دکتر سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «از روز پنج شنبه تا ظهر روز ۶ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۲۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۳۵۶ مورد بستری شدند». به گزارش «جمله» سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: […]
دکتر سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «از روز پنج شنبه تا ظهر روز ۶ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۲۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۳۵۶ مورد بستری شدند».
به گزارش «جمله» سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۱۷ هزار و ۷۲۴ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۰ هزار و ۲۳۹ نفر رسید».
وی افزود: «خوشبختانه تا کنون ۱۷۷ هزار و ۸۵۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند و ۲۹۱۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند».
سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: «همچنین استانهای خوزستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و بوشهر در وضعیت قرمز قرار دارند. استانهای آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و البرز تغییرات فزاینده ای در موارد بستری داشته اند».
بر اساس این گزارش علیرضا افشار، نماینده وزیر بهداشت در امور اجرایی کرونا در خوزستان، روز جمعه گفت بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا از روز شنبه اعلام آمار و تصمیم برای قرنطینه و موارد دیگر در اختیار استانها قرار خواهد گرفت.
او توضیح بیشتری درباره این مصوبه نداده است. در هفتههای اول شیوع کرونا در ایران آمار مربوط به جانباختگان و مبتلایان کرونا در به تفکیک استانها اعلام میشد. با این حال پس از مدتی انتشار این آمار متوقف شد و تنها سخنگوی وزارت بهداشت آمار مربوط به کل کشور را اعلام می کرد.
این در حالی است که علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران گفته است: «بر اساس مطالعات پیش بینی میشود ۱۴ تا ۲۰ درصد ساکنان شهر تهران تاکنون به بیماری کرونا مبتلا شدهاند.»
جمعیت تهران بیش از ۱۳ میلیون نفر است و بر اساس این سخنان این مقام وزارت بهداشت بین دو میلیون تا دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به کرونا مبتلا شدهاند که ۱۰ برابر آمار رسمی مبتلایان در کل کشور است. خبرگزاری ایرنا نیز روز جمعه به نقل از رئیس شبکه بیماریهای ویروسی ایران نوشته که «پندار» مردم مبنی بر بازگشت زندگی به حالت عادی و پایان کرونا، «اشتباه» است. محمد جزایری گفته است مردم «به زودی نمیتوانند زندگی عادی خود را آغاز کنند و همچنان باید توصیههای بهداشت فردی را به طور جدی رعایت کنند.» با وجود هشدارهای مقامهای وزارت بهداشت و متخصصان، استفاده شهروندان از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی به طور فزایندهای با بیاعتنایی مواجه شده و انتقادهای مقامهای مسئول را برانگیخته است. در حالی که کماکان آمار روزانه قربانیان کرونا در کشور، سهرقمی است، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری در اینستاگرام نوشته که «ملت ایران از تهدیدهای ناشی از تحریم و کرونا به فضل الهی سربلند بیرون آمدند»! از سوی دیگر در حالی که برخی از مقامات مسئول در روزهای اخیر مدعی شدند که در کشور برای پذیرش بیماران با کمبود مواجه نیستیم، خبرهای دریافتی از کمبود تخت بیمارستان و کادر درمانی در برخی استان حکایت دارند. محمدرضا دشتی اردکانی نماینده اردکان در مجلس با اشاره به اینکه استان یزد اردکان با کمبود ۱۶۰ تخت بیمارستانی و ۱۴۰ نیروی درمانی روبرو است، گفت: «این موضوع مشکلات زیادی در شهرستان اردکان به وجود آورده است». استان های تهران، گلستان، گیلان، آذربایجان شرقی و هرمزگان نیز از جمله استان هایی هستند که یا ظرفیت بیمارستان های آنان تکمیل و یا در آستانه تکمیل شدن است. همچنین کمبود کادر درمانی نیز از دیگر مشکلات استان ها در مقابله با افزایش مبتلایان به کووید_۱۹ است.