چابهار هم اکنون بندری چند منظوره در کلاس جهانی است
چابهار هم اکنون بندری چند منظوره در کلاس جهانی است

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اهمیت توسعه سواحل مکران و بندر چابهار در کشور، این بندر برای استفاده هر چه بهتر از این فضا و نقش آفرینی در سطح ملی و بین‌المللی در قالب تعامل شهر و بندر اقدام کرده است. بهروز آقایی با اشاره به اینکه سازمان بنادر […]

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اهمیت توسعه سواحل مکران و بندر چابهار در کشور، این بندر برای استفاده هر چه بهتر از این فضا و نقش آفرینی در سطح ملی و بین‌المللی در قالب تعامل شهر و بندر اقدام کرده است.
بهروز آقایی با اشاره به اینکه سازمان بنادر و دریانوردی در نظر دارد با استفاده از مطالعات تعامل شهر و بندر، استخراج تعهدهای فی مابین و پتانسیل هم افزایی، زمینه همکاری سازنده بین این دو حوزه را افزایش دهد، اظهار داشت: در این خصوص به دنبال این هستیم تا ضمن مشارکت در پروژه های زیرساختی شهری با هدف تحقق مسئولیت‌های اجتماعی، نهادهای مختلف شهری جهت تسهیل فرایند صادرات و واردات از طریق بندر تشویق شوند.

برگزاری مناقصه خارج‌سازی ٨ فروند شناور غرق شده در اروندرود تا پایان سال
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر گفت: سازمان بنادر و دریانوردی تا پایان امسال برای خارج سازی حداقل ۸ فروند از مغروقه‌های اروندرود، مناقصه برگزار می کند.
نورالله اسعدی درباره خارج سازی شناورهای مغروقه در اروند حاصل از جنگ تحمیلی اظهار داشت: ۲۱ فروند شناور مغروقه در آبراهه اروند‌رود از بندر خرمشهر تا دهانه ورودی به خلیج فارس د‌اریم. از این تعداد ۱۵ فروند سمت کشور عراق، سه فروند سمت ایران و یک فروند هم در وسط آبراه قرار دارد.
وی اضافه کرد: برای خارج‌سازی این شناورهای مغروقه ‌اقدامات مناسبی از سوی سازمان بنادر و دریانوردی صورت گرفته است و پروژه خارج‌سازی کامل در دستور کار قرار دارد.

نگاهی به عملکرد بنادر کشور در تخلیه و بارگیری در شش ماه نخست سال ۱۳۹۸
بررسی عملکرد شش ماهه بنادر کشور از ابتدای سال ۱۳۹۸ نشان‌دهنده این است که تخلیه و بارگیری فرآورده‌های نفتی و کالاهای ساختمانی و موادمعدنی طلایه‌دار ورود و خروج سایر کالاها در حوزه دریایی بوده‌‌اند.

دستور وزیر راه و شهرسازی جهادی است، اما اختصاص بودجه غیرجهادی
نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه با پیشنهاد سران سه قوه به مقام معظم رهبری و تائید ایشان اختصاص ۳۰۰ میلیون یورو برای راه‌آهن چابهار تصویب شد که با اجرا و احداث آن تا اواخر سال آینده، محموله‌ها بارگیری شده و به بازارهای هدف می رسند.
علیم یارمحمدی، نماینده استان سیستان و بلوچستان و مردم زاهدان در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در خصوص سفر به چابهار همراه با مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برای بررسی شرایط این بندر اظهار داشت: خوشبختانه ظرفیت بسیار خوبی در بندر چابهار به وجود آمده است که جا دارد مراتب تشکر و قدرانی را از سازمان بنادر و دریانوردی و دیگر دستگاه‌ها داشته باشیم. بااین‌حال در چند روز اخیر شاهد سوانحی در محور جاده‌ای چابهار – ایرانشهر – زاهدان بوده‌ایم.
وی افزود: این محورها جزو پسکرانه‌های بندر چابهار بوده، اما متناسب با ظرفیت بار نیستند. هم‌اکنون کشتی‌ها ما در بندر چابهار پهلو می‌گیرند و گندم و ذرت بار کشتی‌ها برای اینکه به دموراژ نخورند در بارانداز تخلیه و بار آنجا دپو می‌شود. این مسئله برای دیگر کالاهای اساسی و سوخت هم که از این مسیر به استان جابه‌جا می‌شود وجود دارد.

توسعه بنادر کوچک در هرمزگان موجب رونق اقتصاد دریا محور شده است
مدیرکل دفتر بازرسی، مدیریت عملکرد و حقوق شهروندان وزارت راه و شهرسازی گفت: ایجاد زیرساخت های گردشگری دریایی و توسعه بنادر کوچک در هرمزگان دو اقدام ستودنی برای رونق بخشی به معیشت ساحل نشینان در کرانه خلیج فارس و سواحل مکران بوده است.
علی بخش رستمی در سومین نشست شورای هماهنگی راه و شهرسازی هرمزگان در بندر شهید رجایی، اجرای دقیق ضوابط طرح اقدام ملی مسکن و توسعه راه های روستایی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: توسعه بنادر کوچک در استان هرمزگان اتفاقی اثرگذار و مهم برای رونق اقتصادی ساحل نشینان است که به همت سازمان بنادر رقم خورده است.
وی افزود: این اقدام هم باعث ایجاد اشتغال برای ماندگاری بیشتر جمعیت در کرانه های ساحلی می شود و هم با گردش چرخ معیشت ساحل نشینان، شکوفایی اقتصادی مبتنی بر نعمت های خدادادی دریایی را به دنبال دارد.