آرین پارسی نژاد- روزنامه نگار/ هنوز چند روزی از اظهارات مجتبی ذوالنور علیه حسن روحانی و درخواست او مبنی بر محاکمه و اعدام رئیس جمهور نگذشته بود که روز گذشته دو تن دیگر از نمایندگان مجلس انقلابی، خواهان برکناری و محاکمه رئیس جمهور شدند. هرچند جامعه و افکار عمومی از سیاست های […]
آرین پارسی نژاد-
روزنامه نگار/
هنوز چند روزی از اظهارات مجتبی ذوالنور علیه حسن روحانی و درخواست او مبنی بر محاکمه و اعدام رئیس جمهور نگذشته بود که روز گذشته دو تن دیگر از نمایندگان مجلس انقلابی، خواهان برکناری و محاکمه رئیس جمهور شدند. هرچند جامعه و افکار عمومی از سیاست های دولت به اصطلاح تدبیر و امید رضایتی ندارد، اما سلسله اظهارت توهین آمیز به این سبک و سیاق، حکایت از برنامه ریزی و سناریویی از پیش تعیین شده توسط تندروها علیه دولت با هدفی مشخص دارد. هدفی که بدون شک بی ارتباط به انتخابات ۱۴۰۰ نیست.
به گزارش «جمله» روز گذشته نماینده خمینیشهر در مجلس بار دیگر خواستار استیضاح و محاکمه روحانی شد و نماینده کاشمر هم درخواست مشابهی مطرح کرد. آنها از رئیس مجلس انتقاد کردهاند که چرا دستکم طرح سوال از رئیس جمهوری پس از دو ماه اعلام وصول نمیشود.
بر اساس این گزارش، محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینیشهر در مجلس در نشست علنی صبح یکشنبه ۲۷ مهرماه، از رئیس مجلس انتقاد کرد که چرا طرح سوال از رئیس جمهوری پس از دو ماه اعلام وصول نمیشود. او خطاب به محمد باقرقالیباف گفت: «آقای روحانی روزی روزگاری پشت تریبون همین مجلس میگفت اگر من بخواهم ظرف دو هفته دلار را به مبلغ ۵ الی ۷ هزار تومان برمیگردانم، اکنون دلار از مرز ۳۰ هزار تومان گذشته است اما کسی ککش نمیگزد.»
نماینده خمینیشهر میگوید در حالی که حسن روحانی باید استیضاح و محاکمه شود، اما نمایندگان مجلس نمیتوانند «حداقل» از او سوال کنند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا نقدعلی حدود سه ماه و نیم پیش (۱۵ مرداد) نیز با اشاره به تذکرها و انتقادهای مکرر به وزیر خارجه گفته بود: «باید قاضی عادلی باشد و نه فقط آقای ظریف بلکه آقای حسن روحانی را به دلیل خیانتهایی که به این مملکت کردند به محاکمه بکشند.»
او سیاستهای دولت روحانی را عامل افزایش سرسامآور قیمتها و سقوط ارزش پول ملی عنوان کرد و گفت گوش دادن به «حرفهای صد تا یک غاز وزرا» فایدهای ندارد و باید طرح استیضاح روحانی را کلید زد.
همزمان با سخنان نقدعلی، نماینده کاشمر و بردسکن در مجلس نیز در یک تذکر شفاهی کاملا مشابه، خطاب به قالیباف گفت: «ما نمیتوانیم حداقل از رئیس جمهور سوال کنیم آن هم در شرایطی که وی روزی پشت همین تریبون مجلس گفت اگر بخواهم ظرف مدت دو هفته قیمت دلار را به ۵ تا ۷ هزار تومان میرسانم و این در حالی است که الان قیمت دلار از ۳۰ هزار تومان هم گذشته است و در پی آن مردم تحت فشار اقتصادی قرار گرفتهاند.»
جواد نیکبین در نشست علنی روز یکشنبه مجلس از قالیباف پرسید که چرا طرح سوال از رئیس جمهوری که «باید استیضاح و محاکمه شود» بعد از دو ماه اعلام وصول نمیشود و او هر کار بخواهد انجام میدهد. این دو نماینده مجلس میگویند در حوزه انتخابیه خود «از مردم ناسزا میشنوند» که چرا «مجلس اقتدار ندارد» و با دولت برخورد نمیکند.
ذولنور، لیدر تندروهای بهارستان
روز جمعه گذشته بود که مجتبی ذوالنور باب توهین و ناسزا به روحانی را بار دیگر گشود و خواستار محاکمه و اعدام او شد. او که ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس را بر عهده دارد در واکنش به سخنان رئیس جمهور در روز ۲۳ مهرماه که با اشاره به رویدادهای صدر اسلام گفته بود «امام حسن (ع) با معاویه صلح کرد، چون اکثریت قاطع جامعه و مردم خواهان صلح بودند». خطاب به حسن روحانی نوشت: «اگر ملاک برای تصمیمگیری «خواست اکثر مردم» باشد، «امروز اکثریت قاطع» مردم از رئیس جمهور ناراضی هستند و باید رهبری دستور بدهند که روحانی هزار بار اعدام شود».
هرچند عموم مردم از سیاست های دولت در حوزه های اقتصادی، سیاسی و به ویژه در مدیریت بحران کرونا، رضایتی ندارند، اما این نکته بر کسی پوشیده نیست که بخشی از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، محصول رفتارهای کسانی همچون ذوالنور است. همان هایی که در مجلس آتش بازی راه انداختند و پس از خروج ترامپ از برجام جشن گرفتند. همان عناصر رادیکال و تندرویی که به رغم آگاهی از تبعات عدم پذیرش و تصویب لوایج چهارگانه، با لجاجت های بیهوده و تنها بر اساس منافع شخصی و جناحی خود مانع از تصویب این لوایح شدند شرایط را به جایی رساندند که حتی عراق و چین که کشورهای دوست و برادر آنان هستند، از پرداخت پول نفت، گاز و برق به ایران خودداری می کنند چرا که نام ایران به دلیل عدم پیوستن به FATF در لیست سیاه قرار گرفته است.
موافقید، از ملت بپرسید!
مردم به خوبی می دانند که شرایط سخت امروز، محصول عملکرد چه کسانی است. بنابراین افر ادی چون ذوالنور که کمترین ارزشی برای خواسته ملت قائل نیستند، نمی توانند خود را سخنگوی ملت بدانند.
مصطفی تاجزاده، معاون وزارت کشور دولت محمد خاتمی و فعال سیاسی اصلاحطلب با اظهارات جنجالی ذوالنور، نماینده قم در مجلس علیه روحانی واکنش نشان داد. او در توئیتر خود نوشت: «رئیس کمیسیون امنیت ملی به رئیسجمهور: «امروز اکثریت قاطع ملت ایران به کمتر از عزل و مجازات شما راضی نمیشوند. با منطق شما، رهبر انقلاب باید دستور دهند هزار بار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود.» جسارتا، موافقید از خود ملت بپرسیم دلش با چه چیزی راضی میشود»؟
صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه نیز به صحبتهای ذوالنور، علیه روحانی واکنش نشان داد و در این باره نوشت: «میشه در پاسخ به تقاضای اعدام از ناحیه جناب ذوالنور برای آقای روحانی، یک نظر سنجی ساده از مردم نمود و پرسید، چه کسی در انداختن کشور در وضعیت موجود بیشتر مقصر است؟ تندروهای انقلابی امثال جناب ذوالنور که تنها هنرشان در مملکتداری آتش زدن پرچم آمریکا در مجلس است یا روحانی»؟
نماینده مجلس یا میرغضب ؟!
مسیح مهاجری مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی نیز در واکنش به اظهارات ذوالنور نوشت: « به آنچه آقای ذوالنوری در توئیتر نوشتهاند، حداقل سه ایراد اساسی وارد است.
اول آنکه در عین حال که انتقاد حق ایشان است و میتوانند با دلیل و منطق سخن رئیسجمهور روحانی را مردود اعلام کنند، این درست نیست که حکم عزل و مجازات صادر کنند. عزل رئیسجمهور و محاکمه او راهکار قانونی دارد که باید طی شود و مجلس میتواند این کار را انجام دهد. اگر نمایندگان مجلس درحال حاضر از این کار ناتوانند، به دنبال حل این مشکل باشند نه اینکه عجز خود از انجام این کار قانونی را با فریاد کشیدن بر سر رئیسجمهور نشان بدهند، آنهم رئیس کمیسیون امنیت ملی که لابد میداند این نوع برخوردها با امنیت ملی در تضاد است.
دوم آنکه رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، از طرف «اکثریت قاطع ملت» ایران، نظر داده که به چیزی کمتر از عزل و مجازات رئیسجمهور راضی نمیشوند. ایشان مدرک این نظرسنجی خود را ارائه نکردهاند و چه خوبست برای روشن شدن صحت ادعای خود، ترتیبی بدهند تا رسماً به آراء عمومی مراجعه شود و مردم آزادانه نظر بدهند که صلح میخواهند یا جنگ.
سوم آنکه ایشان، خود را در جایگاه قاضی قرار داده و حکم اعدام رئیسجمهور را صادر نمودهاند و مهمتر اینکه برای رهبری تعیین تکلیف کردهاند و خطاب به آقای روحانی نوشتهاند «رهبر انقلاب باید دستور دهند هزار بار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود.»
تاکنون برای مجلس شورای اسلامی براساس آنچه قانون اساسی مقرر کرده، دو وظیفه قانونگزاری و نظارت میشناختیم (رأی اعتماد به وزرا و استیضاح هم بخشی از نظارت است) و حالا با این نوشته آقای رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس معلوم شد نمایندگان مجلس وظیفه سومی هم دارند که صدور حکم اعدام است! بدینترتیب، لابد باید قانون اساسی اصلاح شود و این وظیفه سوم هم به آن اضافه گردد. اگر به اصلاح قانون اساسی برای تأمین محتوای توئیت رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رضایت داده نشود، لابد باید در صلاحیت این قبیل نمایندگان که در مجلس یازدهم کم نیستند، تجدیدنظر شود».
لازم به یاد آوری است که دفعه قبل که نماینده خمینیشهر طرح سوال و استیضاح روحانی را مطرح کرد، مقام معظم رهبری در یک ارتباط ویدئویی با نمایندگان مجلس یازدهم به آنها تذکر داد که: «توهین و دشنام و نسبتِ بدون علم به دولتمردان به هیچ وجه جایز نیست و برخی از این نسبتها حرام شرعی است.»
رهبر انقلاب «سؤال و تفحص» را حق نمایندگان مجلس خواند و در عین حال تاکید کرد که «اعتقاد راسخ» دارد که دولتها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند. این سخن را میتوان مخالفت صریح با استیضاح روحانی تلقی کرد.