شيريزاد رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان ضمن تبريك اعياد شعبانيه و ايامالله دهه فجر ، گزارشي اجمالي از پتانسيلها، فرصت ها، چالشها و مسائل مهم استان ارائه كرد. وي ضمن اشاره به پروژههاي كلان و زيرساختي استان، به معرفي عمدهترين طرحهاي مؤثر در توسعه استان البرز پرداخت و وضعيت پيشرفت هر يك از اين پروژهها را با ذكر درصد پيشرفت و ويژگيهاي مهم آنها تشريح نمود.
در ادامه نشست، مديران كل دستگاههاي اجرايي استان در حوزه هاي مختلف، از جمله بهداشت و درمان، آموزشوپرورش، كشاورزي، فرهنگ و ارشاد و آب منطقهاي، به ارائه ديدگاهها و دغدغههاي حوزههاي تخصصي پرداختند. هر يك از اين مديران، ضمن اشاره به مهمترين مشكلات و چالشهاي اجرايي، درخواستهاي خود را در قالب پيشنهاد براي تأمين اعتبارات، بهبود زيرساختها و رفع موانع توسعهاي مطرح كردند.
پس از اين بخش، نمايندگان مردم استان البرز در مجلس شوراي اسلامي نيز ديدگاههاي خود را در خصوص چالشهاي توسعه استان بيان كردند. حدادي نماينده مردم شريف شهرستان هاي ساوجبلاغ، چهارباغ، طالقان و نظرآباد با تأكيد بر اهميت و ضرورت توجه به مراكز جمعيتي و فعاليت در غرب استان، به كمبودهاي زيرساختي اين منطقه اشاره كرده و خواستار توجه ويژه به توسعه آن شد. در ادامه، عباسي نماينده مردم شريف شهرستان هاي كرج، فرديس و اشتهارد به اهميت حمايت از قشر معلولين و جامعه اوتيسم استان و كشور پرداخت و بر لزوم تدوين سياستهاي جامع براي ارتقاي كيفيت زندگي اين افراد تأكيد كرد. وي همچنين به پتانسيلهاي بالاي ذخاير ژنتيكي نهال و بذر در استان اشاره كرد و ضرورت تهيه بانك ژن در كشور را مطرح نمود و خواستار برنامهريزي جدي در اين زمينه شد.
در جمعبندي موارد مطروحه، دكتر عبداللهي استاندار البرز، ، با اشاره به مسائل مطرحشده، تأكيد كرد كه بسياري از مشكلات استان ناشي از رشد فزاينده جمعيت و مهاجرت گسترده از ساير استانها است. وي همچنين ميزباني استان از جمعيت قابلتوجهي از اتباع خارجي را يكي از چالشهاي مهم دانست كه فشار زيادي بر زيرساختهاي استان وارد كرده است. استاندار به كمبود سرانههاي بهداشتي و آموزشي، مشكل اشتغال، تأمين و توزيع بهينه آب، چالشهاي حملونقل درونشهري و بينشهري و همچنين تبعات زيستمحيطي ناشي از افزايش جمعيت اشاره كرد و بر لزوم اتخاذ راهكارهاي مؤثر براي رفع اين معضلات تأكيد نمود.
در پايان جلسه، دكتر پورمحمدي، معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور، ضمن قدرداني از تلاشهاي صورت گرفته در حوزه هاي مختلف در سطح استان، بر اهميت توجه مستمر به مسائل و مشكلات استان البرز تأكيد كرد.
وي با اشاره به بازديدهاي صورت گرفته از پروژههاي استان خاطر نشان نمود كه پيشرفت قابلتوجه اين پروژهها، نشاندهنده تعهد و تلاش مستمر استان در توسعه زيرساختها و اجراي برنامههاي كلان است. او با ابراز اميدواري نسبت به تكميل اين پروژهها، اعلام كرد كه برخي از آنها با پيشرفت فيزيكي بيش از ۸۰ درصد مواجهاند و ميتوان با مشاركت دولت، سرمايهگذاران بخش خصوصي يا منابع حاصل از مولدسازي داراييهاي دولتي، روند تكميل و بهرهبرداري از آنها را تسريع كرد.
سید حمید پورمحمدي در ادامه تأكيد كرد كه چنانچه استان عزم و حميت خود را در اجراي پروژهها به اثبات برساند، انگيزه دولت و مردم براي همراهي و حمايت از توسعه استان افزايش خواهد يافت. وي اطمينان داد كه با استمرار اين روند و بهرهگيري از ظرفيتهاي ملي و استاني، مسير توسعه البرز هموارتر خواهد شد.
اين نشست با جمعبندي نهايي و اتخاذ تصميمات اجرايي به پايان رسيد و مقرر شد كه موارد مطرحشده، از طريق هماهنگيهاي ملي و استاني، برنامهريزي دقيق و تخصيص اعتبارات لازم پيگيري شود.
- نویسنده : نگار اصغری