پرداخت ۹۰ درصد از تسهیلات بازسازی استان‏های سیل‌زده توسط بانک مسکن
پرداخت ۹۰ درصد از تسهیلات بازسازی استان‏های سیل‌زده توسط بانک مسکن

پس از وقـــوع حادثه تلخ سیل در ۲۱ اســتان کشــور طی فروردین ماه امسال، بانک مسکن ماموریت اصلی در راستای نوسازی و بازسازی املاک تخریب شده و آسیب دیده در شهرها و استان­‌های درگیر این حادثه را بر عهده گرفت. این بانک با تکیه بر توان تخصصی مدیریت بانک‌مسکن و همچنین مسوولیت­‌پذیری مدیریت شعب در […]

پس از وقـــوع حادثه تلخ سیل در ۲۱ اســتان کشــور طی فروردین ماه امسال، بانک مسکن ماموریت اصلی در راستای نوسازی و بازسازی املاک تخریب شده و آسیب دیده در شهرها و استان­‌های درگیر این حادثه را بر عهده گرفت. این بانک با تکیه بر توان تخصصی مدیریت بانک‌مسکن و همچنین مسوولیت­‌پذیری مدیریت شعب در استان‌­های مختلف توانست با استفاده مناسب از اعتبار ابلاغی روند پرسرعتی را در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به آسیب‌دیدگان آغاز کند.
بر این اساس شعب بانک مسکن در ۸ استان کشور بیش از ۹۰ درصد اعتبار ابلاغی جهت پرداخت به آسیب دیدگان سیل فروردین ماه ۹۸ را پرداخت کردند.
اعتبار ابلاغی طبق تفاهم انجام شده با بانک مرکزی، متناسب با میزان آسیب وارده به استان‌های آسیب‌دیده میان مدیریت شعب مختلف ۲۱ استان تخصیص پیدا کرد. مطابق با گزارش عملکرد تهیه شده مربوط به ماه‌های گذشته تا هفته نخست مهرماه، روند تسهیلات­ دهی به ۲۱ استان کشور به گونه ای پیش رفته است که طی این بازه زمانی کوتاه ۸ استان کشور، بالغ بر ۹۰ درصد از اعتبار ابلاغی به مدیریت شعب را در قالب سه نوع تسهیلات به حادثه دیدگان پرداخت کرده­‌اند. تسهیلات، برای بازسازی، تعمیر و تجهیز دوباره مکان سکونت هموطنان در استان‌های سیل‌زده، اختصاص پیدا کرده است.
جزییات گزارش عملکرد مربوط به حجم تسهیلات قرض الحسنه پرداختی به شعب ۲۱ استان کشور نشان می دهد: پس از تخصیص اعتبار صورت گرفته میان شعب استان­ های مختلف تا هفته نخست مهرماه، به جز استان خراسان جنوبی که ۱۰۰ درصد اعتبار ابلاغی معادل یک میلیارد و ۳۰۵ میلیون تومان را به عنوان تسهیلات قرض الحسنه اعطا کرده، استان های همدان، زنجان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، خراسان رضوی و مرکزی نیز بیش از ۹۰ درصد اعتبارات ابلاغی را در قالب تسهیلات قرض الحسنه به هموطنان آسیب دیده اعطا کرده اند.
علاوه بر این هشت استان، ۴ استان دیگر نیز بیش از ۸۰ درصد اعتبارات ابلاغی را در قالب تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت کرده اند. مطابق با گزارش عملکرد تهیه شده، استان‌های سمنان، ایلام، گلستان و خراسان‌شمالی نیز بیش از ۸۰ درصد اعتبارات ابلاغی خود با نرخ سود تک رقمی به متقاضیان اعطا کرده‌اند.
در عین حال هفت استان دیگر نیز تاکنون بیش از ۶۰ درصد اعتبار ابلاغی به شعب را جهت اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به آسیب‌دیدگان ناشی از سیل فروردین ماه امسال تخصیص داده‌اند.
در مجموع آن طور که گزارش عملکرد مربوط به دوره زمانی ذکر شده نشان می‌دهد مدیریت شعب در ۱۹ استان کشور توانسته‌اند بیش از ۶۰ درصد اعتبارات ابلاغی را برای پرداخت تسهیلات تخصیص دهند. به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، مجموع اعتبار ابلاغی به ۲۱ استان آسیب دیده کشور در جریان سیل اخیر، رقمی معادل ۴۵۰ میلیارد تومان بوده است که تا هفته نخست مهرماه، تسهیلات پرداخت شده از این محل رقمی معادل ۳۲۹ میلیارد و ۹۵۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده است.
به گفته مسوولان بانک مسکن، در صورت نیاز و تفاهم با بانک مرکزی، اعتبار ابلاغی به برخی استان ها جهت پوشش تمامی نیاز متقاضیان آسیب دیده افزایش پیدا خواهد کرد. همین طور روند پرداخت تسهیلات حمایتی در جهت کمک به آسیب دیدگان سیل اخیر کشور با کمترین دشواری برای متقاضیان در نظر گرفته شده به طوری که متقاضیان آسیب دیده در استان های کشور بتوانند در کمترین زمان ممکن تسهیلات مورد نیاز خود را بصورت قرض الحسنه دریافت کنند.

 

 

 

 

هنر می‌تواند در رفع مشکلات حاشیه‌نشینی
و سکونتگاه‌های غیررسمی استفاده شود

مجتبی علوی‌مقدم با اشاره به اینکه از اهمیت هنر برای حــل آســیب‌ها و معضــلات کشور غافل شده‌ایم، گفت: هنر می‌تواند در رفع مشکلات حاشیه‌نشینی و سکونتگاه‌های غیررسمی استفاده شود.
معــاون عمران و بهسـازی و عضو هيئت‌مديره شركت بازآفريني شهري ايران در بخشی از آیین اختتامیه هفتمین جشنواره فیلم مستقل خورشید، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: خداوند متعال نظام طبیعت را با نظم خاصی آفرید اما ما انسان‌ها با خواسته‌های نابه‌جا و دست‌اندازی‌ها بدون برنامه، نظم طبیعت را به‌هم ریختیم و اگر امروز مشکلاتی را می‌بینیم، زاییده بی‌برنامگی خودمان است. ما در آفریده‌های خداوند متعال کوتاهی کردیم.
وی ادامه داد: از هنرمندان، فیلمسازان، تهیه کنندگان و برنامه ریزان این جشنواره قدردانی می‌کنم؛ ما از اهمیت فیلم غفلت کردیم و به قدرت نفوذ فیلم و هنر در همه موضوعاتی که به عنوان آسیب‌های این نظام محسوب می‌شود، بی‌توجه بوده‌ایم. قطعا اگر هنر و هنرمندان را به بازی می‌گرفتیم و دعوت‌شان می‌کردیم تا آسیب‌ها را شناخته و مشکلات را مطرح کنند امروز می‌توانستند راه‌حل‌هایی را با آثار خود از مردم دریافت‌کرده و تمامی مشکلات‌مان را حل کنند. علوی مقدم، همچنین با اشاره به بازآفرینی شهری، توضیح داد: ما دولتی‌ها و کسانی‌که به‌نوعی برنامه‌ریز موضوعات مدیریت شهری بوده، در بازآفرینی شهری کوتاهی کرده‌ایم، امروز مشکلات شهری حاصل بی‌برنامگی‌ها و ناکارآمدی‌های ماست. بنابراین امروز باید به نظم مدیریت شهری در دنیا بازگردیم. در حال حاضر اگر مشکلات سکونتگاه‌ها را در کشور می‌بینیم به دلیل آن است که چند قدم از مردم عقب‌تر هستیم. مردم نیاز به مهاجرت دارند و مهاجرت یک اصل است، ما باید شرایط را بررسی و با برنامه‌ریزی درست امکانی را فراهم کنیم تا مهاجرت شهری به درستی انجام شود. ما آمادگی لازم برای حمایت از سینمای ایران را داریم چون معتقدیم که هنر هنرمندان می تواند در رفع مشکلات حاشیه‏نشینی و سکونتگاه های غیررسمی استفاده شود.