کارزار اینترنتی برای نجات «هیرمان» راه اندازی شد
کارزار اینترنتی برای نجات «هیرمان» راه اندازی شد

    کارزاری که تعداد امضای آن به بیش از ۴ هزار نفر رسیده است از رئیس سازمان محیط زیست خواسته است، پیگیر وضعیت سلامت هیرمان شود و برای نجات این شیر آسیایی و بهبود شرایط نگهداری از او اقدام کند. هیرمان شیر نر ایرانی که سال گذشته از باغ وحش بریستول بریتانیا به باغ […]

 

 

کارزاری که تعداد امضای آن به بیش از ۴ هزار نفر رسیده است از رئیس سازمان محیط زیست خواسته است، پیگیر وضعیت سلامت هیرمان شود و برای نجات این شیر آسیایی و بهبود شرایط نگهداری از او اقدام کند.
هیرمان شیر نر ایرانی که سال گذشته از باغ وحش بریستول بریتانیا به باغ وحش ارم تهران منتقل شده بود حالا بیمار شده است و بسیاری نگران وضعیت سلامت او هستند. ویدیوهایی منتشر شده از هیرمان که حدود ۹ سال سن دارد نشان می‌دهد که او در وضعیت نامساعدی است و از دهان، چشم‌ها و بینی‌اش آب می‌ریزد. هفته گذشته هم مسئولان باغ وحش ارم بیماری او را تأیید کرده و گفتند که حال او خوب نیست. حالا کارزار اینترنتی به راه که خواستار توجه مسئولان به وضعیت سلامتی این شیر است. امضا کنندگان این کارزار که تعداد آنها به بیش از ۴ هزار نفر رسیده است از رئیس سازمان محیط زیست خواسته‌اند پیگیر وضعیت سلامت هیرمان شود و برای نجات این شیر آسیایی و بهبود شرایط نگهداری از او اقدام کند.
محمد کرمی، رئیس اداره نظارت بر امور باغ وحش‌های استان تهران پیش تر گفته بود که علائم بالینی این شیر بی‌حالی و آب‌ریزش بینی است و حیوان همچنین دچار اختلال در قسمت فوقانی دستگاه تنفسی شده است. او گفته بود که تیمی از دامپزشکی و اداره کل محیط زیست استان تهران کارهای درمانی هیرمان را آغاز کرده‌اند و آزمایش‌های لازم را انجام داده‌اند. از طرفی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان محیط‌زیست هم چند روز پیش مدعی شد که حال هیرمان رو بهبود است با این حال همچنان فعالان و دوستداران حیات وحش خواستار رسیدگی به وضعیت سلامت این شیر و نظارت بیشتر بر شرایط نگهداری آن هستند.

لزوم ارتقا ارتباطی میان پژوهشگاه هواشناسی و پژوهشکده محیط زیست

با امضای تفاهم نامه همکاری‌های مشترکی میان پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور و پژوهشکده محیط زیست بر لزوم ارتقا ارتباط منظم و سازمان یافته این دو مرکز تاکید شد.
نشست امضا تفاهم نامه همکاری‌های مشترکی میان پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور و پژوهشکده محیط زیست با حضور مهدی رهنما رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور, علی محمد طهماسبی بیرگانی دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار و مشاور رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور در پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار که به دعوت جلیل بادام فیروز رئیس این پژوهشکده صورت گرفت و ضمن دیدار، گفتگو و تبادل نظر پیرامون موضوعات علمی و پژوهشی، به منظور توسعه همکاری‌های مشترک و ارتقاء ارتباط منظم و سازمان یافته و همچنین به منظور استفاده بهینه از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های علمی – پژوهشی طرفین، تفاهم نامه همکاری‌های علمی، پژوهشی و آموزشی مشترکی میان پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور و پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار منعقد شد.
در این نشست ضمن معرفی دو مجموعه پیرامون استفاده از امکانات، تجهیزات و ظرفیت‌های پژوهشی طرفین، انجام پروژه‌های تحقیقاتی – کاربردی مورد نیاز کشور، تبادل آمار و اطلاعات بین طرفین از طریق پایگاه‌های اطلاعاتی مربوطه، استفاده متقابل دستاوردهای علمی طبق مقررات و ضوابط بالادستی، حمایت از رساله، پایان نامه و طرح‌های پژوهشی مشترک در راستای رسالت سازمانی طرفین، همکاری در تدوین و اجرای دوره‌های آموزشی – پژوهشی تخصصی، برگزاری جلسات تخصصی، همایش‌های علمی، کارگاه‌های آموزشی و مشورتی مشترک جهت کسب مهارت‌های تخصصی متقابل سازمانی و همچنین تشکیل کارگروه‌های تخصصی مشترک به منظور بررسی پروژه‌های تحقیقاتی و جدیدترین دستاوردهای علمی بحث و تبادل نظر شد و در انتها با انعقاد تفاهم نامه همکاری علمی، پژوهشی و آموزشی مشترک میان پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور و پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار، این نشست به پایان رسید.

ثبت تصویر پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم‌آباد

مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان از ثبت چند باره تصویر پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم‌آباد خبر داد.
مهرداد فتحی بیرانوند اظهار داشت: کارشناسان اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان به منظور کنترل و پایش حیات وحش به خصوص گونه‌های با ارزش و در معرض خطر انقراض اقدام به نصب دوربین تله‌ای در مناطق تحت مدیریت و آزاد استان کرده، که در این راستا برای چندمین بار موفق به ثبت تصویر پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سفید کوه خرم آباد شدند. وی با اشاره به اقدامات حفاظتی مطلوب مانند احداث دیده بانی و پاسگاه محیط بانی در ارتفاعات و برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی حفاظت از حیات وحش و نیز تلاش و جدیت محیط بانان منطقه و نقش آنها در افزایش ضریب امنیت منطقه حفاظت شده سفید کوه خرم آباد، از این منطقه به عنوان زیستگاه مناسب پلنگ ایرانی در لرستان نام برده و اظهار امیدواری کرد: با توجه به وضعیت مطلوب حفاظتی منطقه و جمعیت ایده آل کل و بز و گراز در این منطقه تصاویر بیشتری از حضور این گربه سان در خطر انقراض در این منطقه ثبت شود. بنا بر این گزارش، پلنگ ایرانی یکی از بزرگترین زیرگونه‌های پلنگ است که بومی غرب آسیا محسوب می‌شود و در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت(IUCN ) در طبقه جانوران در معرض خطر انقراض قرار دارد. اندازه و رنگ پوشش بدن پلنگ ایرانی در مناطق مختلف و در گستره پراکنش پلنگ در ایران، تفاوت قابل توجهی با یکدیگر دارد، طول بدن پلنگ‌ها به طور کلی به ۱۶۰ و گاهی هم به ۱۸۰ سانتی‌متر می‌رسد و طول دُم آنها ۱۱۰ سانتی متر است، وزن پلنگ ایرانی تا ۹۰ کیلوگرم است و ارتفاع آن تا شانه به ۷۵ سانتی‌متر می‌رسد، پلنگ ایرانی گونه چتر است و حضور این گونه ارزشمند در اکوسیستم حاکی از وضعیت خوب و امنیت زیستگاه است.