کام تلخ صنعت شیرینی و شکلات تبریز با مشکلات سرمایه در گردش
کام تلخ صنعت شیرینی و شکلات تبریز با مشکلات سرمایه در گردش

é فاطمه ملک پور در ابتدای سال جاری بود که طرح بزرگ عادلانه سازی یارانه‌ها از سوی دولت اجرا شد و بسیاری، این طرح را جراحی اقتصادی عنوان کردند. با وجود اینکه هدف از اجرای این هدف مردمی سازی یارانه‌ها بود ولی در برخی از بخش‌ها فشار زیادی بر تولیدکنندگان وارد شد. نوسان قیمت و […]

é فاطمه ملک پور
در ابتدای سال جاری بود که طرح بزرگ عادلانه سازی یارانه‌ها از سوی دولت اجرا شد و بسیاری، این طرح را جراحی اقتصادی عنوان کردند. با وجود اینکه هدف از اجرای این هدف مردمی سازی یارانه‌ها بود ولی در برخی از بخش‌ها فشار زیادی بر تولیدکنندگان وارد شد. نوسان قیمت و کمبود مواد اولیه، عمده مشکلاتی بود که این بخش را تحت تأثیر قرار داد.
اکنون پس از گذشت چند ماه از اجرای طرح عادلانه سازی یارانه‌ها، تولیدکنندگان صنایع غذایی به ویژه واحدهای صنعتی شیرینی و شکلات آذربایجان شرقی به دلیل افزایش قیمت برخی از اقلام مورد نیاز در تولید محصولات و افزایش نیاز به میزان سرمایه در گردش با مشکلاتی مواجه شده‌اند که این موضوع در میزان صادرات نمود پیدا کرده است. در این میان اهمیت بخش تولید در رشد و توسعه اقتصادی بر کسی پوشیده نیست. خطوط تولید که کار کند اشتغال موجب درآمدزایی می‌شود و معیشت مردم بهبود می‌یابد و در نهایت چرخ اقتصاد نیز می چرخد. اکنون با توجه به اینکه در ۱۲۰ واحد صنعتی شیرینی و شکلات استان حدود ۲۰ هزار نفر مشغول به کار هستند هر گونه بروز مشکل آسیب بزرگی بر بخش تولید در این حوزه خواهد بود.

é سردرگمی تولیدکنندگان با نوسان قیمت مواد اولیه
یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شیرینی و شکلات در آذربایجان شرقی در این زمینه به خبرنگار مهر می‌گوید: با افزایش چند برابری قیمت مواد اولیه، میزان نیاز واحدهای صنعتی به گردش مالی نیز افزایش یافته است که در این زمینه دولت باید با تأمین اعتبار مالی از صنایع غذایی حمایت کند تا میزان صادرات به کشورهای خارجی کاهش نیابد.
افشین علیزاده با بیان اینکه در حال حاضر محصولات این واحد تولیدی به ۹ کشور خارجی صادر می‌شود، می‌افزاید: حضور در بازارهای خارجی شرایط خاصی را می‌طلبد که تولیدکنندگان علاوه بر مشکلات تولید باید موارد متعددی را در بازارهای بین المللی برای صادرات در نظر بگیرند.
وی ادامه می‌دهد: با توجه به افزایش نرخ مواد اولیه در حال حاضر برای تداوم تولید، قیمت محصولات صادراتی را به گونه‌ای تعیین کرده‌ایم که صرفاً گردش مالی و مواد اولیه مورد نیاز را بتوانیم تأمین کنیم بدون تردید این شرایط کار را برای صنایع شیرینی و شکلات استان سخت کرده است.
این تولیدکننده با اشاره به اینکه افزایش توان رقابتی در بازارهای بین المللی به عوامل زیادی بستگی دارد، می‌افزاید: تغییر ناگهانی و روزانه قیمت مواد اولیه تولیدکنندگان را سردرگم کرده است.

é کمبود مواد اولیه معضلی در بخش تولید
علیزاده تاکید می‌کند: کمبود مواد اولیه یکی از مشکلات اصلی واحدهای تولیدی شیرینی و شکلات است به طوری که وقتی محصولی در بازار نایاب می‌شود بدون تردید سهمیه واحدهای تولیدی نیز کاهش می‌یابد. وی با اشاره به ظرفیت بالای استان در تولید محصولات شیرینی و شکلات می‌افزاید: قیمت مواد اولیه مورد نیاز در تولید محصولات شیرینی و شکلات هر روز در نوسان است و تورم در مواد اولیه آسیب زیادی به واحدهای تولیدی می‌زند.

é توقف خط تولید با خرابی ماشین‌آلات صنعتی
یکی دیگر از تولیدکنندگان شیرینی و شکلات در آذربایجان شرقی در همین زمینه به خبرنگار مهر می‌گوید: مشکل واردات ماشین آلات صنعتی به دلیل اعمال تحریم‌ها یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار در روند تولید است چرا که در صورت خرابی یک قطعه صنعتی، امکان واردات وجود ندارد و در نهایت مجبور به مهندسی این قطعات هستیم که این موضوع زمانبر بوده و باعث توقف خط تولید می‌شود.
عباس جعفری می‌گوید: واردات ماشین آلات و مواد اولیه مورد نیاز، موجب افزایش راندمان و بهره وری بالا در تولید محصولات می‌شود.
وی ادامه می‌دهد: افزایش صادرات محصولات شیرینی و شکلات علاوه بر اشتغالزایی موجب ارزآوری می‌شود که این موضوع رشد و توسعه اقتصادی استان را در پی خواهد داشت.

é هزینه‌های سرسام‌آور انرژی واحدهای تولیدی
جعفری در خصوص نحوه ارائه خدمات دولتی به واحدهای تولیدی تاکید می‌کند: هزینه‌های سرسام آور انرژی‌ها و بدهی واحدها به شرکت‌های خدمات رسان مغایر با فعالیت تولید و اشتغالزایی است برای مثال صدور قبض گاز ۶۰۰ میلیون تومانی برای تنها یک دوره، هزینه زیادی را به واحدهای تولیدی تحمیل می‌کند. وی می‌افزاید: سال گذشته حقوق و دستمزد و حق بیمه کارگران به صورت چشمگیری افزایش یافت که تمام این موارد در روند تولید تأثیر مستقیمی دارد.

é تولید سالانه ۸۳۳ هزار و ۳۰ تن شیرینی و شکلات در آذربایجان‌شرقی
در همین زمینه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیت بالای استان در تولید محصولات شیرینی و شکلات به خبرنگار مهر می‌گوید: ظرفیت تولید واحدهای شیرینی و شکلات استان حدود ۸۳۳ هزار و ۳۰ تن در سال است. صابر پرنیان می‌افزاید: ۱۲۰ واحد صنعتی شیرینی و شکلات در استان وجود دارد که حدود ۲۰ هزار نفر در این حوزه مشغول به کار هستند. وی ادامه می‌دهد: واردات ماشین آلات صنعتی، نوسان قیمت اقلام مورد نیاز در تولید، تأمین مواد اولیه مانند شکر، روغن و آرد از جمله مشکلات این واحدهای تولیدی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی می‌گوید: صادرات شیرینی و شکلات در چهار ماه نخست امسال ۲۲ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش ۳۳ درصد کاهش یافته است البته برخی از محصولات تولیدی شیرینی و شکلات استان از سایر گمرکات کشور صادرات می‌شود. پرنیان با بیان اینکه نزدیک به ۴۰ درصد صادرات کشور مربوط به آذربایجان شرقی است، می‌افزاید: سال گذشته ارزش صادرات محصولات شیرینی و شکلات از گمرکات استان ۱۱۹ میلیون دلار بوده است. وی ادامه می‌دهد: محصولات شیرینی و شکلات استان به ۴۰ کشور دنیا صادر می‌شود که از جمله این کشورها می‌توان به عراق، پاکستان، افغانستان، یمن، آذربایجان و سومالی اشاره کرد. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی اظهار می‌کند: علت کاهش صادرات این محصولات در حال بررسی است ولی در این زمینه می‌توان به موضوع‌هایی مانند رفع تعهد ارزی، کمبود کامیون، کاهش میزان سرمایه در گردش و تأمین مواد اولیه برای تولید نیز اشاره کرد که البته این موارد مشکلات ملی است.
پرنیان اضافه می‌کند: بدون تردید با تمام توان تلاش می‌کنیم تا مشکلات و موانع تولید و در نهایت صادرات در این حوزه تسهیل شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی می‌گوید: با توجه به تغییر ناگهانی نرخ برخی از مواد اولیه مورد استفاده در تولید محصولات شیرینی و شکلات، تولیدکنندگان غافلگیر شده‌اند و تا روال به حالت قبلی بازگردد کمی زمان می‌برد.
پرنیان می‌افزاید: در حال حاضر نرخ جدید محصولات برای فروش در بازارهای بین المللی مقرون به صرفه نیست بنا بر این در کنار این عامل، تولیدکنندگان برای تداوم صادرات باید کیفیت محصولات را افزایش داده و با بسته بندی‌های جدید به بازار عرضه کنند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی شیرینی و شکلات می‌گوید: ۱۵ واحد تولیدی شیرینی و شکلات برای اخذ تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی شده است. پرنیان ادامه می‌دهد: پس از ثبت نام تولیدکنندگان در سامانه بهین یاب برای درخواست اعتبار مورد نیاز، سازمان صمت برای این تولیدکنندگان پرونده تشکیل می‌دهد و درخواست افراد در کارگروه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی می‌افزاید: پس از بررسی و موافقت درخواست‌ها، تولیدکنندگان برای اخذ تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند.

 

 

 

استاندار آذربایجان غربی:
آذربایجان غربی یکی از استان‌های امن کشور است

استاندار آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی امروز یکی از استان‌های امن کشور است و بی شک امنیت امروز منطقه و کشورمان را مدیون شهدا و ایثارگران دوره‌های مختلف هستیم.
محمدصادق معتمدیان در جلسه ستاد بزرگداشت چهل و دومین سالگرد هفته دفاع مقدس استان، افزود: آذربایجان غربی پس از انقلاب اسلامی تا به امروز، به صورت مستقیم در جبهه مبارزه با فتنه و ضدانقلاب حضور داشته و باب شهادت در منطقه همواره باز است.
وی با اشاره به اینکه ضدانقلاب در دوران دفاع مقدس و برهه‌های مختلف به دنبال ایجاد ناامنی در استان بود، تصریح کرد: آذربایجان غربی امروز یکی از استان‌های امن کشور است و بی شک امنیت امروز منطقه و کشورمان را مدیون شهدا و ایثارگران دوره‌های مختلف هستیم. استاندار آذربایجان غربی قدردانی از ایثارگران، خانواده آنها و معرفی افتخارات دفاع مقدس به نسل جوان را نیز یک وظیفه خطیر دانست و ادامه داد: دستگاه‌های مختلف از تمامی ظرفیت‌ها برای اجرایی شدن برنامه‌های هفته دفاع مقدس و تجلیل از ایثارگران ادارات مربوطه استفاده کنند و در بزرگداشت این هفته به اجرای چند برنامه محدود اکتفا نشود.
معتمدیان همچنین نظارت بر اجرای برنامه‌ها و عملیاتی شدن سیاست‌های هفته دفاع مقدس را ضروری دانست و اضافه کرد: نام و یاد شهدا و ایثارگران آذربایجان غربی در عرصه‌های مختلف دفاع مقدس، دفاع از حرم، مبارزه با ضدانقلاب و … با برگزاری مراسم باشکوه زنده نگه داشته شود.
وی در ادامه دفاع مقدس را هویت ملی جمهوری اسلامی ایران معرفی کرد و افزود: همواره با دشمنان متعدد در راستای دفاع از دستاوردهای انقلاب اسلامی در مبارزه بوده‌ایم و این ایثار و شهادت بوده است که اقتدار را برای کشورمان به ارمغان آورده است.
استاندار آذربایجان غربی همچنین با اشاره به نقش صداوسیما و رسانه‌ها در گرامیداشت هفته دفاع مقدس، یادآور شد: نقش حماسی مردم، بسیج، اقوام، مذاهب و ادیان مختلف استان در بزرگداشت هفته دفاع مقدس مورد توجه جدی قرار گیرد.
معتمدیان بازگشایی مرز تمرچین برای تردد زائران اربعین را نیز جلوه‌ای دیگر از برقراری امنیت در استان دانسته و خاطرنشان کرد: میزبانی آذربایجان غربی و اقلیم کردستان عراق از زائران عتبات عالیات، صحنه‌هایی زیبا از وحدت، انسجام و همدلی اقوام و مذاهب منطقه را به جهانیان نشان داد.

 

 

 

وزیر نیرو خبر داد؛
آغاز عملیات آبرسانی به ۱۶ هزار روستای فاقد آب شُرب در کشور
وزیر نیرو از آغاز عملیات آبرسانی به ۱۶ هزار روستای فاقد آب شُرب در کشور خبر داد.
علی اکبر محرابیان در حاشیه بازدید از پایانه مرزی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی مهران با اشاره به طرح جهاد آبرسانی اظهار کرد: برای آبرسانی به روستاهایی که نیازمند آب هستند و یا با مشکل تنش آبی مواجه‌اند، اقدام مهندسی و جهادی با عنوان «جهاد آبرسانی» در کمترین زمان در دستور کار قرار گرفت.
وی اظهار کرد: در همین راستا و با هدف تأمین آب شُرب سالم و بهداشتی، کار آبرسانی به ۱۶ هزار روستا در سراسر کشور آغاز شده است. وزیر نیرو افزود: البته روستاهایی هم که کار آبرسانی به آنها انجام شده ولی در تنش آبی به سر می‌برند، با تأمین آب پایدار برای این روستاها نیز مشکلات آنها برطرف خواهد شد.
محرابیان با اشاره به طرح جهاد آبرسانی در ایلام نیز گفت: در استان ایلام با مدیریت خوب استاندار و مجموعه مدیران مرتبط، اقدامات بسیار خوبی در حوزه زیربنایی طرح جهاد آبرسانی انجام شده است. وی اضافه کرد: تا امروز اعتبارات خوبی برای این طرح بزرگ اختصاص داده شده اما با اضافه شدن لیست جدید روستاهایی که با تنش آبی مواجه هستند و یا آبرسانی به آنها انجام نشده در حال رایزنی با سازمان برنامه و بودجه هستیم تا کار آبرسانی به این روستاها برابر لیست موافقت نامه انجام بشود. وزیر نیرو در ادامه افزود: شرایط مرز مهران در حوزه وزارت نیرو هم در تأمین آب مستمر و هم برق پایدار و در مجموع برای رفاه حال زائران، متفاوت از گذشته است و تحول خوبی در این حوزه‌ها صورت گرفته است. وی عنوان کرد: در سایر زیرساخت‌ها از جمله راه نیز اقدامات اساسی برای همیشه انجام شده که قابل مقایسه با گذشته نیست و جای تقدیر دارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش:
مدارس غیردولتی رتبه‌بندی می‌شود
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ساماندهی و رتبه بندی مدارس غیردولتی کشور از ابلاغ شهریه‌های این مدارس به استان‌های کشور خبر داد.
احمد محمودزاده در حاشیه نشست با مدیران مدارس غیردولتی استان با اشاره به ابلاغ شهریه مدارس غیردولتی به استان‌های کشور از مؤسسان مدارس خواست تا از دریافت شهریه‌های اضافه و خارج از برنامه مصوب خودداری کنند.
وی شمار مدارس غیردولتی کشور را ۱۷ هزار واحد ذکر کرد و گفت: بیش از دو میلیون دانش آموز سال تحصیلی جدید در این مدارس تحصیل خواهند کرد. وی با اظهار اینکه پروژه مهر در مدارس غیردولتی نیز اجرا می‌شود، گفت: این مدارس متناسب با نیازهای مناطق سیاست گذاری و ساماندهی شدند. احمدزاده با عنوان اینکه شهریه مدارس غیردولتی از ماه‌ها قبل به استان‌ها ابلاغ شده است، گفت: همچنین بخشنامه‌هایی برای استقلال مدارس غیردولتی، رتبه بندی آنها ابلاغ شده است.
معاون وزارت آموزش و پرورش گفت: در زمینه شهریه نسبت به عملکرد مدارس عمل شده است و در برخی مناطق و استان‌هایی که شهریه پایه آن پایین بود با استفاده از نظرات کارشناسی در همان مناطق بازنگری شده است و پیش بینی می‌شود امسال مشکل چندانی در زمینه شهریه نداشته باشیم.

در چهار محال و بختیاری؛
تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام به ۱۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: برای تکمیل و بهره‌برداری از طرح‌های نیمه‌تمام این استان حداقل به ۱۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
علی حیدری بیان کرد: هم‌اکنون ۷۶۱ طرح نیمه‌تمام در بخش‌های مختلف چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
وی اعتبارات دولتی را برای تکمیل و بهره‌برداری از طرح‌های نیمه‌تمام چهارمحال و بختیاری ناکافی دانست و افزود: بهره‌مندی از توان و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، دولتی، نیمه‌دولتی، شرکت‌ها و بنیادهای ملی برای برای تکمیل و بهره‌برداری از این طرح‌ها ضروری است. حیدری تصریح کرد: تکمیل و بهره‌برداری از طرح‌های نیمه‌تمام چهارمحال و بختیاری در اشتغال‌زایی، کاهش نرخ بیکاری، رونق اقتصادی و بهبود وضعیت خانوارهای این استان نقش مستقیم دارد. وی یادآور شد: امسال چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار در قالب اعتبارات قانون استفاده متوازن از امکانات کشور به چهارمحال و بختیاری اختصاص یافت. سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: همچنین چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی در سال‌جاری به این استان اختصاص داده شد. حیدری گفت: این اعتبارات با اولویت تکمیل و بهره‌برداری از طرح‌های نیمه‌تمام مستقر در مناطق محروم و کمترتوسعه‌یافته چهارمحال و بختیاری توزیع می‌شود.