پایبندی به رسالت ذاتی در سایه منویات رهبر انقلاب  (مدظله‌العالی)
پایبندی به رسالت ذاتی در سایه منویات رهبر انقلاب  (مدظله‌العالی)
استان سیستان و بلوچستان سال‌های طولانی است که در رسته‌ی استان‌های محروم قرار دارد. متاسفانه ساکنان سیستان زیبا، از ابعاد مختلف در فشار هستند.

گروه راه و مسکن جمله – استان سیستان و بلوچستان سال‌های طولانی است که در رسته‌ی استان‌های محروم قرار دارد. متاسفانه ساکنان سیستان زیبا، از ابعاد مختلف در فشار هستند. دسترسی محدود به آب آشامیدنی، هوای آلوده، فقر و نبود امکانات آموزشی چون مدرسه و دانشگاه، تنها نمونه‌هایی از محرومیت‌های استان سیستان و بلوچستان است. بدون شک یکی از اقداماتی که می‌تواند کمی شرایط این استان را بهبود بخشد، تزریق بودجه و منابع مالی از کانال‌های مختلف به این
استان است.
وزارت راه و شهرسازی مدتی است که احداث شهرهای ساحلی در جهت دسترسی استان‌های جنوبی کشور به آب‌های آزاد و به طبع رونق اقتصادی و گردشگری این خطه‌ها را در دستور کار خود قرار داده‌است.
بر همین اساس به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، با حضور «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی و «خسرو دانشجو»، رییس شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، پانزدهمین جلسه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران با موضوع بررسی مکانیابی سکونتگاه‌های ساحلی در سیستان و بلوچستان در قالب ۸ پهنه در  ساختمان دادمان برگزار شد.
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در این نشست ضمن تاکید بر تسریع در مکانیابی ۲۷نقطه ساحلی جنوب برای اجرای طرح هم‌پیوندی ۲۷استان کشور با محوریت اقتصاد دریامحور در سواحل جنوب، گفت: موضوع مکانیابی و احداث ۲۷ شهر جدید ساحلی در جنوب کشور با هدف برخورداری ۲۷ استان فاقد سواحل و دسترسی به آب‌های آزاد در دستور کار قرار گرفته است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در نظر است تا هرکدام از استان‌های فاقد ساحل به عنوان معین توسعه ۲۷ نقطه هدف‌گذاری شده در ۴ استان جنوبی کشور؛ سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان و بوشهر  خواهند بود. وی با یادآوری اینکه طرح «هم‌پیوندی» ۲۷ استان به ۲۷ نقطه ساحلی جنوبی کشور بیش از ۸ ماه است که در سطح کلان دولت در حال بررسی است و به تازگی سیاست های کلان توسعه دریا محور توسط رهبر معظم انقلاب نیز ابلاغ شده است، توضیح داد: این طرح باید مسیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری را نیز طی کند.
بذرپاش ادامه داد: استان‌های میزبان، تصمیم گیر اصلی در طرح هستند و باید طرح توسعه و هم‌پیوندی سه جانبه به امضای استان میزبان، استان معین و وزارت راه و شهرسازی توأمان برسد و توسعه در استان‌های جنوبی با این رویکرد
انجام شود.
وی تصریح کرد: تمامی کشور در طرح توسعه سواحل مکران همکاری خواهند داشت.

رفع تعارض‌های بین دستگاهی در اجرای طرح هم‌پیوندی ۲۷ استان کشور در سواحل جنوب
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه تعارض‌های بین دستگاهی در اجرای این طرح باید به حداقل برسد و تلاش همگانی در اجرای این طرح که با دستور رهبر انقلاب نیز ابلاغ شده به ثمر بنشیند، افزود: با تصویب مکانیابی سکونتگاه‌های ساحلی در ۴ استان جنوبی این امکان فراهم خواهد شد تا در طرح جامعی که تهیه می‌شود نوع مولدهای آن شهرهای جدید از جمله پتروشیمی، کشاورزی و سایر تعیین شود و میزان جمعیت پذیری در آن مطابق با طرح جامع باشد.
بذرپاش توضیح داد: با جمعیت پذیری استان‌های جنوبی شاهد ایجاد توسعه در استان‌های ساحلی جنوب خواهیم بود.

پیگیری پیشتازانه و فعالانه طرح هم‌پیوندی ۲۷ استان کشور در سواحل جنوب
وی گفت: در طرح هم‌پیوندی ۲۷ استان کشور با محوریت توسعه دریامحور در سواحل جنوب باید رویکرد پیشتازانه و فعالانه داشته باشیم و همزمان با توسعه جمعیت، توسعه زیرساخت‌ها و توسعه همه جانبه اقتصادی در جنوب کشور شکل بگیرد.
بذرپاش تصریح کرد: باید مطالعات جامعی تهیه و تدوین شود که بر اساس آن ترغیب سرمایه گذاران و ترغیب به جمعیت پذیری در آن منطقه با بهره اقتصادی همراه باشد و با تشویق سرمایه‌گذاران در اجرای طرح و توسعه آتی کشور گام‌های جدی برداریم.
وزیر راه و شهرسازی بر تسریع در مکانیابی ۲۷نقطه ساحلی جنوبی در ۴ استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و بوشهر تاکید کرد و گفت: تعامل تمامی دستگاه‌ها در اجرای این طرح ضروری است و همگان باید بر آن اهتمام
داشته باشند.
در این نشست اعضای شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران شامل نمایندگانی از سازمان حفاظت محیط‌زیست، سازمان پدافند غیرعامل، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت جهادکشاورزی، وزارت کشور، وزارت نیرو، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سازمان مدیریت بحران، سازمان برنامه و بودجه حضور داشتند.
آنچه مسلم است این است که اگر تمام دستگاه‌های ذی‌ربط به وظیفه خود در قبال سیستان و بلوچستان عمل کرده بودند، شرایط این استان امروز در خور شان مردم خطه بود. قطع به یقین مجموعه‌ای از کم‌کاری‌ها از دستگاه‌های مختلف، یک استان را در ردیف استان‌های محروم قرار می‌دهد. مکان‌یابی سکونتگاه‌های ساحلی در سیستان و بلوچستان از جمله این اقدامات اساسی است که توسط وزیر راه و شهرسازی و شورای عالی شهرسازی و معماری تحت مدیریت خسرو دانشجو بر اساس منویات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)، در دستور کار قرار گرفته‌است و اگرچه تمام مشکلات این استان محروم را حل نخواهد کرد، ولی اگر تمام دستگاه‌ها به رسالت ذاتی خود پایبند باشند،سیستان و بلوچستان در آینده دیگر محروم نخواهد بود.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس اقتصادی