کاهش خطر زلزله در تهران
کاهش خطر زلزله در تهران

    رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اعلام اینکه زلزله با بزرگی ۴ روز ۲۲ تیر، زلزله اصلی بوده و خردلرزه‌های پس از آن جزو پس‌لرزه‌های آن زلزله محسوب می‌شوند بر نوسازی واحدهای روستایی فاقداسکلت در فیروزکوه توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکید کرد. علی بیت‌اللهی در خصوص خردلرزه‌های فیروزکوه […]

 

 

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اعلام اینکه زلزله با بزرگی ۴ روز ۲۲ تیر، زلزله اصلی بوده و خردلرزه‌های پس از آن جزو پس‌لرزه‌های آن زلزله محسوب می‌شوند بر نوسازی واحدهای روستایی فاقداسکلت در فیروزکوه توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکید کرد.
علی بیت‌اللهی در خصوص خردلرزه‌های فیروزکوه در استان تهران، اظهار نظر کرد. رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه، زلزله به بزرگی ۴ که روز یکشنبه ۲۲ تیر به وقوع پیوست، زلزله اصلی بوده و زلزله‌های قبل از آن پس‌لرزه و دو خردلرزه‌ای که ۲۲ تیر به بزرگی ۳.۵ ساعت ۲۱:۰۷حوالی فیروزکوه مرز استان‌های تهران و سمنان رخ داد و سپس خردلرزه‌ای که روز گذشته ۲۳ تیر ساعت ۱۲:۲۸ به بزرگی ۳.۸ حوالی فیروزکوه رخ داد، پس‌لرزه‌های زلزله ۴ فیروزکوه بوده است، گفت: طبق اعلام مرکز لرزه‌نگاری خردلرزه‌ها و پس‌لرزه‌های رخداده کمتر از ۲.۵ قبل از زلزله ۴ فیروزکوه تعداد ۱۸ پیش‌لرزه بوده است. رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: گسل‌های منطقه فیروزکوه به شکل خوشه‌ای بوده و احتمالا در بخش غربی گسل فیروزکوه و یا در امتداد گسل شمال سمنان به سمت غرب، جانمایی می‌شوند.
بیت‌اللهی افزود: به نظر می‌رسد که رخداد این زلزله‌ها در نتیجه فعالیت گسل مشاء نیست و از این منظر با زلزله‌هایی که در دماوند رخ داده، منشاء و چشمه‌لرزه‌ای جدا داشته باشند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی توضیح داد: در ادامه فعالیت‌های لرزه‌ای منطقه فیروزکوه انتظار می‌روند تا به شکل طبیعی، پس‌لرزه‌هایی رخ دهند که وقوع پس‌لرزه‌ها علامت خوبی است و موجب می‌شود تا تنشی که در منطقه انباشته شده، آزاد و انرژی های آن رها شوند. بنابراین طبیعی است که بعد از زلزله با بزرگی ۴ که روز ۲۲ تیر رخ داد، پس لرزه هایی نیز رخ دهند. به گفته بیت‌اللهی، وقوع خردلرزه‌ها در منطقه فیروزکوه موید لرزه‌خیزی جنوب منطقه است. همچنین، در این بخش از کشور، چندین گسل به هم می‌رسند که در مجاورت یکدیگر قرار دارند و از چندین سال گذشته، وقوع زلزله هایی با بزرگی ۴.۳، ۴.۲ و بیشتر در این منطقه گزارش شده است.
وی تاکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد، زلزله‌هایی که در فیروزکوه رخ داده است، از نظر گسل مسبب، ارتباطی با گسل‌هایی که به سمت تهران کشیدگی دارند، ندارد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: نکته مهمی که در منطقه فیروزکوه وجود دارد، رسیدگی و در اولویت قراردادن کیفیت ساخت و ساز واحدهای مسکونی روستایی در منطقه است که نشان می‌دهد درصد بالایی از واحدهای مسکونی روستایی منطقه فیروزکوه فاقد اسکلت هستند. با توجه به وجود گسله‌های متعدد و زمین لرزه هایی که متناوب در منطقه رخ می‌دهد، پیشنهاد می‌شود که نوسازی واحدهای مسکونی روستایی در اولویت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار بگیرد تا خطر در حد امکان کم شود.

رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی:
منابع مالی وزارت راه و شهرسازی سال آینده
افزایش می‌یابد
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه منابع مالی وزارت راه و شهرسازی سال آینده افزایش می‌یابد، توافق وزارت راه و شهرسازی با وزارت جهادکشاورزی را در واگذاری ۲۵۰۰ هکتار زمین جهادکشاورزی در حریم شهرها را به امر تولید مسکن، توافقی مناسب و در راستای تحقق شعال سال برشمرد.
محمدرضا رضایی‌کوچی رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه با وزارت راه و شهرسازی و نمایندگان آن وزارتخانه در جمع‌بندی نشست، اعلام کرد: در خصوص پروژه‌های عمرانی به رغم محدودیت‌های مالی، خوشبختانه در اقصانقاط کشور، پروژه‌های عمرانی فعال هستند و وزارت راه و شهرازی در این خصوص به خوبی در حال خدمات رسانی است. رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با تفاهمی که مجلس شورای اسلامی با وزیر راه و شهرسازی داشت درصدد هستیم تا برای سال آینده حتما متناسب با پروژه‌هایی که در کشور انجام می‌شود، منابع مالی را افزایش دهیم. همچنین، در کنار آن ظرفیت‌های بخش خصوصی و نقدینگی کشور در راستای تقویت پروژه‌های عمرانی به کار گرفته می‌شود.
رضایی‌کوچی در خصوص مسکن نیز با اشاره به اینکه ساماندهی بخش مسکن از اولویت‌های نخست مجلس است، توضیح داد: در خصوص مسکن که یکی از ابزارهای مهم تولید مسکن به شمار می‌رود خوشبختانه توافقی بین وزارت راه و شهرسازی و وزیر جهادکشاورزی انجام شد و زمین قابل‌توجهی معادل ۲۵۰۰ هکتار در حریم شهرها بین دو وزیر تفاهم شد تا زمین در حریم شهرها در اختیار وزارت راه و شهرسازی برای تولید مسکن قرار بگیرد.
نماینده مجلس یازدهم از دیگر موضوعات موردبحث با وزیر راه و شهرسازی و نمایندگان این وزارتخانه را موضوع مدل‌های مالی برشمرد و توضیح داد: با کمک بانک‌ها به دنبال آن هستیم تا تسهیلات با بهره مناسب و نرخ ارزان در اختیار اقشار متوسط به پایین برای تامین مسکن قرار بگیرد. همچنین در خصوص مصالح ساختمانی به ویژه سیمان و میلگرد که نقش مهمی در ساخت واحدهای مسکونی دارند توافقاتی با وزارت راه و شهرسازی انجام شده که مصالح ارزان در راستای طرح مسکن در اختیار تولیدکنندگان و مردم قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: با تعاملی که بین مجلس و وزارت راه و شهرسازی انجام شده است، شاهد تولید مسکن به شکل قابل توجه به ویژه برای اقشار متوسط به پایین جامعه هستیم.