عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: بیش از ۸۰ درصد منابع حاصل از فروش نفت به روز در اختیار کشور است و مابقی آن هم حداکثر طی یک یا دو ماه در اختیار ما قرار میگیرد. مالک شریعتی درباره وضعیت فروش نفت کشور از زمانی که دولت سیزدهم بر سر کار آمده است، اظهار […]
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: بیش از ۸۰ درصد منابع حاصل از فروش نفت به روز در اختیار کشور است و مابقی آن هم حداکثر طی یک یا دو ماه در اختیار ما قرار میگیرد.
مالک شریعتی درباره وضعیت فروش نفت کشور از زمانی که دولت سیزدهم بر سر کار آمده است، اظهار داشت: گزارش وزارت نفت و دیوان محاسبات حاکی از آن است که فروش نفت ما و دریافت منابع ارزی حاصل از آن تقریباً به روند باثباتی رسیده است.
وی بیان کرد: درست است که در این زمینه هنوز به آن حدی که باید برسیم، نرسیدهایم، اما شرایط ما از گذشته بسیار بهتر شده است.نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما در حال حاضر میتوانیم با یک روند تثبیت شدهای پیشبینی کنیم که از محل فروش نفت میتوانیم چقدر درآمد داشته باشیم. علاوه بر این، منابع حاصل از فروش نفت را میتوانیم در اختیار بگیریم که بیش از ۸۰ درصد آن به روز در اختیار کشور است و مابقی آن هم حداکثر طی یک یا دو ماه در اختیار ما قرار میگیرد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تثبیت شرایط به برنامهریزی دولت و کسانی که با ارز سروکار دارند، کمک میکند، ادامه داد: علاوه بر این، وضعیت صادرات و واردات ما میتواند مبنای دقیقتر و باثباتتری پیدا کند. امیدواریم این روند با یک مسیر مناسبی اصلاح شده و بهبود یابد و وضعیت فروش نفت ما از شرایط امروز هم بهتر شود.
شریعتی با اشاره به تفاوت رویکرد دولت روحانی و دولت رئیسی، اظهار داشت: معمولاً سیاستهایی که دولتها اعمال میکنند، در رفتار شرکای تجاری آنان اثر میگذارد. دولتی که همه برنامهریزیهایش مبتنی بر مذاکرات باشد، باعث میشود که شرکای تجاریاش راههای دیگری را دنبال کنند، به آن دولت خیلی اعتماد نکنند و حرف آن دولت را جدی نگیرند.
رئیس جمهور:
از همه فعالان اقتصادی میخواهم که تلاش خود را دوچندان کنند
حجتالاسلام رئیسی پس از بازگشت از اجلاس شانگهای گفت: باید تلاش کرد تا بازار تولیدات ایرانی را که کشورهای متقابل راغب آن هستند، فعال سازیم.
رئیس جمهور در بازگشت از سفر سه روزه به ازبکستان در تشریح نتایج و دستاوردهای این سفر، با بیان اینکه سفر به سمرقند در راستای تقویت سیاست همسایگی و همهجانبهگرایی اقتصادی ایران انجام شد، گفت: در راستای این نگاه ابتدا دیداری دوجانبه با رئیس جمهور و مقامات عالیرتبه ازبکستان داشتیم.
حجتالاسلام رئیسی با اشاره به اینکه در ۲۰ سال گذشته مسئولین عالی ایران و ازبکستان سفر متقابلی به کشورهای یکدیگر نداشتند، افزود: مسائل مورد علاقه طرفین در عرصه تمدنی و فرهنگی و نیز همکاریهای اقتصادی و تجاری در حوزههای ترانزیتی و انرژی، در دیدار با مقامات ازبکستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. طرف ازبکستانی اعلام کرد که تمایل دارد همکاری با ایران را در اولویت سیاستهای خود قرار دهد و این زمینه و امکان خوبی برای هر دو کشور است.
رئیس جمهور بخش بعدی برنامههای سفر خود به ازبکستان را دیدار با سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای عنوان کرد که در اجلاس سمرقند شرکت کرده بودند و اظهار داشت: در این راستا بیش از ۱۰ دیدار داشتیم و مسائل دوجانبه و ارتباطات اقتصادی و تجاری را مورد بحث و بررسی قرار دادیم.
حجتالاسلام رئیسی با بیان اینکه در این دیدارها اراده جدی جمهوری اسلامی در توسعه روابط همسایگی برای طرفین محرز و تصمیمات خوبی برای گسترش همکاریها اتخاذ شد، تصریح کرد: سران کشورهای چین، پاکستان، هند و دیگر کشورها به شکل رسمی از بنده برای سفر دعوت به عمل آوردند که این سفرها در زمان مناسب برای پیگیری توافقات صورت گرفته در این دیدارها انجام خواهد شد.
رئیس جمهور بخش دیگر برنامههای سفر خود را سخنرانی در بیست و دومین اجلاس سران سازمان شانگهای عنوان و خاطرنشان کرد: در این سخنرانی ظرفیتهای متنوع جمهوری اسلامی برای توسعه همکاری با سازمان شانگهای و کشورهای عضو تشریح شد.
حجتالاسلام رئیسی با اشاره به اعلام ارتقای عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان شانگهای در نشست سمرقند، گفت: عضویت رسمی ایران در سازمان شانگهای زمینه خوبی را جهت ارتباط با زیرساختهای اقتصادی منطقه برای فعالان اقتصای کشورمان فراهم میکند و از همه فعالان اقتصادی و بنگاههای تولیدی میخواهم با توجه به اقبال کشورهای منطقه برای همکاری با ایران و استفاده از کالاهای ساخت کشورمان، کار و تلاش خود را در مسیر بهره گرفتن از این فرصت
مضاعف کنند.
رئیس جمهور افزود: آنچه در نتیجه این سفر و رایزنیهای انجام شده در آن حاصل شد، نشان میدهد که تلاش دشمن برای به انزوا کشاندن جمهوری اسلامی ایران با تهدید و تحریم، با شکست مواجه شده است و امروز همه کشورها علاقمند به گسترش همکاریها و روابط خود با ایران هستند.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ :
آییننامه اجرایی خوب، برقراری عدالت آموزشی را تسهیل میکند
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ گفت: آنچه مقرر شده، قطعیت اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای سال ۱۴۰۱ است اما آییننامه اجرایی مناسب میتواند ما را به برقراری عدالت آموزشی نزدیکتر کند.علی خضریان در رابطه با مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و تغییرات اساسی در برگزاری کنکور، گفت: درباره این مصوبه و اختلافات حقوقی که میان مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد، جلسات متعددی برگزار شده است. در جلسه کمیسیون اصل نود این موضوع با رئیسجمهور نیز در میان گذاشته شد.وی گفت: یک اختلاف حقوقی وجود داشت مبنی بر اینکه اگر این مصوبه بعد از پانزدهم تیر ماه ابلاغ شود، برای سال ۱۴۰۲ اجرایی نمیشود. به همین جهت رئیسجمهور این همکاری را به عمل آورد و مصوبه مذکور را ۱۰ روز بعد از این تاریخ یعنی ۲۵ تیر ماه ابلاغ کرد تا اگر امکان عدم اجرای آن برای سال ۱۴۰۲ وجود داشته باشد این اتفاق بیفتد و فاصله زمانی تا اجرای آن بیشتر شود.خضریان عنوان کرد: سازمان سنجش اطلاعیه اول را منتشر کرد، مبنی بر اینکه آزمون کنکور سال ۱۴۰۲ مطابق قوانین سال ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.خضریان گفت: بعد از این موضوع، با بررسیهای حقوقی که صورت گرفت، مشاهده شد که قانون صراحت دارد که زمان اعلام تا پیش از شهریور ماه است. با توجه به آنکه مصوبه نیز پیش از شهریور ابلاغ شده بود و از آنجا که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز لازمالاجرا است؛ سازمان سنجش اطلاعیه قبلی را تغییر داد و مصوبه مذکور در روند اجرا برای سال ۱۴۰۲ قرار گرفت.وی اظهار کرد: اجرای این مصوبه از منظر طرز کار، در کمیسیون اصل ۹۰ مورد بررسی قرار گرفت. برخی نگرانیها درباره محتوای این مصوبه وجود دارد و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات در جلسه با مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی که با حضور رئیسجمهور برگزار شد، به این نگرانیها اشاره کردهاند.نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد: مقرر شده است کمیته مشترکی میان اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای رفع این دلنگرانیها تشکیل شود و تا جایی که ممکن است به مواردی که امکان تحقق آنها وجود دارد، رسیدگی صورت بگیرد. برای مثال مواردی همچون سهمیه منطقهای در آئیننامه اجرایی بیاید و این آئیننامه تا شهریور ماه نهایی و ابلاغ شود.خضریان یادآور شد: ابلاغ این آئیننامه از لحاظ محتوای درسی به دانشآموزان و داوطلبان ارتباطی پیدا نمیکند.وی تاکید کرد: آنچه مقرر شده است، قطعیت اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای سال ۱۴۰۱ است اما تدوین آئیننامه مناسب میتواند ما را به برقراری عدالت آموزشی نزدیکتر کند. البته نمایندگان مجلس در کمیسیون آموزش و تحقیقات دل نگرانیهای مهمی دارند که تا وقتی که در آئیننامه به آنها پرداخته نشود نمیتوان به صراحت گفت این نگرانیها برطرف شدهاند.سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خاطرنشان کرد: باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا کمیته مشترک میان مجلس و شورای عالی انقلاب میتواند نگرانیهای موجود درباره این مصوبه را برطرف کند؛ آن زمان قضاوت کنیم که آئین نامه ابلاغی، آئین نامه موفقی بوده است یا خیر.خضریان گفت: یکی از نگرانیها، موضوع رقابت دانشآموزان شهرهای دور با داوطلبان مراکز استانها و تهرانی بود و اینکه اجرای این مصوبه به ضرر داوطلبان مناطق دورافتاده است. با توجه به این موضوع مقرر شد سهمیه مناطق در مصوبه جدید و آئیننامه اجرایی آن دیده شود.
ذوالنوری:
رزمایش ارتش موجب ترس دشمنان شد
حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری رئیس فراکسیون دفاع و اقتدار ملی در بیانیهای رزمایش بزرگ ارتش جمهوری اسلامی ایران که با هدف نمایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران در برقراری و حفظ صلح و امنیت در منطقه با تکیه برتوان کشورهای منطقه برگزار شده است را موجب دلگرمی و خوشحالی دوستان و یاس و ناامیدی و ترس دشمنان دانست.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
«استحکام و ایستادگی و نظم و آمادگی و ابتکار و پا به رکاب و کمر بستهِ اهداف عالی بودن شما، دشمنی را که قصد جنگ هم دارد، در قصدش مردد میکند. پس، باید آماده باشید.»
فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در دیدار جمعی از فرماندهان و کارکنان ارتش ۳۰ فروردین ۱۳۷۴
با درود بر روح پرفتوح معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و ارواح طیبه شهدا بهویژه شهدای ارتش جمهوری اسلامی ایران و آرزوی طول عمر با عزت برای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، اجرای موفقیتآمیز رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۱ ارتش جمهوری اسلامی ایران در گستره وسیع کل کشور از آبهای گرم خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان در جنوب تا مناطق شرق، غرب، شمال و مرکز ایران اسلامی را که تبلور ایمان، انگیزه، دانش، توانمندی و خودباوری جوانان این مرز و بوم است را به محضر فرماندهی معظم کل قوا (مد ظله العالی) و ملت بزرگ و شریف ایران تبریک عرض میکنیم.امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در اوج تحریمهای ظالمانه، با تکیه بر توان داخلی نیروهای جوان و انقلابی خود و با اجرای تدابیر فرمانده معظم کل قوا (مدظلهالعالی) ضمن نمایش قدرت پهپادی خود به لطف پروردگار با عبور از حوزه ساخت و تولید انواع هواپیماهای بدون سرنشین به حوزه تولید زیرسامانههای عملیاتی پهپادها ورود کرده و ایران اسلامی را تبدیل به یک ابرقدرت پهپادی در سطح دنیا کرد.از این رو پس از نمایش توان رزمی پایگاه پهپادی راهبردی ۳۱۳ بهعنوان نقطه عطف قدرت پهپادی جمهوری اسلامی ایران، در این رزمایش بزرگ نیز با بهره گیری از تجهیزات و تسلیحات کاملاً ایرانی شامل بیش از ۱۵۰ فروند انواع پهپادهای رزمی، بمبافکن، رهگیر، شناسایی و مراقبتی، جنگالی و انتحاری با قابلیت اجرای عملیات در محیط جنگ الکترونیک و مجهز به سامانههای اخلال و فریب راداری برای اولین بار اقدام به اجرای رزمایش مشترک پهپادی دو سویه با شرکت نیروهای چهارگانه (زمینی، پدافند، هوایی و دریایی) ارتش جمهوری اسلامی ایران و مشارکت قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) نموده است.از اقدامات مهم و قابل توجه در این رزمایش میتوان به نخستین پرواز عملیاتی موفقیتآمیز پهپاد کمان ۲۲ با مأموریت مقابله با جنگ الکترونیک دشمن، اجرای موفقیت آمیز انهدام اهداف راداری با استفاده از هوش مصنوعی توسط پهپادهای ابابیل و امید، شناسایی مرزهای زمینی، هوایی و دریایی، اخلال هواپایه در ارتباطات پهپادی، انهدام اهداف مورد نظر و نقاط حساس و حیاتی ترسیم شده، انهدام اهداف در ساحل و دریا، پرواز پهپادها از ناودسته پهپادبر شامل شناورهای سطحی و زیرسطحی و ایجاد دفاع فعال پدافندی با انتقال سکوی زمین پایه به آسمان که دست مقتدر نیروی پدافند هوایی ارتش را در آسمان بلندتر میکند، اشاره کرد.بیشک، این رزمایش مقتدرانه که با هدف نمایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران در برقراری و حفظ صلح و امنیت در منطقه با تکیه برتوان کشورهای منطقه و برگرفته از اصل «همه با هم» در برقراری صلح، بدون نیاز به حضور بیگانگان و بیاثر جلوه دادن تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران با بهره مندی از سلاحها و تجهیزات بومی و نمایش علمی و اقتدار نیروهای مسلح در دفاع از میهن اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، موجب دلگرمی و خوشحالی دوستان و یاس و ناامیدی و ترس دشمنان شده است.
براین مبنا، فراکسیون دفاع و اقتدار ملی ضمن اجر نهادن به عزم و اراده پولادین و تلاشهای صادقانه و مجاهدتهای خستگیناپذیر فرماندهان، افسران، درجه داران، کارمندان و سربازان انقلابی ارتش جمهوری اسلامی ایران از اقدام هوشمندانه ارتش انقلابی جمهوری اسلامی ایران در نمایش گوشهای از قدرت نظامی و توان بازدارندگی ایران اسلامی، بهویژه در شرایط حساس منطقهای و بینالمللی، به مصداق حدیث شریف «من لم یشکر المخلوق، لم یشکر الخالق»، از تمامی کارکنان خدوم، فرماندهان نیروهای چهارگانه، امیر دریادار حبیبالله سیاری ریاست محترم ستاد و معاون هماهنگکننده آجا و به ویژه امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرماندهی محترم کل ارتش جمهوری اسلامی ایران تقدیر و تشکر کرده و امید داریم با توکل به خدا و با عنایات خاصه حضرت ولیعصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و تحت امر فرماندهی معظم کل قوا حضرت آیتالله امام خامنهای (مدظله العالی) همواره در انجام وظایف سربازی و دفاع از حدود و ثغور نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سربلند و پایدار باشند.
نذیری در نشست شورای حکام:
تحریمهای آمریکا نقض قوانین بینالمللی است
نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی در وین ضمن تشریح عوامل وضعیت کنونی برجام، خواستار جبران وضعیت موجود از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی طرف «برجام» شد.محسن نذیری اصل، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی در وین در نشست شورای حکام با موضوع اجرای برجام در جمهوری اسلامی ایران، ضمن تشریح علل و عوامل مسبب وضعیت کنونی برجام، خواستار جبران وضعیت موجود از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی طرف برجام شد و درباره ادامه رویه غلط پیموده شده از سوی آنها هشدار داد.وی گفت: ادامه وجود علل ریشهای ناشی از خروج غیرقانونی و غیرموجه آمریکا از برجام در کنار اعمال مجدد تحریمهایی که متعهد به لغو آنها بوده و همچنین اعمال خودسرانه تحریمهای جدید مغایر با تعهدات خود در چارچوب برجام، به خودی خود گویای حقایق هستند.نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی در وین افزود: اعمال فراسرزمینی تحریمهای یکجانبه، خود نقض قوانین بینالمللی است، چه رسد به نقض تعهدات ایالات متحده براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت.نذیری اصل تاکید کرد: به طرز عجیبی با وضعیتی مواجه هستیم که همان کشورهایی که فعل یا ترک فعل آنها باعث این شرایط شده است نسبت به نتیجه اقدامات خود ابراز نگرانی میکنند. آنها در زمانی که تصمیم به نقض تعهدات خود داشتند باید به این اثرات فکر میکردند، یا تصمیم میگرفتند آنچه را که از ابتدا باعث این وضعیت شده است، اصلاح کنند.وی گفت: علیرغم رویه مأیوسانه ایالات متحده، جمهوری اسلامی ایران با حُسن نیت وارد مذاکرات با هدف احیای برجام شد. مذاکرات برجام فرصتی بی نظیر برای طرفهای برجام و ایالات متحده فراهم کرد تا قصد صریح خود را برای بازگشت به اجرای کامل تعهدات خود از طریق لغو تحریمهای غیرانسانی و غیرقانونی به شیوهای مؤثر و قابل راستی آزمایی ثابت کنند.نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی در وین تاکید کرد: مایه تأسف است که دولت آمریکا هنوز آمادگی خود را برای کنار گذاشتن سیاست شکست خورده فشار حداکثری و اعتیاد طولانی مدت خود به استفاده از اقدامات قهری یکجانبه، احترام به قوانین بینالمللی و در نتیجه اجرای کامل، مؤثر و قابل راستیآزمایی تعهدات خود در رابطه با لغو تحریمها و اتخاذ کلیه تصمیمات لازم که ممکن است مستلزم این امر باشد نشان نداده است.