گروه اجتماعی جمله – اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: بر اساس نظام جامع مدیریت دادههای الکترونیک عفونت HIV، تا نیمه اول امسال ۲۳ هزار و ۹۰۲ بیمار مبتلا به ایدز شناسایی و ثبت شدند که از این تعداد ۱۸ هزار و ۳۲۶ نفر خدمات مربوط به مراقبت و درمان این بیماری را دریافت کردهاند و ۱۷ هزار و ۳۷۷ نفر تحت درمان قرار دارند.گزارش وزارت بهداشت نشان میدهد، تعداد مبتلایان و کل موارد ثبت شده از ابتدا تاکنون، ۴۵ هزار و ۸۷۷ نفر بودهاند که مرگ ۲۱ هزار و ۹۷۵ نفر از آنها ثبت شده و پنج هزار و ۵۷۶ نفر برای دریافت خدمات به مراکز ارائه دهنده خدمت مراجعه نکردهاند.
به گزارش جمله HIV (ویروس نقص ایمنی انسانی) ویروسی است که به سلول های سیستم ایمنی بدن آسیب می رساند و توانایی شما را برای مبارزه با عفونت ها و بیماری های روزمره ضعیف می کند. ایدز (سندرم نقص ایمنی اکتسابی) نامی است که برای توصیف تعدادی از عفونتها و بیماریهای بالقوه تهدیدکننده زندگی استفاده میشود که زمانی اتفاق میافتند که سیستم ایمنی بدن شما توسط ویروس HIV به شدت آسیب دیده باشد. در حالی که ایدز یک شرایط از بیماریست و نمی تواند از یک فرد به فرد دیگر منتقل شود، ویروس HIV می تواند. در حال حاضر هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد، اما درمانهای دارویی بسیار مؤثری وجود دارد که اکثر افراد مبتلا به این ویروس را قادر میسازد تا زندگی طولانی و سالمی داشته باشند. با تشخیص زودهنگام و درمان های موثر، اکثر افراد مبتلا به HIV به هیچ بیماری مرتبط با ایدز مبتلا نخواهند شد و عمری تقریباً طبیعی خواهند داشت.گزارش اخیر اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این گزارش میگوید که ۸۱ درصد کل موارد ابتلا به این بیماری را مردان و ۱۹درصد را زنان تشکیل میدهند. اما الگوی راه انتقال و درصد ابتلای زنان و مردان در سالهای اخیر تغییر کرده است؛ به گونهای که از کل موارد شناسایی و گزارش شده در سه ماهه اول امسال، ۲۶درصد موارد ثبت را زنان و ۷۴درصد آنها را مردان تشکیل میدهند.
بر اساس این گزارش، ۵۵ درصد از کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص در گروه سنی ۲۵ تا ۳۹ بودهاند و ۷۵ درصد از کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص در گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ بودهاند که الگوی انتقال سنی در سالهای اخیر تغییری نکرده است. تخمین زده میشود ۴۶ هزار و ۱۴۵ نفر در کشور مبتلا به ایدز هستند و علل ابتلا به این بیماری در بین کل مواردی که از سال ۱۳۶۵ تاکنون در کشور به ثبت رسیدهاند به ترتیب، تزریق با وسایل مشترک در مصرف کنندگان مواد (۵۶درصد)، رابطه جنسی ( ۲۶ درصد) و انتقال از مادر به کودک (۱.۷ درصد) بوده است.
آمارهای غیررسمی مبتلایان به ایدز البته بیشتر است، چون بسیاری از آنها به انواع دلایل اجتماعی و شخصی از پیگیری وضعیت خود امتناع میکنند و برخی دیگر نیز اساسا از ابتلای خود به این ویروس بیاطلاع هستند.
در مورد شیوههای ابتلا نیز خبرگزاری دولت ایرنا در گزارشی آورده است: راه انتقال در ۱۶.۳ درصد از این گروه نامشخص مانده و راه انتقال ۰.۲ درصد از این موارد مربوط به خون و فرآوردههای خونی در سالهای پیش از اجرای سیاست پالایش صد درصدی خون سالم توسط سازمان انتقال خون بوده، این در حالی است که در بین مواردی که در سال ۱۴۰۱ تشخیص داده شدهاند راه احتمالی انتقال در ۱۶ درصد موارد اعتیاد تزریقی، ۵۷ درصد روابط جنسی، یک درصد مادر به کودک و در ۲۶ درصد نیز راه احتمالی ابتلا بیان شده و از طرفی هیچ مورد ابتلای جدیدی از طریق خون و فرآوردههای خونی ثبت نشده است.
- نویسنده : ارسالی از سرویس جامعه