یک کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: آشتی با قطر از سوی سعودی ها بیش از اینکه یک برد باشد یک تاکتیک است و ناشی از تحولات بین المللی اتفاق افتاده است. حسن عابدینی در گفتوگو با ایسنا در خصوص تحولات اخیر در منطقه و آشتی قطر و عربستان اظهار کرد: آشتی میان کشورهای […]
یک کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: آشتی با قطر از سوی سعودی ها بیش از اینکه یک برد باشد یک تاکتیک است و ناشی از تحولات بین المللی اتفاق افتاده است.
حسن عابدینی در گفتوگو با ایسنا در خصوص تحولات اخیر در منطقه و آشتی قطر و عربستان اظهار کرد: آشتی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس با قطر به نظر می رسد بیشتر از اینکه یک برد باشد یک تاکتیک است و بنا به ضرورت اتفاق افتاده و ناشی از تحولات بین المللی است.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد شرایط هیچ یک از چالش هایی که بین قطر و رژیم سعودی بوده حل نشده که انتظار داشته باشیم ریشه این مشکل برطرف شده باشد. رژیم سعودی۱۱ پیش شرط برای قطر تعیین کرده بود که در این صورت آماده برقراری ارتباط با آن است که مهمترین این ها قطع ارتباط با جمهوری اسلامی ایران، قطع شبکه الجزیره، قطع ارتباط با اخوان المسلمین و همچنین تعطیل کردن پایگاه های نیروهای ترکیه در قطر بوده است اما این اتفاق نیفتاده است.
این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: از سوی دیگر رژیم سعودی و شخص بن سلمان ولیعهد ماجراجو و بلندپرواز سعودی براساس برخی از اطلاعاتی که بعدا در رسانه ها درز کرد تا مرز اشغال قطر پیش رفت و وعده داد که از طریق جنگ نظامی آن را اشغال کرده است و کشوری مانند بحرین هم با آن همسو شد اما اتفاقی که الان رخ داده می بینیم که بن سلمان، امیر قطر را دعوت کرده و از او استقبال می کند در حالی که به نظر می رسد هیچ یک از شرایط محقق نشده است.
عابدینی خاطر نشان کرد: همچنین چیزی به نام شورای همکاری خلیج فارس وجود خارجی ندارد. این شورا متشکل از شش کشور در دوران دفاع مقدس تشکیل شد آن هم برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران تا از رژیم صدام هم حمایت کند اما دیدیم که رژیم صدام کویت را اشغال کرد و پس از آن با سعودی ها سر ناسازگاری گذاشت و به سایر کشورهای خلیج فارس هم ناسزا گفت لذا عملا هیچ گونه قدردانی صورت نگرفت.
وی افزود: در حالی که قرار بود این شورا پیگیر ارتش واحد و یا زمینه برای پول واحد فراهم کند اما به نظر می رسد که اکنون در متشنج ترین شرایط موجود قرار دارند. به گونه ای که در این اجلاس نرفتن حاکمان برخی از کشورهای خلیج فارس مانند کویت، بحرین و عمان نشان می دهد که از اتفاق رخ داده دلخوش نیستند.
مواضع اخیر خود را اصلاح کن
محسن هاشمیرفسنجانی در نامهای خطاب به خواهرش فائزه درباره محتوای سخنان وی در مصاحبه اخیرش، انتقاداتی را مطرح کرد.
به گزارش ایسنا، متن کامل این نامه که در اختیار خبرگزاری قرار گرفته به شرح زیر است: «بسم الله الرحمن الرحیم خواهر عزیزم فائزه هنوز چهارمین سالگرد رحلت پدر، سپری نشده بود که انتشار مصاحبهای از تو موجب ناراحتی علاقمندان آیتالله هاشمی رفسنجانی والبته اعضای خانواده را فراهم کرد و بهانهای مناسب به افراطیون و تخریبگران پدر داد و برگ دیگری بر مظلومیتش اضافه شد. نوشتن این سطور به معنای آن نیست که خود را بزرگتر یا فهمیدهتر از تو میدانم، چرا که تقریبا هم سن و سوابق سیاسی تو کمتر از من نیست، ولی احساس وظیفه کردم که تذکراتی که بارها به شکل گفتوگوهای خانوادگی طرح شده بود را در قالب نامه سرگشاده بیاورم. به خوبی میدانی که متفاوت با بسیاری از شخصیتهای کشور، پدر، چهرهای نبود که مواضع و تفکراتش پوشیده باشد، از او هزاران صفحه اثر در قالب کتاب، خاطرات، خطبههای نماز جمعه، سخنرانی، مصاحبه و … باقیمانده است که حدود یکصد جلد آن تاکنون منتشر شده است. اتفاقا در موضوع ترامپ، برخطر او و تهدیدی که خودکامگی او هشدار علنی داده بود و گفتند: ترامپ چهرهای خطرناک و قلدری که به اصول پایبند نیست و قواعد و مقررات را به راحتی به زیر پا میگذار، میباشد.” میدانی که ترامپ به واکنش احساسی و به دور از عقلانیت ایران در این ماههای آخر دل بسته بود تا بتواند آتش جنگ را روشن کند که با هشیاری و تدبیر مسئولان، بویژه رهبر انقلاب این توطئه ناکام ماند و ایران با سرافرازی و ترامپ با شکست، سختترین دوره تحریم ها را به پایان رساند. قطعا خود خوب میدانی و معتقدی که ترامپ کاری جز تهدید، تحریم، بدعهدی، ترور، توهین علیه ایران انجام نداد و سیاستمداری لمپن و قمار باز است و من سقوط ترامپ را به ملتهای ایران و آمریکا تبریک گفتم. میدانم که در سالهای اخیر برخوردهای نادرستی با تو، خانواده و فرزندت شده است که شاید باعث کشاندن تو به تندروی و خارج شدن از مشی میانهروی پدر گردیده، ولی این دلیل نمیشود که به رییس جمهور کشور بیگانه امید ببندی ودم از استقلال بزنی! لذا ازتو صمیمانه تقاضا دارم صحبتهای خود را اصلاح و از این موضع عذرخواهی کنی و مانع تخریب پدر از طرف تجدیدنظرطلبان خارجی وافراطیون داخلی شوی.
برادرت محسن»
FATF در مجمع تصویب نمیشود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه لوایح FATF با اصرار روحانی به رهبرانقلاب به مجمع تشخیص مصلحت فرستاده شده است، گفت: مطمئن هستم این لوایح با مخالفت اعضای مجمع روبرو خواهد شد. آیتالله موحدی کرمانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با روند بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: لوایح FATF مقطعی در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد و بعد از آن از دستور کار مجمع خارج و مشخص شد که مجمع با FATF موافق نیست.
وی افزود: اما بعداً رهبر انقلاب فرمودند که این موضوع مجدداً در مجمع بررسیشود که آن هم احساس میکنم به اصرار آقای روحانی باشد. در واقع احساس میکنم رئیسجمهور، آقا را به این تصمیم رساند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: مطمئن هستم اگر این لوایح بار دیگر در مجمع تشخیص مطرح شود با مخالفت اعضای مجمع روبرو خواهد شد.
آیتالله موحدی کرمانی با بیان اینکه قرار نیست این لایحه در کمیسیونهای مجمع مورد بررسی قرار گیرد، گفت: اگر این لوایح مجدداً به صحن مجمع بیاید، تغییری در سرنوشت آن ایجاد نخواهد شد زیرا اعضای مجمع یک بار نظر خود را در خصوص این لوایح اعلام کردهاند.
آتشسوزی در کربلای معلی
منابع عراقی از آتش سوزی در نزدیکی حرم امام حسین(ع) در کربلای معلی خبر دادند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الفرات نیوز، منابع عراقی از آتش سوزی در یک ساختمان در دست احداث در نزدیکی حرم مطهر امام حسین (ع) خبر دادند. بر اساس این گزارش؛ یکی از اماکن مرکز کربلای معلی و نزدیک حرم مطهر امام حسین (ع) دیروز (یکشنبه) دچار حریق شد. منابع عراقی بیان کردند که این آتش سوزی در یکی از ساختمانهای در دست احداث در خیابان «شیخ احمد الوائلی» پشت حرم مطهر امام حسین (ع) رخ داده است. هنوز دلایل آتش سوزی و تلفات ناشی از آن گزارش نشده است.
آخرین دفاع از «علی اشرف پوری حسینی» اخذ شد
آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات رییس پیشین سازمان خصوصی سازی در شعبه اول دادگاه کیفری یک تهران برگزار شد.
به گزارش ایلنا، آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات علی اشرف پوری حسینی، رییس پیشین سازمان خصوصی سازی در شعبه اول دادگاه کیفری یک تهران برگزار شد. در ابتدای جلسه قاضی از متهم پوری حسینی خواست تا برای اخذ آخرین دفاع در جایگاه قرار گیرد.
قاضی اتهامات پوری حسینی از جمله اخلال در نظام اقتصادی و تولیدی کشور به طور عمده از طریق عدم رعایت تشریفات قانونی در واگذاری شرکتهای دولتی به بخش خصوصی را به وی تفهیم کرد.
متهم پوری حسینی با قرار گرفتن در جایگاه در مقام آخرین دفاع اظهار داشت: صرف نظر از اینکه مواردی نظیر اهمال یا تضییع یا عدم رعایت تشریفات قانونی در فرایند واگذاریها صحت دارد یا خیر، باید بگویم که در این فرایندهای انجام شده هیچ فعلی برخواسته از دستور یا اقدام من وجود ندارد بنابراین هیچ از اتهامات را قبول ندارم.