وقتی دستور رئیس‌جمهور هم فیلتر می‌شود
وقتی دستور رئیس‌جمهور هم فیلتر می‌شود
وضعیت اینترنت مثل اکثر نیازهای ضروری ایرانیان خوشایند نیست و قطعی های ماهیانه به‌علاوه فیلترینگی که قرار بود مقطعی باشد، اما ابدی شد، درکنار سرعت پائین موجی از نارضایتی را ایجاد کرده، اما وزرات ارتباطات نیز همانند دیگر ارکان دولت، نه‌تنها این واقعیت را به‌رسمیت نمی‌شناسد، بلکه مدعی بهبود وضعیت است.

وضعیت اینترنت مثل اکثر نیازهای ضروری ایرانیان خوشایند نیست و قطعی های ماهیانه به‌علاوه فیلترینگی که قرار بود مقطعی باشد، اما ابدی شد، درکنار سرعت پائین موجی از نارضایتی را ایجاد کرده، اما وزرات ارتباطات نیز همانند دیگر ارکان دولت، نه‌تنها این واقعیت را به‌رسمیت نمی‌شناسد، بلکه مدعی بهبود وضعیت است و هرگاه انتقادی جدی و واقعی مطرح می‌شود آن را به نهادهای امنیتی حواله می‌دهد.
تعداد قطعی های اینترنت در شش ماه اخیر از ده مورد هم گذشته که جهت یادآوری برخی از مهمترین آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد. اختلال جدی اینترنت خانگی به در اوایل خرداد ماه و قطعی و کندی دو اپراتورها در اواخر همین ماه.
اختلال اینترنتی نسبتاً گسترده‌ واختلال‌های زیاد یکی از شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت در تیرماه، آتش‌سوزی حوضچه مخابراتی و قطع اینترنت سیار در برخی شهرهای جنوب استان تهران، در ۱۲ مرداد نیز از اختلال در دسترسی به اینترنت ثابت در ۱۲ مرداد، به حدی که طی ساعاتی حتی دسترسی به سایت‌ها و سرویس‌های داخلی با مشکل مواجه شد، قطعی برخی دیتاسنترهای پایتخت همزمان با قطع برق در مناطقی از تهران و بالا رفتن حرارت دیتاسنترها و خاموشی سرور تنها بخشی از قطعی های آزاردهنده اینترنت در شش ماه اخیر است.
با این‌همه وزیر ارتباطات معتقد است در دو سال گذشته ورودی‌های اینترنت متنوع شده و بیش از دو برابر نیاز کشور، ظرفیت تأمین شده است. اما همزمان به این سوال مهم پاسخ نمی‌دهد که اگر اظهاراتش حقیقت دارد چرا میزان نارضایتی مردم از کیفیت و کمیت ارائه اینترنت و دسترسی آزاد به اطلاعات افزایش چشمگیری داشته است.
زارع پور که برای دفاع از عملکرد خود بعد از شکایات نمایندگان از وضعیت اینترنت به بهارستان رفته بود اعلان کرد که : در لایه زیرساخت نیز با بهره‌گیری از تجهیزات صددرصد ایرانی بیش از ۵۰ درصد رشد داشتیم که تا پایان سال به دو برابر می‌رسد و میزان قطعی‌ها و لینک‌های اشباع کاهش یافته و ترافیک داخلی تقویت شد، همچنین برای ترافیک داخلی بیش از سه برابر نقاط تبادل ترافیک افزایش یافته است.اما هنوز آب از آب تکان نخورده و هفته‌ای نیست که ناگهان سرعت اینترنت بی دلیل کاهش پیدا نکند.
همچنین وزارت ارتباطات هیچ اقدامی در راستای رفع فیلتر انجام نمی‌دهد و در جایگاه تماشاچی نشسته است. فیلترشکن ها هم که بازار سیاه پردرآمدی دارند و کاملا معلوم است از کجا تغذیه می‌شوند، همچنان از سختگیری های بی دلیل در حوزه اینترنت نان می‌خورند.در همین راستا اواخر مرداد ماه کمیسیون صنایع مجلس از وضعیت اینترنت انتقاد کرد و روح‌الله عباسپور، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گزارش این کمیسیون در خصوص بررسی کیفیت اینترنت و شاخص‌های مرتبط با آن را قرائت کرد و گفت: از جمله کاستی‌های مشهودی که می‌توان به آن اشاره نمود، کیفیت دسترسی شهروندان به اینترنت در برخی از شاخص‌های آن به عنوان بستر اصلی توسعه دولت الکترونیک و بالطبع اقتصاد دیجیتال است که بعضاً موجب نارضایتی مردم و خسارات‌های اقتصادی در حوزه کسب‌وکارها شده است.بعلاوه انجمن تجارت الکترونیک در گزارشی کیفیت اینترنت ایران را در وضعیت «بحرانی» دانست و بر اساس اطلاعاتی که منتشر کرد اینترنت ایران را پس از میانمار دومین اینترنت پراختلال و پس از چین، دومین اینترنت محدود دنیا دانست. این گزارش همچنین تأکید کرد که اینترنت ایران جزو ۵ اینترنت کند جهان است.دولت با این شیوه نه تنها مردم، بلکه خودش را هم به تمسخر گرفته چراکه فراموش نکرده‌ایم رئیس قوه مجریه در جلسه تیرماه شورای عالی فضای مجازی دستور رسیدگی به اختلالات مکرر اینترنت در کشور را صادر کرد، اما این دستور هم مانند ده ها دستور دیگر رئیس جمهور از ریشه کنی فقر مطلق تا ساخت سالانه یک میلیون مسکن بین زمین و هوا معلق مانده است. معلوم است دولتی که حرف رئیس خود را جدی نمی‌گیرد، ارزشی برای این ملت بیچاره که به مرحله چاکری و التماس دولت رسیده‌اند قائل نیست.

  • نویسنده : ملیحه منوری-سردبیر