پذیرش مسافر در فرودگاه لامرد ۶ برابر افزایش یافت
پذیرش مسافر در فرودگاه لامرد ۶ برابر افزایش یافت

  ماهور مهراد / صبح پنجشنبه هفته گذشته، ترمینال فرودگاه لامرد با حضور رییس جمهور، وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح و به بهره برداری رسید. به گزارش جمله، اين ترمينال ۵ هزار و ۵۰۰ مترمربع مساحت دارد و در مجموع ۴۰ ميليارد تومان […]

 

ماهور مهراد /

صبح پنجشنبه هفته گذشته، ترمینال فرودگاه لامرد با حضور رییس جمهور، وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح و به بهره برداری رسید.
به گزارش جمله، اين ترمينال ۵ هزار و ۵۰۰ مترمربع مساحت دارد و در مجموع ۴۰ ميليارد تومان هزينه در برداشته که از محل اعتبارات شرکت فرودگاه‌ها و ناوبري هوايي ايران تامين شده است.
وزیر راه و شهرسازی در مراسم افتتاح ترمینال فرودگاه لامرد، از افزایش ۱۰ میلیون نفری ظرفیت پذیرش مسافر در فرودگاه‌های کشور خبر داد. محمد اسلامی خطاب به رییس جمهور گفت: در دولت های یازدهم و دوازدهم با تدابیر جنابعالی، توسعه فرودگاه‌های کشور شتاب بسیار خوبی گرفته است و از ابتدای دولت یازدهم تا امروز ۱۰ پروژه توسعه فرودگاهی را به بهره برداری رساندیم که به انضمام ترمینال سلام شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، سالانه ۱۰ میلیون نفر به ظرفیت فرودگاه‌های کشور اضافه شده است.
اسلامی با بیان این که ارزش این سرمایه گذاری حدود ۲ هزار میلیارد تومان بوده و در ۱۵ فرودگاه اجرا شده است، تصریح کرد: نکته مهم این است که به شکل همزمان کار تجهیز ات راداری و ناوبری، توسعه و بهسازی و ایجاد برج های مراقبت استاندارد، افزایش ظرفیت پارکینگ هواپیما، باندهای پروازی، بهسازی سطوح پروازی، رادارهای هواشناسی، توسعه ترمینال‌های مسافربری و نیز توسعه فضاهای مربوط به خدمات و پشتیبانی مسافرت‌های هوایی در قالب ۳۵ طرح انجام شده است که ۱۵ طرح به بهره برداری رسیده است.
وی ادامه داد: ۲۰ طرح نیز تا پایان سال ۹۹ به بهره برداری خواهد رسید و اجرای این پروژه‌ها نیز به نوبه خود باعث افزایش ۱۰ میلیون مسافر دیگر به ظرفیت فرودگاه‌های کشور خواهد شد. این پروژه‌ها شامل احداث و توسعه ترمینال فرودگاه‌های داخلی و بین المللی، باند پرواز، باندهای دوم، توسعه پارکینگ و سایر عوامل پروازی و سیستم‌های ناوبری و راداری می شود.
به گفته وزیر راه و شهرسازی اجرای این پروژه‌ها به معنای افزایش افزایش ظرفیت فرودگاه‌ها، توسعه قابلیت کیفیت و نیز توسعه ایمنی و سلامت پرواز خواهد بود. همچنین با توجه به درخواست رییس جمهور مبنی بر نیاز وجود آزاد راه لامرد- پارسیان، وزیر راه و شهرسازی وعده داد تا هر چه زودتر این موضوع را در دستور کار قرار دهد.

۴۰ میلیارد تومان هزینه ساخت این پروژه شده است
مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی کشور نیز در مراسم افتتاح ترمینال فرودگاه لامرد، از افزایش ۶ برابری پذیرش مسافر در فرودگاه لامرد با افتتاح ترمینال جدید خبر داد. سیاوش امیر مکری گفت: ایده ساخت فرودگاه لامرد در جنوب استان فارس به سال ۱۳۵۶ بر می گردد که مکان یابی آن انجام شد و بعد از انقلاب عملیات ساخت فرودگاه با همت مسوولان و خیرین منطقه آغاز شد.
وی ادامه داد: در سال‌های بعد از انقلاب ساخت سطوح پروازی، ترمینال‌های مسافری، ساختمان‌های جنبی و عملیاتی و تاسیسات مربوطه و نیز نصب تجهیزات هوانوردی در این فرودگاه انجام گرفت.
امیر مکری با اشاره به این که در سال ۱۳۸۳ به دلیل افزایش تقاضای پرواز در این منطقه، تصمیم به ساخت ترمینال جدیدی گرفته می شود، تصریح کرد: اما به دلیل محدودیت‌هایی که وجود داشت برای مدتی این پروژه متوقف و در ابتدای دولت یازدهم بار دیگر در دستور کار قرار گرفت.
امیر مکری با اشاره به این که ترمینال جدید ۵ هزار و ۵۰۰ متر مربع مساحت دارد، عنوان کرد: این ترمینال ظرفیت اعزام و پذیرش ۹۰۰ هزار مسافر در پروازهای داخلی و خارجی را دارد.
وی با بیان این که ۴۰ میلیارد تومان هزینه ساخت این پروژه شده که تماما از محل اعتبارات شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی کشور تامین شده است، ادامه داد: با ایجاد این ترمینال ظرفیت فرودگاه ۶ برابر افزایش پیدا کرده است و اکنون به در آن واحد می توانیم تا ۲ هزار مسافر را اعزام و پذیریش کنیم.
مدیر عامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی کشور افزود: تلاش داریم تا با اجرای دیگر پروژه‌هایی که برای این فرودگاه پیش بینی کرده ایم، از جمله تکمیل دیوار کشی اطراف فرودگاه، محوطه سازی و بهسازی بخشی از عوامل پروازی، فرودگاهی در شان مردم لامرد و استان فارش به آن ها تحویل دهیم.
گفتنی است که احداث این ترمینال از سال ۹۳ شروع شد و پس از ترمینال فرودگاه شیراز بزرگ‌ترین ترمینال فرودگاهی در استان فارس است که با ساخت آن، تعداد مسافران که هم اکنون بالغ بر ۱۵۰ هزار مسافر در سال است، ۵ تا ۶ برابر شده و به ۹۰۰ هزار مسافر افزایش خواهد یافت. این در حالی است که بهره برداری از این ترمینال و ظرفیت مناسب آن، می تواند علاوه بر مردم شهرستان لامرد و جنوب استان فارس، زمینه سفر هموطنان در شرق استان بوشهر و غرب استان هرمزگان را نیز فراهم کند.
گفتنی است که شهرستان لامرد در جنوب استان فارس واقع شده و با داشتن کارخانه های متعدد و صنايع بزرگ دارای اهميت اقتصادی بالايی است. بهره برداری از ترمينال بزرگ داخلی و خارجی فرودگاه حمل و نقل هوايی لامرد را نيز تحت تاثير قرار مي دهد و در توسعه اقتصادی هرچه بيشتر اين منطقه موثر خواهد بود. اکنون از فرودگاه لامرد در مجموع هفته ای ۱۴ پرواز داخلي در مسيرهای تهران، شيراز، بندرعباس و سيری و دو پرواز خارجی در مسير دوحه انجام می شود.