پیام تسلیت وزیر راه و شهرسازی در پی درگذشت مدیرعامل بانک مسکن
پیام تسلیت وزیر راه و شهرسازی در پی درگذشت مدیرعامل بانک مسکن

  وزیر راه و شهرسازی در پیامی، درگذشت ابوالقاسم رحیمی‌انارکی مدیرعامل بانک مسکن را بر اثر کرونا، تسلیت گفت. در پیام محمد اسلامی آمده است: مشیت الهی بر آن قرار گرفت تا یکی از خدمتگزاران صدیق مردم، مدیری موفق و همکاری عزیز، مرحوم دکتر ابوالقاسم رحیمی‌انارکی مدیرعامل فقید بانک مسکن بر اثر بیماری کرونا به […]

 

وزیر راه و شهرسازی در پیامی، درگذشت ابوالقاسم رحیمی‌انارکی مدیرعامل بانک مسکن را بر اثر کرونا، تسلیت گفت. در پیام محمد اسلامی آمده است: مشیت الهی بر آن قرار گرفت تا یکی از خدمتگزاران صدیق مردم، مدیری موفق و همکاری عزیز، مرحوم دکتر ابوالقاسم رحیمی‌انارکی مدیرعامل فقید بانک مسکن بر اثر بیماری کرونا به جوار رحمت حق عروج نماید. مرحوم رحیمی‌انارکی سالیان طولانی در بانک مسکن و در مدارج مختلف، خدمت‌رسانی کرد و در سال‌های اخیر در کسوت مدیرعامل منشاء خیر و خدمت برای آحاد جامعه و کارکنان آن بانک بود.
خلوص سخت کوشی، خستگی ناپذیری و تلاش در مسیر خدمت به مردم از خصلت‌های فراموش نشدنی مرحوم رحیمی‌انارکی بود که در حافظه مردم ایران، همکاران و جامعه بانکی کشور، ماندگار خواهد ماند. تحمل این ضایعه بزرگ، سخت و مطمئنا جز با یاد خداوند و امید به اعطای صبر از جانب او میسر نخواهد بود.
اینجانب ضمن تسلیت به خانواده گرامی ایشان و همکارانشان در بانک مسکن، از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم علودرجات و برای بازماندگان معزز صبر و اجر و سلامتی مسالت می کنم.

عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خبر داد:
حریم گسل‌های شهر قزوین تهیه می‌شود
عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ضمن اعلام موافقت شورای فنی استان قزوین با تعیین حریم گسل‌های آن شهر، گفت: چنانچه منابع مالی تامین شود تا پایان تابستان امسال لکه حریم گسل‌های شهر قزوین که نیاز مبرم این شهر است، تهیه می‌شود.
علی بیت‌اللهی رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب تعیین حریم گسل‌های شهر قزوین در شورای فنی استان خبر داد و گفت: موضوع تعیین حریم گسل‌ها در قانون جدید مدیریت بحران در بند ض ماده ۱۴ حکم قانونی شده است. در همین خصوص و با توجه به تاکیدی که در مجموعه وزارت راه و شهرسازی برای طراحی مجموعه‌های شهری، ایمنی و ارتقای ایمنی شهری وجود دارد، موضوع حریم گسل‌ها به جد دنبال می‌شود که در مورد حریم گسل قزوین نیز این اتفاق مثبت رخ داد. عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه تعیین حریم گسل‌های شهر قزوین از حدود یک سال گذشته مورد پیگیری قرار گرفت، افزود: سه جلسه با کارگروه زلزله، سازمان برنامه و بودجه استان و همچنین استانداری قزوین برگزار شد که خوشبختانه به دلیل اهمیت موضوع، شورای فنی استان، ضرروت انجام اینکار را مصوب کرد. بیت‌اللهی تصریح کرد: چنانچه منابع مالی تامین شود تا پایان تابستان امسال لکه حریم گسل‌های شهر قزوین که نیاز مبرم این شهر است، تهیه می‌شود. وی در بیان اهمیت تعیین و تهیه لکه گسل‌های شهر قزوین، توضیح داد: گسل شمال قزوین دقیقا همانند گسل شهر تهران متصل به شهر قزوین است و سمت و سوی توسعه شهر قزوین نیز به این سمت که بخش پرخطر شهر است، می‌رود.
به گفته بیت‌اللهی، اگرچه ساخت و ساز در در قزوین به مرحله حاد تبریز، تهران و مشهد که احداث ساختمان‌های مهم و بلند عموما روی گسل‌ها فراوان رخ داده، نیست. اما این خطر وجود دارد ظرف چند سال آتی که مناطق شمالی که مناطق گسل دار شهر هستند پوشیده از ساختمان های مهم و بلندمرتبه شود. چنانچه این اتفاق رخ دهد، عملا انجام کار غیرممکن است.

الزام به استفاده از موسسات رسمی حسابرسی
در سازمان‌های نظام مهندسی
سرپرست دفتر توسعه مهندسی ساختمان با تاکید بر اینکه وظیفه بازرسی یک امر کاملا تخصصی و حرفه‌ای است گفت: با تاکید وزارت راه وشهرسازی و ابلاغ رییس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی استفاده از خدمات موسسات حسابرسی برای تمام سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان استان‌ها الزامی است.
حامد مانی فر ضمن بیان این مطلب گفت: بازرسان سازمان های نظام مهندسی استان‌ها باید وظایف بازرسی خود را با دقت هرچه تمام تر انجام دهند و در انجام این وظیفه مهم در قبال اعضای سازمان پاسخگو هستند. ظوی با بیان این مطلب که در آیین نامه اجرایی قانون شرح وظایف و اختیارات متعددی برای بازرس يا بازرسان پیش بینی شده است، گفت: بند الف ماده ۸۲ آیین نامه اجرایی اظهارنظر درباره صحت و درستي صورت دارايي ها و صورت حساب دوره عملکرد و ترازنامه‌ای که هیات مدیره براي ارايه به مجمع عمومي تهيه کرده را بر عهده بازرس قرار داده است.
او افزود: از آنجا که بازرسان از بین اعضای نظام مهندسی استان انتخاب می شوند و طبیعتا دارای دانش تخصصی در امور حسابداری و حسابرسی نیستند در بسیاری موارد گزارش هاي ارايه شده از سوی آنها به مجمع عمومي با ابهامات و مغايرت‌هايي مواجه است و روند تصمیم گیری در مجامع را با مشکل مواجه می کند. از این روی ضرورت دارد که بازرسان در انجام این وظیفه قانونی خود از خدمات موسسات حسابرسی ذیصلاح استفاده کنند.
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان تصریح کرد: علی رغم اینکه به موجب بند «ث» ماده ۸۲ آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، بازرس یا بازرسان می توانند در انجام وظایف خود از نظر کارشناسان استفاده کنند ولی متاسفانه تنها در تعداد محدودی از استان‌ها از این ظرفیت قانونی استفاده می شود.
مانی فر با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های قانونی در کیفیت بخشی به خدمات مهندسی اضافه کرد: علاوه بر آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، ماده واحده مصوب ۲۱/۱۰/۱۳۷۲ و اصلاحيه ۱۷/۱۱/۱۳۷۲ مجلس شوراي اسلامي (قانون استفاده از خدمات تخصصي و حرفه اي حسابداران ذيصلاح به عنوان حسابدار رسمي) نیز استفاده از خدمات حسابرسان را تجویزکرده است.
وی در پایان اظهار کرد: علاوه بر ابلاغ به سازمان های نظام مهندسی استان‌ها، طی نامه ای از تمامی ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها خواسته شده است تا نسبت به پیگیری تحقق این امر مهم اهتمام و گزارش اقدامات انجام شده را تا ۲۰ اردیبهشت ۹۹ به وزارت راه شهرسازی اعلام کنند.