چالش سیاه و چسبناک
چالش سیاه و چسبناک
ماجرای قیر و نمایندگان، مثل ابر و باران است. یعنی هرجا قیر رایگان باشد، حتما سر و کله یک نماینده مجلس پیدا می‌شود.

سرویس سیاسی جمله- ماجرای قیر و نمایندگان، مثل ابر و باران است. یعنی هرجا قیر رایگان باشد، حتما سر و کله یک نماینده مجلس پیدا می‌شود. سالها پیش یکی از نمایندگان تهران گفته بود، قیر رایگان برای نمایندگان حکم مسئله‌ای ناموسی را دارد، چون به محبوبیت و کسب رأی برایشان کمک می‌کند و اصلا اگر قیر رایگان نباشد نمایندگان مخصوصا در روستاها حرف چندانی برای گفتن ندارند.
به همین خاطر تابه‌حال کسی به سهمیه سیاه نمایندگان دست نمی‌زد و همواره این حق برایشان محترم شمرده میشد، اما بعد از رد مصوبه قیر رایگان توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام، غوغایی در بهارستان برپا شده است.
در مهمترین نمونه رئیس مجلس به این رویه واکنش نشان داده است. در جلسه علنی دیروز کاظم دلخوش، نماینده صومعه‌سرا در انتقاد از رد مصوبه مجلس درخصوص قیر رایگان با استناد به بند ۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی گفت: «در این بند تأکید شده است که کار هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، نظارت بر حسن اجرای سیاست‌ها است و این نظارت شخم زدن قانون نیست.»
قالیباف اما در جواب گفت: اولاً این نکته را بگویم نظارت بر سیاست‌های کلان چه در قانون و چه در اجرا است. جنابعالی می‌گویید نظارت برای قانون نیست بلکه برای اجرا است اما این نیست، نظارت برای هر دو است.
وی افزود: ولی چگونگی کار و اینکه آنجا با چه روشی برای مغایرت و تطبیق کار می‌کنند و دقت لازم در این امر نیست بنده هم نقد دارم. با دوستان سر همین سه قانونی که در هیأت نظارت رد شد صحبت کرده‌ام و پیگیری کرده‌ام و برای این حتماً جلسه می‌گذاریم. رئیس مجلس گفت: در حال حاضر آیین‌نامه هیأت عالی نظارت مجمع در دست بررسی است که با چه روشی کار را انجام دهند. این نکته‌ای است که حتماً باید حل شود تا مشکلات پیش آمده تکرار نشود.
قالیباف اضافه کرد: اما در رابطه با قیر باید این نکته را بگویم که مجمع تشخیص مصلحت نظام قانون را رد نکردند بلکه اصلاح کردند یعنی دولت الان مکلف است به جای ۲۵ هزار تن قیر، ۲۰ هزار تن قیر تخصیص دهد. در آن جلسه معاون پارلمانی ریاست جمهوری و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس حضور داشتند.
در این هنگام دلخوش در واکنش گفت: آیین‌نامه مجمع تشخیص اجازه اصلاح قانون را می‌دهد.
قالیباف نیز در پاسخ گفت: ما باید اجرای قانون را از دولت پیگیری کنیم، اگر هم اشکالی به هیات عالی نظارت وجود دارد، بحثدیگری است.
به گزارش جمله در جلسه سی‌ام مردادماه مجلس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه دیروز مصوب کردند تا ۲۰ هزار میلیارد تومان قیر رایگان برای اجرای پروژه های عمرانی به دستگاه های اجرایی اختصاص یابد.
گفتنی است طرح توزیع قیر رایگان از سال ۱۳۹۲ کلید خورد و هر سال بر میزان قیر رایگان افزوده شد. این طرح انتقادهای زیادی را تاکنون برانگیخته است و گزارش‌های آماری نشان داده‌اند که رانت و فساد زیادی در یک دهه‌ی گذشته ایجاده شده است. این رویه به سرعت به مصوبه تبدیل شد و از سال ۱۳۹۴ وزارت نفت موظف به توزیع قیر رایگان شد. در این مدت اما، بارها هر دو طرف یکدیگر را به فساد متهم کرده‌اند؛ مجلس وزارت نفت را متهم به رانتخواری کرده و در مقابل برخی نمایندگان هم متهم به فساد شده‌اند.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس سیاسی