اغلب اوقات این گونه به نظر میرسد که هنر وَنسنت ون گوگ ماده حاضر و آمادهای برای برگزاری یک نمایشگاه مجازی است.آسمانهای پرپیچ و خم و رنگهای پرانرژی همگی ما را وارد حالاتی میکنند که امروز به «روانگردان» معروف هستند- تمام این ویژگیهایِ هنر ون گوگ آثار او را به گزینه محبوبی برای پلتفرمهای چندرسانهای […]
اغلب اوقات این گونه به نظر میرسد که هنر وَنسنت ون گوگ ماده حاضر و آمادهای برای برگزاری یک نمایشگاه مجازی است.آسمانهای پرپیچ و خم و رنگهای پرانرژی همگی ما را وارد حالاتی میکنند که امروز به «روانگردان» معروف هستند- تمام این ویژگیهایِ هنر ون گوگ آثار او را به گزینه محبوبی برای پلتفرمهای چندرسانهای دیجیتالی تبدیل کردهاند.
یکی از این نمایشگاهها تحت عنوان ون گوگ ۳۶۰ درجه قرار است که در اوایل سال ۲۰۲۳ در هندوستان برگزار شود. این نمایشگاه با استفاده از فناوری پروجکشن هنر ون گوگ را در قالب سه بعدی به معرض نمایش خواهد گذاشت. با نصب پروژکتورهای کف تا سقف قرار است که ریزترین جزئیات و رنگ دنیای هنری ون گوگ به نمایش گذاشته شوند.
نیخیل چیناپا، موسیقیدان و سخنگوی نمایشگاه ون گوگ ۳۶۰ درجه هند، در مصاحبهای گفته است: «هنر ونسنت ون گوگ یکی از معروفترین هنرها در جهان است، به طوری که تابلوی «شب پرستاره» او در کنار تابلوی «مونا لیزای» داوینچی و تابلوی «جیغ» مونش سه تا از معروفترین تابلوهای جهان به شمار میروند. هنر ون گوگ بسیار متمایز و متفاوت است به خصوص در حوزه عمومی. فیلمهایی نظیر «دوست داشتن ونسنت» در سالهای اخیر سعی کردهاند تا مرموز بودن ون گوگ را از او بگیرند و نمایشگاههای مجازی نیز اولین قدم برای عشق ورزیدن به هنر هستند. امیدوارم که نسل جوانتر و به خصوص فرزندان ما از آنچه میبینند الهام بگیرند.»
این نمایشگاه به تازگی در اُتاوای کانادا به پایان رسیده است و قرار است که دراوایل سال ۲۰۲۳، احتمالاً در ماه ژانویه دوباره بازگشایی شود و به نظر میرسد که مدت برگزاری آن بیشتر از یک هفته باشد. این اولین مورد از این دست نمایشگاهها در هند است.
بدون شک ون گوگ هلندی (۱۸۵۳-۱۸۹۰) یکی از تأثیرگذارترین و معروفترین شخصیتهای هنر غربی است. سبک او در دسته بندی پُست-امپرسیونیسم قرار میگیرد، که از محدودیتهای «امپرسیونیستها» عبور کرد- استفاده از رنگهای زنده در آثار وی شبیه آثار امپرسیونیستها بود، اما ون گوگ با آزادی بیشتری از فرمهای واپیچیده و رنگهای غیرعادی استفاده میکرد.
ون گوگ در زمان حیاتش دچار برخی مشکلات روانی بود و در نهایت دست به خودکشی زد. او هنرمندی خودآموخته بود که در طول یک دهه فعالیت حرفهای خود ۹۰۰ تابلوی نقاشی و ۱۱۰۰ طرح روی کاغذ تولید کرد.