمارانی با اشاره به این که بسیاری از واحدهای صنعتی متقاضی احداث مسکن کارگری برای مجموعه خود هستند اظهار داشت: در طرح اقدام ملی ۶۴۰ واحد مسکونی در قالب سه پروژه به پاکدشت اختصاص یافته که این تعداد، جوابگوی نیاز شهرستان نیست و لازم است تا با درنظر گرفتن زمین، مسکن مورد نیاز کارگران احداث شود.
وی با اشاره به این که در حوزه شهر شریف‌آباد و پاکدشت زمین برای مسکن کارگران در نظر گرفته شده تأکید کد: بسیاری از مشکلات شهرستان به ویژه ترافیک، با تأمین مسکن مورد نیاز کارگران برطرف می‌شود. پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.