پاسارگاد گسترده‌تر از محوطه‌ای است که شناخته می‌شود
پاسارگاد گسترده‌تر از محوطه‌ای است که شناخته می‌شود

    کارشناس باستان شناسی محوطه جهانی پاسارگاد اعلام کرد: مطالعات نشان داده پاسارگاد گسترده‌تر از محوطه‌ای است که شناخته می‌شود. حمید رضا کرمی به مناسبت یافت بقایای ۱۳ اسکلت انسانی و جانوری در پایگاه جهانی تخت جمشید، گفت: مطالعات به شناسایی بیش از ۲۰۰۰ اثر از دوران پارینه سنگی میانی تا معاصر بوده است […]

 

 

کارشناس باستان شناسی محوطه جهانی پاسارگاد اعلام کرد: مطالعات نشان داده پاسارگاد گسترده‌تر از محوطه‌ای است که شناخته می‌شود.
حمید رضا کرمی به مناسبت یافت بقایای ۱۳ اسکلت انسانی و جانوری در پایگاه جهانی تخت جمشید، گفت: مطالعات به شناسایی بیش از ۲۰۰۰ اثر از دوران پارینه سنگی میانی تا معاصر بوده است اما آثار ما بیشتر در ارتباط با دوره هخامنشی است و به مجموعه‌ای از زیرساخت‌های هخامنشی دست یافته‌ایم.
وی در ادامه اظهار کرد: مطالعات نشان داده پاسارگاد گسترده‌تر از محوطه‌ای است که می‌شناسیم؛ مجموعه گسترده‌ای از سدها که بیش از ۸۰ کیلومتر کانال آبرسانی شناسایی کردیم.
کرمی، ادامه داد: مجموعه‌ای از آثار را شناسایی کردیم که بخشی از آنها مربوط به مسیرهای ارتباطی است و چندین مرکز نگهبانی در گذرگاه‌های تاریخی و تعداد زیادی هم محوطه‌های مسکونی شناسایی شد.
این کارشناس باستان شناسی افزود: آثار زیادی از دوره اشکانی، ساسانی و معاصر و بیش از ۲۰۰۰ گور منفرد از اشکانی و ساسانی شناسایی شده است.
این در حالیست که وحید بارانی سرپرست تهیه نقشه در میراث جهان تخت جمشید هم گفت: به این نتیجه رسیدیم که یک نقشه کامل را از دشت مرودشت تهیه و داده‌های باستان شناسی خود را شناسایی تا بانک اطلاعاتی را کامل‌تر کنیم.

 

 

 

 

ایران زیباست؛ کاروانسرای تاریخی «یام»


کاروانسرای تاریخی شاه عباسی پیام مرند(یام) یکی از مهمترین تاسیسات بین راهی جاده ابریشم به شمار می رفت که به عنوان بزرگترین کاروانسرای شمال غرب کشور و ازمهمترین ابنیه تاریخی و گردشگری محسوب می شود. قدمت کاروانسرای پیام مرند به دوره مغول و صفویه می رسد که پس از مرمت، هم اکنون به عنوان یکی از ۹۹۹ کاروانسرای موسوم به شاه عباسی، امکان بازدید برای عموم گردشگران را دارد. این کاروانسرا که در ۵۴ کیلومتری‌ تبریز به مرند قرار گرفته به علت شرایط سخت اقلیمی‌ دچار آسیب‌دیدگی‌هایی شده بود که در سال‌های اخیر توسط مرمتگران میراث فرهنگی بازسازی و احیا شده است.