تردیدی نیست که دو پرونده مهم تروریستی پس از انقلاب که از نظر بسیاری از مردم تا سالها، مبهم و رازآلود بود، انفجار در ساختمان مرکزی حزب جمهوری اسلامی در هفت تیر سال ۱۳۶۰ و انفجار در دفتر نخستوزیری در هشت شهریور همان سال بود که در اولی، آیت الله شهید بهشتی رییس وقت شورای […]
تردیدی نیست که دو پرونده مهم تروریستی پس از انقلاب که از نظر بسیاری از مردم تا سالها، مبهم و رازآلود بود، انفجار در ساختمان مرکزی حزب جمهوری اسلامی در هفت تیر سال ۱۳۶۰ و انفجار در دفتر نخستوزیری در هشت شهریور همان سال بود که در اولی، آیت الله شهید بهشتی رییس وقت شورای عالی قضایی کشور و بیش از ۷۰ تن از سیاسیون شاخصی که وزیر، نماینده و مدیران ارشد نظام سیاسی جدید بودند به شهادت رسیدند و در دومی نیز شهیدان محمدعلی رجایی رییسجمهور و محمدجواد باهنر نخستوزیر آسمانی شدند و نکته مبهم ماجرا این بود که هویت عامل هیچکدام از این دو حادثه، تا سالها مشخص نبود هرچند پشت این دو انفجار تروریستی بزرگ، سازمان منافقین قرار داشت.
چندسال قبل روشن شد فردی که در شهر آلمره هلند، به قتل رسید محمدرضا کلاهی عامل انفجار ۷ تیر بود. وی که در آن روز کارمند حزب جمهوری اسلامی و متخصص برق بود، پس از وقوع انفجار، به هلند فرار کرد و نام و هویت خود را به «علی معتمد» تغییر داد، با یک زن افغان ازدواج کرد و در یک شرکت برق خصوصی شاغل شد.
حسین کلاهی ۲۴ آذرماه ۱۳۹۴ در حال سوار شدن به خودروی سفید رنگش برای رفتن سر کار بود که هدف گلوله افراد ناشناس قرار گرفت و به قتل رسید و به این شکل و پس از بیش از سه دهه، هویت عامل انفجار هفت تیر رسماً
تأیید شد.
امروز و بعد از ۴ دهه گویا مسعود کشمیری عامل انفجار هشت شهریور نیز حذف فیزیکی شد، فردی که در روز حادثه هیچ کس چنین گمانی بر وی نبرد و حتی بخشی از آوار را برداشتند و به نام بقایای جنازه کشمیری تشییع کردند و وی را نیز در کنار رییسجمهور و نخستوزیر شهید دفن کردند هرچند مدتی کوتاه پس از آن، برای منابع امنیتی روشن شد که عامل این انفجار کشمیری بود که از کشور متواری شد اما بنا به ملاحظات امنیتی، این موضوع رسماً مورد تأیید قرار نمیگرفت.
چند روز قبل اتفاقی در پاریس رخ داد و برخی منابع در پیوند با این رویداد گفتند مسعود کشمیری در جریان حمله مسلحانه به ساختمانی در حومه پاریس کشته شده است.
برخی رسانههای فارسیزبان نزدیک به سازمان مجاهدین خلق (منافقین) با وجود تأیید خبر حمله، مدعی شدند کسی در این حادثه آسیب ندیده است اما برخی منابع خبری مدعی شدند مسعود کشمیری عامل ترور شهیدان رجایی و باهنر در حمله روز گذشته در خانه امن اعضای سازمان مجاهدین خلق در پاریس کشته شده است.
ایسنا گزارش داد در پی انتشار اخباری از حمله به ساختمانی در حومه پاریس که در اختیار اعضای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) بود، برخی منابع از کشتهشدن مسعود کشمیری از متهمان اصلی پرونده انفجار دفتر نخستوزیری در ۸ شهریور ۱۳۶۰ خبر میدهند.
مسعود کشمیری متولد ۱۳۲۹ و فارغالتحصیل دانشگاه تهران از سالهای پیش از وقوع انقلاب جذب سازمان مجاهدین خلق شده بود و پس از پیروزی انقلاب هم مخفیانه عضو «سازمان» باقی ماند اما در میان انقلابیون هم نفوذ کرد تا جاییکه موفق شد به سِمت جانشین دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز دست یابد.
برابر برخی اخبار که در آن روزها برای بسیاری پنهان بود، با آغاز اعلان جنگ مسلحانه سازمان مجاهدین خلق علیه جمهوری اسلامی و پس از وقوع حادثه تروریستی هفتم تیرماه ۱۳۶۰ در ساختمان حزب جمهوری اسلامی که به شهادت آیت الله بهشتی و جمعی از اعضای این حزب منجر میشود، ترور اعضای هیأت دولت در دستور کار سازمان قرار میگیرد و مسعود کشمیری که دستور این کار را از شخص مسعود رجوی گرفته بود، انجام آن را به عهده میگیرد که به انفجار دفتر نخستوزیری در هشتم شهریور همان سال منتهی میشود.
کشمیری پس از این حادثه تروریستی از ایران خارج و تا سالها بعد اخبار ضد و نقیضی درباره احتمال کشتهشدن وی یا محل زندگیاش در رسانهها منتشر میشد.
امروز برخی منابع میگویند مسعود کشمیری در جریان یک حمله مسلحانه در حومه پاریس کشته شد.
با مرگ محمدرضا کلاهی و مسعود کشمیری، دو پرونده بزرگ تروریستی در جمهوری اسلامی بسته شد و توقع میرود طی سالهای آینده جزییات این ماجرا، برای افکار عمومی تبیین شود هرچند ممکن است دولتهای اروپایی را خوش نیاید و نام این اقدام را به جای مکافات عمل، اقدامات
تروریستی بگذارند.