پرداخت ۸۰ میلیارد تومان پول نقد به مسافران بابت کنسلی بلیت ‌
پرداخت ۸۰ میلیارد تومان پول نقد به مسافران بابت کنسلی بلیت ‌

  ماهور مهراد/ طرح استرداد بلیت قطارهای مسافری بدون کسر هزینه کنسلی از سوم اسفند ماه تا ۱۶ فروردین ماه سال ۹۹ در راه‌آهن اجرا شده است و بر همین اساس اعلام شد مسافرانی که متقاضی تغییر تاریخ سفر خود هستند می توانند حداقل ۷۲ ساعت قبل از تاریخ حرکت خود با سامانه صدای مسافر […]

 

ماهور مهراد/

طرح استرداد بلیت قطارهای مسافری بدون کسر هزینه کنسلی از سوم اسفند ماه تا ۱۶ فروردین ماه سال ۹۹ در راه‌آهن اجرا شده است و بر همین اساس اعلام شد مسافرانی که متقاضی تغییر تاریخ سفر خود هستند می توانند حداقل ۷۲ ساعت قبل از تاریخ حرکت خود با سامانه صدای مسافر راه آهن به شماره ۵۱۴۹- ۰۲۱ تماس گرفته و نسبت به هماهنگی و تهیه بلیت جایگزین برای تاریخ مورد نظر خود اقدام کنند.
در این تبصره آمده بود که ارائه اصل بلیت و یا متن پیامک الکترونیک شده آن به همراه کارت ملی در زمان استرداد الزامی است و بلیت قطارهای مسافری که از تاریخ ۹۸/۱۲/۳ به بعد خریداری شده هم مشمول این طرح نبوده و استرداد آن بر اساس قوانین و مقررات مربوطه خواهد بود و همه قطارهای مسافری طبق برنامه سیر خود را در خطوط ریلی کشور انجام خواهند داد.
حالا اما مدیرعامل شرکت راه آهن گفته است که بابت کنسلی بلیت قطارهای اسفندماه و ایام نوروز ۹۹، تاکنون حدود ۸۰ میلیارد تومان پول به مسافران قطار پرداخت شده است. سعید رسولی با اشاره به کاهش شدید تقاضای سفر در انواع مدل‌های حمل‌ونقلی به دلیل شیوع بیماری کرونا اظهار داشت: با توجه به تأکیدات ستاد مبارزه با کرونا مردم حتما دقت کنند که از انجام سفر خودداری کنند تا شیوع این بیماری به سرعت کنترل و کرونا ریشه‌کن شود.
مدیرعامل شرکت راه‌آهن ادامه داد: با توجه به دستور وزیر راه و شهرسازی و تصمیمات راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران مقرر شد به دلیل شیوع بیماری کرونا امکان کنسلی بلیت برای همه مسافران وجود داشته باشد.
این در حالی است که تشکیل کمیته پیشگیری از ویروس کرونا در شرکت راه آهن، ضدعفونی کردن اماکن و ایستگاه‌های ریلی و برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی مورد نیاز، از مهم‌ترین اقدامات شرکت راه‌آهن در مقابله با ویروس کرونا در چند روز گذشته در شبکه ریلی کشور بوده است.
در همین زمینه رسولی در ادامه اظهار داشت: راه آهن پیش از این، با ضدعفونی کردن مستمر اماکن، ابینه و تجهیزات ایستگاهی و ضدعفونی کردن مستمر قطارهای مسافری و توزیع ژل ضدعفونی کننده در قطارها و ادارات کل مناطق ریلی اقدامات پیشگیرانه را انجام داده بود و پیش از این پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای نوروزی از بهمن‌ماه امسال آغاز شده بود و ظرفیت‌های ناوگان به فروش رفته بود. مسافران نیز برای همین اسفندماه نیز بلیت قطار تهیه کرده بود، اما پس از شیوع کرونا با درخواست مسافران نسبت به کنسلی بلیت به سرعت اقدام و استرداد بلیت و بازگرداندن پول مسافران به طول کامل انجام شد و کماکان نیز در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت راه‌آهن توضیح داد:‌ ‌بابت کنسلی بلیت برخی قطارهای اسفندماه و برخی قطارهای نوروزی تاکنون حدود ۸۰ میلیارد تومان پول به مسافران و مردم برگردانده شده است؛ بسیار تلاش کردیم که این کار به نحو مناسب انجام شود اما خب شاید کم‌و‌کاستی‌هایی هم بوده است، به هر حال اگر شما از یک مغازه هم خرید کنید و روز ‌بعد قصد برگرداندن آن کالا و دریافت پول خود را داشته باشید باید ساعتی صبر کرد تا امکان بازگرداندن پول برای‌ مغازه‌دار مهیا شود اما ما در راه‌آهن اجازه ندادیم که کار مردم روی زمین بماند به سرعت تقاضاها را پاسخ دادیم و پول مردم را بابت کنسلی بلیت به آنها برگرداندیم.
رسولی توضیح داد: این رقم بابت کنسلی بلیت قطارهای اسفندماه و همچنین برخی قطارهای نوروزی تا ۱۵ فروردین ۹۹ است.

پرداخت ۱۰ درصد جریمه کنسلی قطارها از سوی دولت و شرکت راه‌آهن
وی با تأکید بر اینکه مسافرانی که قصد انجام سفر خود را ندارند حتما باید بلیت خود را کنسل کنند، اظهار داشت: طبق قانون کنسلی بلیت تا زمانی خاص قبل از سفر ۱۰ درصد جریمه دارد اما دولت تصمیم گرفت این ۱۰ درصد جریمه را خود پرداخت کند.
مدیرعامل شرکت راه‌آهن اضافه کرد: ‌مسافر کل پول بلیتی‌ که بابت خرید صندلی قطار پرداخت کرده است را دریافت می‌کند و این ۱۰ درصد جریمه، در واقع از سوی شرکت راه‌آهن و دولت به شرکت‌های ریلی پرداخت می‌شود.
رسولی افزود: شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران از چند ماه پیش برای آماده‌سازی قطارهای نوروزی و تقاضای مسافران در این ایام برنامه‌ریزی کرده بود‌ و همه ناوگان آماده بود اما به دلیل کاهش تقاضای سفر تعدادی از قطارها را در این ماه (اسفند ۹۸) و ایام نوروز ۹۹ حفظ کردیم.
مدیرعامل شرکت راه‌آهن با تأکید بر لزوم توجه مردم به توصیه ستاد مبارزه با کرونا مبنی بر عدم انجام سفر، اضافه کرد: اگر مسافرانی قصد سفر با قطارها را با هر دلیلی داشته باشند‌ ناوگان حمل و نقل ریلی طبق ماهیت و وظیفه‌ خدمت‌رسانی خود، آماده خدمات‌دهی و جابه‌جایی مسافران است.
گفتنی است که توزیع بیش از ۲۵ هزار ماسک به مسافران و استقرار گروه های اورژانسی در برخی از ایستگاه های ریلی و ابلاغ دستورالعمل مراقبت تشخیص درمان و ارائه خدمات بالینی و انتقال بیماران مشکوک به مراکز درمانی و همکاری مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دیگر اقدامات شرکت راه آهن برای مقابله با این ویروس است.
همچنین ابلاغ دستورالعمل ضرورت همکاری با واحدهای اورژانس مستقر در ایستگاه های راه آهن تهران، مشهد و تبریز و انجام هماهنگی لازم با سازمان های بین المللی از جملهUIC (اتحادیه بین المللی راه آهن ها) و یونسکاپ (یکی از واحدهای وابسته به سازمان ملل متحد که وظیفه هماهنگی کاهش مخاطرات طبیعی در آسیا را عهده دار است) جهت بررسی راه های مقابله با ویروس کرونا در ساختمان های اداری و اماکن مورد نظر از دیگر این اقدامات در راه آهن است.