پیش بینی توکلی از نتیجه بررسی FATF در مجمع
پیش بینی توکلی از نتیجه بررسی FATF در مجمع

    بررسی FATF در دستور کار این هفته مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته است. احمد توکلی در گفت و گو با ایسنا، با اعلام این خبر که FATF در جلسه چهارشنبه پیش روی مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی خواهد شد، اظهار کرد: من فکر نمی کنم این موضوع در صحن مجمع بتواند دو […]

 

 

بررسی FATF در دستور کار این هفته مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته است.
احمد توکلی در گفت و گو با ایسنا، با اعلام این خبر که FATF در جلسه چهارشنبه پیش روی مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی خواهد شد، اظهار کرد: من فکر نمی کنم این موضوع در صحن مجمع بتواند دو سوم رای را به دست آرود و تصویب شود.
وی ادامه داد: این سوال جدی مطرح است که آیا فشاری که تحت عنوان FATF بر اقتصاد کشور تحمیل شده است بر طرف می شود یا خیر؟ به نظر می رسد خیلی تاثیری ندارد. اشتباه است که اگر بپذیریم که با تصویب FATF معجزه ای رخ می دهد. این موضوع هم مثل برجام است.
این فعال سیاسی گفت: باید دید درست و غلط کدام است. بی خودی از فوایدی که به دست نمی آید، نگوییم. وضع از این بدتر نمی شود؛ مگر کاری مانده که علیه ما نکرده باشند؟ چه کار می خواستند بکنند که نکردند؟
وی افزود: من خیال می کنم این موضوعات منفعتش معلوم نیست؛ ضررش خیلی بیش تر بر ما واضح است. کاری که آمریکای بایدن با ما می کند، فرقی با آمریکای ترامپ ندارد. هنوز بایدن می گوید به کارهایی که ترامپ کرده دست نمی زنم؛ بعد ما باید دستور کارمان را عوض کنیم؟
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروز بحث FATF است فردا دستور کارشان را عوض می کنند. امروز می گویند موضوع هسته ای است؛ فردا بر موضوعات دیگر دست می گذارند. در حالی که FATF الزام آور نیست؛ توصیه می کنیم تصویب نشود. الزام قانونی وجود ندارد، بلکه با زور می خواهند منافع خود را تامین کنند.
وی با اشاره به تحریم های دارویی و بهداشتی علیه مردم ایران گفت: مردم ما با این تحریم ها جان دادند؛ چرا از ما انتظار دارند ملتی باشیم که زیر بار حرف زور می رویم؟ امروز می گویند موضوع هسته ای است، فردا نمی دانیم چه می گویند.
توکلی تاکید کرد: هرگاه ملتی بدون تاثیر خارجی برای خودش بتواند به شکل دموکراتیک تصمیم بگیرد استقلالش را حفظ کرده است. کشوری که مردمش بتوانند به شیوه دموکراتیک مجلس و قانون تایین کنند و با ساز و کار قانونی برای خود تصمیم بگیرند مستقل هستند. ما باید مستقل باشیم. تصویب FATF باید توجیحی در راستای استقلال ملی ما و بهبود وضعیت مردم داشته باشد.
وی ادامه داد: من هنوز قانع نیستم که این درست ترین کار است. تجربه ثابت کرده هروقت کوتاه آمدیم آن ها جلوتر آمدند. ۲۸ مرداد را ببیند چه کار کردند؛ مصدق را تنها گذاشتند. برجام هم آخرینش نیست. چرا ما باید اعتماد کنیم؟ پذیرفتن این مسائل حرف زور است.
توکلی در پایان گفت: وقتی اجازه نمی دهند برای بیمارانمان دارو بیاوریم می خواهند حرفشان را بپذیریم؟ وقیح تر از این نمی شود. این کشتار نیست؟ اگر امروز تسلیم شویم بعدش چه کنیم؟

نماینده روسیه: هیچ تماس مستقیمی میان ایران و آمریکا در نشست وین نخواهد بود
نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین با اشاره به این که مذاکره مستقیمی میان ایران و آمریکا انجام نخواهد شد، گفت که روسیه آماده است در صورت نیاز تسهیل‌گر این مذاکرت باشد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین در گفت‌وگو با این شبکه درباره مذاکرات روز سه شنبه وین که راجع به توافق هسته‌ای انجام خواهد شد، گفت که روسیه آماده است اگر از آن درخواست شود، مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا را درباره توافق هسته‌ای تسهیل کند.
نشست کمیسیون مشترک برجام روز سه شنبه در وین برگزار می شود و اتحادبه اروپا هماهنگ کننده آن خواهد بود. سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار است به عنوان طرف ایجاد ارتباط عمل کند اما اولیانوف می‌گوید:«این نفی کننده امکان و ضرورت تماس ها به شکل های دیگر و بدون به زحمت انداختن نمایندگان اتحادیه اروپا نیست. ما مذاکرات را جایی که لازم باشد، بر اساس چگونگی تحولات تسهیل خواهیم کرد».
نماینده روسیه در وین همچنین بیان کرد: هیچ تماس مستقیمی میان نمایندگان ایران و آمریکا نخواهد بود. ایرانی ها که از تحریم ها رنج برده اند، آماده ارتباط مستقیم نیستند، دست کم نه در این مرحله.
او در ادامه تصریح کرد که روسیه به عنوان عضوی از برجام، خواهان احیای کامل توافق بوده و آماده است تمام اقدامات لازم را که رسیدن به توافق هایی واقعی را تسهیل می کند، انجام دهد.
پیشتر عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان در این باره گفته بود: ما در وین هیچ گونه مذاکره ای را با آمریکا چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم نخواهیم داشت. ما با کمیسیون مشترک و کشورهای عضو ۱+۴ مذاکره می‌کنیم و خواسته و شرط خودمان برای بازگشت به برجام را به آن ها اعلام خواهیم کرد. شرط ما این هست که اول آمریکا همه تعهدات برجامی اش را انجام دهد و همه تحریم ها را بردارد و بعد از آن ما راستی آزمایی می‌کنیم و برمی‌گردیم.

بازگشت به برجام ارزش جنگیدن را دارد
وزیر امورخارجه ایرلند با تاکید بر اینکه “پنجره دیپلماسی برای بازگشت به برجام در حال بسته شدن است” خاطر نشان کرد: احیای برجام ارزش جنگیدن را دارد.
سامون کاوونی، وزیر امورخارجه ایرلند در گفت‌وگو با شبکه خبری الجزیره درباره نقش کشورش به عنوان تسهیل کننده قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و سفیر اخیرش به تهران گفت: متاسفانه دولت پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفت که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با سیاست “فشار حداکثری” جایگزین کند که نتیجه آن اعمال فشار اقتصادی سخت بر ایران به جای حمایت از برجام بود.
کاوونی ادامه داد: ایرلند برای تسهیل اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ اعلام آمادگی کرد تا به از سرگیری مذاکرات، کم کردن فاصله‌ها، حرکت به سمت جلو و پیشبرد راه حل سیاسی کمک کند. در نتیجه ایران به اجرای کامل برجام برگردد و آمریکا تحریم‌های مرتبط با برجام را لغو کند.
وی تصریح کرد: هر کسی که می گوید رسیدن به این نقطه کار ساده ای است، در واقع ارزیابی درستی از پیچیدگی های سیاست در ایران ندارد. میانه‌روها در ایران مایل هستند که در صورت لغو کامل تحریم‌های مرتبط با برجام به این توافق بازگردند اما دیدگاه‌ تندرو و فشارهای زیادی نیز در نظام سیاسی ایران وجود دارد، به ویژه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری (ایران) در ماه ژوئن که بازگشت به برجام را دشوار کرده است.
وزیر امورخارجه ایرلند در ادامه گفت: اما آنچه اکنون شاهدش هستیم، کاملا برعکس است و ایران در حال فاصله گرفتن هرچه بیشتر از شروط برجام است.
سامون کاوونی با اشاره به انتخابات پیش رو در ایران تاکید کرد: پنجره دیپلماسی در حال بسته شدن است و ما تنها یک ماه یا حراکثر پنج هفته فرصت داریم تا به یک پیشرفت قابل توجه در این زمینه دست یابیم. البته آمریکا سیگنال های مثبتی نشان داده است اما باید در نظر داشت که از سال ۲۰۱۵ تاکنون خیلی چیزها تغییر کرده که قابل بازگشت هم نیستند و هیچ یک از ما نسبت به این مسئله ساده انگار نیستیم. وی اظهار داشت: نکته‌ای که ایرانی ها روی آن تاکید می کنند، این است که آن‌ها به توافق پایبند بودند، توافق را نقض نکردند و منتظر هستند که آمریکا اولین گام را بردارد. اما از نظر من، تهران نیز باید پیچیدگی‌های سیاسی این مسئله برای دولت آمریکا را درک کند که یک چالش قابل توجه به شمار می‌رود.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایرلند افزود: من بر این باورم که هر دو طرف باید چالش‌های سیاسی این مسئله را در کشورهای یکدیگر درک کنند. به همین دلیل است که برخی کشورها تلاش می کنند نقش تسهیل کننده را ایفا کنند. وی همچنین با اشاره به تلاش تروئیکای اروپا برای برقراری گفت وگوها در این زمینه بیان کرد: اکنون جهان نیاز دارد که یک خبر خوب درباره این موضوع بشنود. اگر بتوانیم فضای پیرامون بازگشت به برجام را مثبت کنیم، اتفاق بسیار خوبی خواهد بود که از نظر من ارزش جنگیدن را دارد.