ویروس کرونا سبک زندگی را تغییر داده است
ویروس کرونا سبک زندگی را تغییر داده است

  رییس جمهوری با بیان اینکه ویروس کرونا سبک زندگی را تغییر داده است، گفت: همه مناسبات اجتماعی و برنامه‌های زندگی بر مبنای جمع شدن است اما کرونا بر عکس آن را فاصله گرفتن از یکدیگر را به وجود آورده است. حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی عصر دیروز در نشست با فعالان بخش خصوصی […]

 

رییس جمهوری با بیان اینکه ویروس کرونا سبک زندگی را تغییر داده است، گفت: همه مناسبات اجتماعی و برنامه‌های زندگی بر مبنای جمع شدن است اما کرونا بر عکس آن را فاصله گرفتن از یکدیگر را به وجود آورده است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی عصر دیروز در نشست با فعالان بخش خصوصی اقتصاد کشور افزود: در بسیاری از جاهای دنیا فقط یک مشکل کرونا وجود دارد اما یک مشکل اضافه‌تر مانند تحریم داریم.
روحانی بیان کرد: آنچه در این آزمایش تاریخی که همه دولت‌ها با آن مواجه شده است که چگونه کشور را اداره کنند و چگونه سلامت مردم خود را حفظ کنند. رییس جمهوری با اشاره به آیه ای از قرآن مجید، بیان کرد: مشکلات در زندگی همه ما وجود دارد و پیش می‌آید، گاهی غم‌ها و حزن ها و اندوه ها از یک طرف نیست، بلکه از چندین طرف پیش می‌آید.
روحانی گفت: وقتی همه مشکلات به یکباره جمع می شود از یک طرف آن چه را از دست رفته موجب حزن و اندوه نشود و آن مشکلی که دامن مردم را فرا گرفته این یک آزمایش برای انسان ها است.
روحانی با توجه به شرایط موجود کشور گفت: امسال مشکلات و فشارها از چند طرف به ما وارد شده است؛ کشوری که در این شرایط بیماری کرونا در برابر آن قرار گرفته و آثار این بیماری هم که تمام اقتصاد دنیا را دچار مشکل کرده است روبه رو شده است، مشکلاتی دیگری هم پیش رو دارد.
رییس جمهوری بیان کرد: در دانشگاه ها در ۱۰۰ سال اخیر واحدی به نام کرونا یک ویروس ناشناخته که تدریس نشده است که چه آثاری و بلای سر جامعه و سلامت مردم و اقتصاد می آورد و چگونه با آثار اقتصادی آن باید مواجه شویم.
روحانی افزود: هیچ دانشمند و اقتصاددان و پزشکی پیش بینی نکرده بود که یکباره با ویروس ریز و نا شاخته‌ای مواجه می شویم که همه مناسبات زندگی را تغییر می دهد، علت برخی از شکایت ها به این دلیل است که کرونا سبک زندگی مردم را تغییر داده است. رییس جمهوری بیان کرد: بسیاری شغل ها بر مبنای اجتماع بوده است و عده ای باید در یک مجموعه ای اقتصادی، فرهنگی و یا تفریحی باید جمع شوند که مبنای آن جمع شدن است اما این ویروس بر عکس به تاکید می کند که نباید جمع شوید و در کنار هم قرار بگیرید.
وی گفت: بسیاری از برنامه های زندگی و جامعه بر این مبنا است که باید در کنار هم جمع و نزدیک شویم؛ اما اکنون این ویروس می گوید از یکدیگر باید فاصله بگیرید.
روحانی افزود: کرونا ویروسی است که می گوید پدر باید از پسر و مادر از فرزند فاصله بگیرد این تغییر سبک زندگی را در طول یک قرن گذشته سراغ نداریم. رییس جمهوری با اشاره به تاریخ داستان گوساله سامری در دوران حضرت موسی (ع) گفت: مجازات آن مشکل این بوده است که هر کس دست بزند به آن بیماری گرفتار می شود و اکنون نیز موضوعی پیش آمده است که نزدیک شدن موجب درگیر شده با مشکلات می شود. روحانی با تاکید بر این که ویروس کرونا سبک زندگی را تغییر داده و بهم ریخته است گفت: شرایطی که کرونا تحمیل کرده که ما معمولا در گذشته بر عکس آن را در روابط اجتماعی انجام می دادیم. و همدیگر را به آنها دعوت می کردیم. وی گفت: کرونا مشکل خاص و ویژه ای است که همه دنیا با آن موجه شده است اما ایران از یک طرف مشکل کمتری داریم و از طرف دیگر مشکلات بیشتری داریم، زیرا در شرایط تحریم هستیم و نمی توانیم وام بگیریم و نمی توانیم معاملات و تجارت خود را با دنیا به آسانی انجام دهیم و با بانک های مختلف جهان نمی توانیم در تماس باشیم.
روحانی یادآورشد: قبل از تحریم اخیر در سال ۹۷ بسیاری از اعتبارات بین المللی آماده بود تا به ایران پراخت شود، رقم های ۱۰ تا ۳۰ میلیارد دلار اعتبار آماده بود و بانک های دنیا متعهد شده بودند این اعتبارات را برای پروژه های مختلف در اختیار ما قرار بدهند که با شروع تحریم ها به یک باره قطع شد.
روحانی افزود: وقتی ارتباط ما با بانک های دنیا قطع می شود و فشار بر اقتصاد و صادرات و روابط بانکی ما وارد می شود این خود یک مشکل بزرگ بود، اکنون نیز یک مشکل بزرگ دیگر مانند ویروس کرونا به آن افزوده شده است.