پایان دوران مهمان بازی !
پایان دوران مهمان بازی !

    کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت: «از روز جمعه تا ظهر روز ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۲۶۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۲۷ مورد بستری شدند». به گزارش «جمله»، جهانپور گفت: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۶۹ هزار و ۴۲۵ […]

 

 

کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت: «از روز جمعه تا ظهر روز ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۲۶۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۲۷ مورد بستری شدند».
به گزارش «جمله»، جهانپور گفت: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۶۹ هزار و ۴۲۵ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند. مجموع جان باختگان این بیماری به ۸ هزار و ۲۰۹ نفر رسید».
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: «خوشبختانه تا کنون ۱۳۲ هزار و ۳۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۲۵۷۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون یک میلیون و ۶۰ هزار و ۱۲۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است».
جهانپور تاکید کرد: «وضعیت خوزستان همچنان قرمز است. استانهای هرمزگان و کرمانشاه در وضعیت هشدار قرار دارند. در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵ استان فاقد فوتی و ۶ استان فقط یک مورد فوتی بر اثر کووید۱۹ داشته اند».
وزارت بهداشت از چند روز پس از آغاز اعلام روزانه آمار کرونا، از انتشار آمار تفکیکی استان‌ها در مورد تعداد مبتلایان به بیماران کووید ۱۹ و موارد مرگ بر اثر آن خودداری می‌کند.
بر این پایه آمار رسمی وضعیت همه استان‌ها به لحاظ درگیری با ویروس کرونا را روشن نمی‌کند و در آنها به شماری از استان‌ها که احتمالا با موج جدیدی از شیوع ویروس روبرو هستند اشاره‌ای نمی‌شود.
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت می‌گوید در یک روز گذشته در ۱۸ استان تعداد قربانیان صفر یا یک نفر بوده و هشت استان در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارند. او به وضعیت پنج استان باقیمانده اشاره‌ای نمی‌کند.
اظهارات برخی مسئولان محلی نشان می‌دهد که این پنج استان نیز احتمالا در وضعیت هشدار قرار دارند و دست‌کم برخی از آنها با موج دوم شیوع ویروس روبرو هستند.

کرونا با ماست!
بر اساس این گزارش روز گذشته حسن روحانی رئیس جمهور گفت: «نباید با بیان این که نقطه دوم و سوم اوج بیماری کرونا در کشور ایجاد شده… فضای روانی جامعه را به هم بریزیم».
به گزارش خبرگزاری ایرنا، او که روز شنبه ۱۷ خرداد در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا سخن می‌گفت، برخی از مردم را متهم کرد که در طول دوران کرونا «دچار مشکل دیگری شده‌اند»، ولی «از صبح دچار وسواس هستند و مدام دست‌های خود را می‌شویند و وسایل را ضدعفونی می کنند».
اظهارات رئيس‌جمهور در حالی مطرح می‌شود که در روزهای گذشته گزارش‌های متعددی از شیوع کرونا در ۱۴ استان ایران منتشر شده و تعداد بیماران جدید شناسایی‌شده در هر روز به دوران اوج شیوع کرونا در ایران یعنی اواسط فروردین رسیده است.
حسن روحانی همچنین گفته است در شرایط کنونی «راه دومی» نداریم و باید هم کارخانه‌ها و مغازه‌ها باز باشند و « مقابله با ویروس هم ادامه داشته باشد».
او درخواست تعطیلی همه کارها را خواسته «ضدانقلاب» خوانده که توسط برخی رسانه‌ها در داخل تکرار می‌شود.
روحانی پیش از این نیز گفته بود که «ضدانقلاب» قصد داشته در بحران کرونا کسب و کار را تعطیل کند و او مانع چنین پروژه‌ای شده است. در واکنش به اظهارات رئیس جمهور محمود صادقی، نماینده مجلس دهم، سخنان روحانی در این زمینه را «توهم توطئه» خوانده بود.

هشدار سازمان بهداشت جهانی
سازمان جهانی بهداشت می‌گوید ماسک می‌تواند جلوی سرایت قطرات ریز عفونی را بگیرد اما مصونیت کامل در برابر ویروس نیست. توصیه شده همه در فضاهای عمومی ماسک بزنند، به ویژه افراد بالای ۶۰سال و دارای سابقه بیماری.
سازمان جهانی بهداشت موضع خود درباره استفاده از ماسک در مجامع عمومی را تغییر داد. این نهاد می‌گوید ماسک می‌تواند مانع سرایت قطرات ریز عفونت باشد؛ اما به تنهایی جلو انتقال ویروس را نمی‌گیرد. پیش‌تر گفته می‌‌شد ماسک برای افراد سالم ضروری نیست.
سازمان جهانی بهداشت، به عموم مردم توصیه کرده که برای در امان ماندن از ویروس کرونا، در اماکن شلوغ ماسک بزنند. این رهنمود به ویژه برای فضاهایی باید مراعات شود که حفظ فاصله فیزیکی به سختی میسر است. به طور مثال، وسایل حمل و نقل، محیط‌های بسته و یا گذرگاه‌ها و جاهایی که جمعیت در آن زیاد است.
تدروس آدهانوم، مدیر WHO می‌گوید: «در هر جایی که دیگران حضور دارند، به ویژه به افراد بالای ۶۰ سال و افراد دارای سابقه بیماری توصیه می‌کنیم از ماسک طبی استفاده کنند.»
مسئولان این نهاد وابسته به سازمان ملل گفته‌اند که توصیه اخیر، بر شواهدی استوار است که تاثیر استفاده از ماسک را نشان می‌دهد. ماسک مورد توصیه سازمان جهانی بهداشت، باید حداقل از سه لایه با جنس متفاوت تشکیل شده باشد.
تا کنون این سازمان، استفاده از ماسک را تنها برای بیماران و کادر درمانی لازم می‌دانست. مدیر WHO می‌گفت تجویز استفاده عمومی از ماسک، پزشکان و پرستاران را در مضیقه دسترسی قرار می‌دهد.
دکتر تدروس آدهانوم، هم‌زمان یادآوری کرده که استفاده از ماسک به معنای مصونیت در برابر ویروس نیست، بلکه اقدامی احتیاطی است. او تاکید می‌کند که ماسک نباید جایگزین حفظ فاصله یا شستشوی مداوم دست‌ها باشد: «ماسک‌هایی که با دست‌های آلوده لمس می‌شوند، حتی می‌توانند عامل ابتلا بیشتر به بیماری شوند.»
مدیر سازمان جهانی بهداشت در عین حال هشدار داده که ماسک می‌تواند احساس کاذب ایمن بودن را تلقین کند؛ در حالی که چنین نیست. دکتر آدهانوم می‌گوید بهترین راه مقابله با کووید ۱۹، ایزوله کردن افراد مبتلا، یافتن کسانی که با بیماران در تماس بوده‌اند و تست گرفتن از افراد مشکوک است.
تجدیدنظر سازمان جهانی بهداشت در کارایی ماسک، هم‌زمان است با دو پژوهش جدید در چین و آمریکا درباره مفید بودن ماسک حتی در خانه. محققان چینی از جمله گفته‌اند بزرگ‌ترین خطر در ابتلا به کرونا تماس فرد به فرد با کسانی است که به این ویروس مبتلا شده ولی هنوز علائم را بروز نداد‌ه‌اند: «اگر شخص مبتلا و سایرین در خانه ماسک بزنند، خطر آلودگی برای فرد غیرمبتلا ۷۹درصد کمتر می‌شود.»
تا کنون و طبق آخرین آمار دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، شش میلیون و ۷۰۰هزار نفر در سراسر جهان به ویروس سارس کوو-۲ مبتلا شده‌ و ۴۰۰هزار نفر در این میان درگذشته‌اند. بنا بر تازه‌ترین اعلام انستیتو کخ، شمار قربانیان کرونا در آلمان ۸۶۴۶ نفر است.