پروژه «جماران»!
پروژه «جماران»!

  محمدحسین جعفری سمیع- دبیر گروه سیاسی/ در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر ساخت و ساز غیرقانونی در یک ملک ۴۰۰۰ متری در جماران متعلق به دکتر حسن روحانی ، رییس جمهور بسیار در شبکه های اجتماعی بازتاب داشته است. ماجرا از آنجا آغاز شد که مصطفی فقیهی ، مدیر سایت انتخاب، روز پنج شنبه […]

 

محمدحسین جعفری سمیع-
دبیر گروه سیاسی/

در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر ساخت و ساز غیرقانونی در یک ملک ۴۰۰۰ متری در جماران متعلق به دکتر حسن روحانی ، رییس جمهور بسیار در شبکه های اجتماعی بازتاب داشته است. ماجرا از آنجا آغاز شد که مصطفی فقیهی ، مدیر سایت انتخاب، روز پنج شنبه گذشته در توئیتی خبر از رفتن روحانی به جماران و ساخت و ساز در یک ملک ۴۰۰۰ متری در این منطقه بدون مجوزهای لازم خبر داده بود.گفته می شود انتشار این اخبار با هدف تخریب دولت صورت گرفته در حالی که اگر بخواهیم صادقانه به موضوع نگاه کنیم در میابیم که با توجه به عملکرد دولت در طی سال های گذشته و میزان رضایت مردم از این دولت، دیگر نیازی به راه اندازی پروژه تخریب علیه دولت روحانی نیست.

به گزارش «جمله» مصطفی فقیهی، روزنامه‌نگار ۳ روز پیش (پنجشنبه) در صفحه توئیتر خود نوشته بود: «روحانی (رئیس جمهور) و ساخت چهار هزار متر بنای غیرقانونی در نیاوران! قبل‌تر گفته بودم، روحانی قصد مهاجرت به جماران دارد؛ اما او اینک درحال ساخت چهار هزار متر بنا بدون اخذ جواز از شهرداری و در زمینی دارای کاربری باغ است، آن‌هم بدون رعایت ضوابط و مقررات و ۱۰۰ درصد سطح اشغال»!
محمدجواد حق‌شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران در پاسخ به این توییت، در صفحه شخصی خود توییت زد: «این خبر را بررسی کردم. متأسفانه حقیقت دارد! دو تن از اعضای شورا از محل بازدید کردند، با تذکری که داده شد پروانه به تاریخ ۲۹ خرداد صادر شد! وجود برخی تخلفات محرز است ان‌شاءالله اطلاع رسانی بیشتر انجام خواهد شد».

توضیحات شهرداری در مورد ملک جماران
در این رابطه حمید موسوی، شهرداری منطقه یک در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد جزئیات این تخریب با بیان اینکه ۶ سال پیش مجوز گودبرداری در ملکی متعلق به نهاد ریاست جمهوری در جماران صادر شد و در نهایت یک گود ۱۴ متری حفاری شد، گفت: اما بعد از مدتی این گود به حال خود رها شد و به مرور زمان به علت عمر محدود سازه نگهبان در زمره گودهای پرخطر قرار گرفت.
وی با بیان اینکه پیش از سال جدید، نهاد ریاست جمهوری نسبت به تکمیل ساخت و ساز و درخواست اخذ پروانه نیز اقدام کرد، افزود: کاربری ملک، مسکونی و بر اساس ضوابط طرح تفصیلی دارای تراکم۳۰۰ درصد است و برخلاف برخی اخبار منتشره این ملک باغ نیست و به عبارتی مستند به مصوبه کمیسیون ماده هفت ازسال ۹۳ نوعیت ملک، باغ نیست و همچنین تائیدیه جدید کمیسیون ماده ۷ مبنی بر باغ نبودن را نیز دارد.
شهردار منطقه یک با تاکید بر اینکه براساس ضوابط طرح ویژه مصوب ساماندهی محدوده جماران، در شورایعالی شهرسازی در مجاورت حسینیه شماره یک تعداد طبقات مجاز بصورت دوطبقه روی زمین است، افزود: طرح ارائه شده بصورت دوطبقه روی زمین و سه طبقه زیرزمین ارائه شده است که منطبق بر ضوابط طرح تفصیلی‌ است و همچنین براساس پهنه ملک، می‌توانستند ۷۰ درصد سطح اشغال داشته باشند؛ اما حدود۶۰ درصد ساخت و ساز داشتند که کمتر ازضوابط طرح تفصیلی شهر تهران است. همچنین رعایت بر اصلاحی و شیب زیاد زمین(اختلاف ۹ متری شمال و جنوب زمین) شرایط خاصی را بوجود آورده است.
موسوی با بیان اینکه در حین اجرای کار ، مأموران شهرداری متوجه ساخت یک “نیم” طبقه برخلاف ضوابط مصوب شدند که عصر روز جمعه، مأموران اجرائیات نسبت به تخریب آن اقدام کردند، افزود: «این ملک متعلق به نهاد ریاست جمهوری است و ملک شخصی نیست؛ اما متاسفانه در فضای مجازی اخباری مبنی بر تخریب ملک رئیس جمهور منتشر شده است که صحت ندارد».
موسوی افزود: «این ملک متعلق به نهاد ریاست جمهوری است و در حال حاضر نیز سازنده بنیاد مسکن است».

واکنش نهاد ریاست جمهوری
روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری در خصوص موضوعات مطرح شده توضیحات زیر را ارائه کرده است:
۱- ملک مذکور از جمله املاک قدیمی متعلق به نهاد ریاست جمهوری است و به هیچ وجه مالکیت شخصی ندارد و در سال‌های گذشته نیز از سوی نهاد ریاست جمهوری مورد استفاده قرار گرفته است.
۲- این ملک قدیمی بر اثر گذر زمان و عدم رسیدگی در سال‌های گذشته دچار آسیب‌های جدی و به شکل نیمه مخروبه در آمده بود که در چند سال قبل برای ساخت گودبرداری شده بود. رها شدن گودبرداری مورد اعتراض همسایگان بوده و بیم آن می رفت که به منازل آنان نیز آسیب بزند، به همین جهت ساخت آن در سال گذشته در دستور کار قرار گرفت.
۳- کاربری ملک مذکور مسکونی و شخصی نبوده و ساختمانی با کاربری اداری است و انتشار خبر ساخت منزل مسکونی برای رئیس جمهور در عین کذب بودن، یک شیطنت آشکار و کاملاً با اغراض مشخص صورت گرفته است.
۴- ساخت این ملک با هماهنگی کامل با شهرداری تهران انجام شده و موضوع تخلف و ساخت خارج از روابط نیز کاملاً فاقد حقیقت است.
۵- این خبرسازی کذب بر اساس برخی قرائن موجود از سوی کسانی صورت گرفته که طی سال‌های گذشته برنامه‌ای برای این ملک داشته‌اند که به علت عدم توفیق در رسیدن به اهدافشان دست به فضاسازی‌هایی اینجنین زده‌اند.

دیگر نیازی به تخریب نیست!
در همین رابطه خبرگزاری ایرنا وابسته به دولت در گزارشی با هدف دفاع از عملکرد دولت در اخبار منتشر شده پیرامون ملک جماران نوشت: «مجموعه‌ای از تحلیل‌ها بر مبنای یک خبر دروغ از روز گذشته در شبکه‌های اجتماعی پیرامون ملک مورد اشاره در منطقه جماران نوشته و منتشر شد که دستکم دو محور اصلی داشت: الف) رییس جمهوری در یک منطقه گران قیمت، ملک مسکونی با متراژ بسیار بالا آن هم در سال پایانی ریاست جمهوری خود می‌سازد که در آن ساکن شود! ب) در شرایطی که زندگی مردم با دشواری‌های معیشتی بسیاری روبروست رییس جمهوری چرا باید ملکی با این متراژ و البته با تخلفات گسترده برای خود بسازد!
چنین نتیجه‌گیری از یک خبر دروغ در ساعات گذشته به طور مشخص از سوی دو گروه انجام شد، گروه نخست کسانی بودند که صحت و سقم چنین شایعه‌ای اهمیتی در تحلیل آن‌ها نداشت یا نادانسته شایعه‌پردازی‌های شبکه‌های فارسی زبان خارجی و برخی منتقدان رییس جمهوری را باور کردند و به آن دامن زدند. گروه دوم اما آگاهانه و دانسته ابتدا به نشر این شایعه و سپس به تحلیل و گسترش آن پرداختند.هنوز مدت زمان زیادی از دعوت رییس جمهوری به انصاف در انتقاد نگذشته است که ادعاهای بی سند علیه رییس قوه مقننه بی آنکه مورد پیگیری قرار گیرد، منتشر شده و مبنای حمله‌های عجیب به روحانی می‌شود. این رویه البته برای او تازه نیست، هر از گاهی گروهی در رسانه‌ها وشبکه‌های اجتماعی با انتشار تصویری از دفتر کار، وسیله سرمایشی، اسپری ضدعفونی کننده، فرش‌های نهاد ریاست جمهوری، نحوه نشستن و ایستادن رییس جمهوری و نکاتی از این دست به دولت حمله ور می‌شوند و سطح انتقادات را به زردترین سوژه‌های سیاسی کاهش می‌دهند».
در نهایت آنچه که باید با صداقت به آن اعتراف کرد این است که هرچند رقابت های سیاسی و نگاه های مغرضانه همواره بخشی از رویکرد سیاستمدران بوده است، اما نمی توان باور کرد که این نوع اخبار بتواند موجب تخریب دولت روحانی شود. چرا که با توجه به شرایط اقتصادی حاکم برجامعه و همچنین عدم تحقق ده ها وعده روحانی و نارضایتی عمومی نسبت عملکرد دولت تدبیر و امید، دیگر نیازی به تخریب آن نیست. آنچه که حامیان و یا مخالفان دولت در نظر نگرفته اند، دیدگاه بیش از ۸۰ میلیون ایرانی به سیاست های دولت در قبال موضوعاتی همچون، معیشت، مسکن، اشتغال، فضای باز سیاسی، حصر و در نهایت مواجه با کرونا است که نه جایی برای تخریب باقی می گذارد و نه جایی برای دفاع.