کروناویروس تا ۳ هفته در مخاط بینی کودکان باقی می‌ماند
کروناویروس تا ۳ هفته در مخاط بینی کودکان باقی می‌ماند

      بر اساس یک بررسی جدید که در کره جنوبی انجام شده، ویروس کرونا می‎تواند تا سه هفته داخل مخاط بینی کودکان باقی بماند. آزمایشات پیشین نشان می‌داد که اغلب کودکان در مقابل آلودگی به ویروس، دوران بیماری را به شکل خفیف یا حتی بدون هیچ علائمی پشت سر می‌گذرانند. هرچند یافته جدید […]

 

 

 

بر اساس یک بررسی جدید که در کره جنوبی انجام شده، ویروس کرونا می‎تواند تا سه هفته داخل مخاط بینی کودکان باقی بماند.
آزمایشات پیشین نشان می‌داد که اغلب کودکان در مقابل آلودگی به ویروس، دوران بیماری را به شکل خفیف یا حتی بدون هیچ علائمی پشت سر می‌گذرانند. هرچند یافته جدید می‌تواند برای یافتن پاسخی درباره اینکه کودکان تا چه حد می‌توانند باعث سرایت بیماری کووید۱۹ به دیگران شوند، موثر باشد.
نتیجه این تحقیق، تاکیدی است بر اهمیت رعایت فاصله گیری اجتماعی و ضدعفونی دقیق در زمانی که کودکان به مدارس بازمی‌گردند. متخصصان کره‌ای در این مطالعه می‌گویند در نمونه مخاط بینی ۹۱ کودک که بعضی علائم خیلی خفیف را تجربه کرده یا اصلا علائم بیماری نداشتند، ویروس کرونا به مدت سه هفته مشاهده شده و ماندگاری داشته است. بر اساس این نتیجه که ویروس در بینی آنها وجود دارد، پزشکان می‌گویند این کودکان می‌توانند ویروس را سرایت دهند. متخصصان کره جنوبی روی افرادی آزمایش کردند که هیچ علائمی نداشتند و پس از ایزوله کردن بیماران، به طور مرتب از آنها نمونه آزمایش گرفتند تا به طور کامل عاری از ویروس شدند.
این تحقیق، یافته جدیدی به ما می‌دهد درباره اینکه کودکان می‌توانند حامل ویروس باشند و ظرفیت انتقال و پخش آن به دیگران را دارند. با این حال هنوز به درستی ثابت نشده است ویروسی که در بینی کودکان پیدا شده، هنگام انتقال به بزرگسالان چگونه خواهد بود و میزان سرایت آن نیز چقدر خواهد بود؟
به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، دکتر «رابرت د بایسی”، رئیس بخش بیماری‌های واگیر در بیمارستان ملی کودکان در واشنگتن دی سی می‌گوید: غیرمنطقی است اگر تصور کنیم که کودکان هیچ نقشی در سرایت بیماری ندارند، چون آنها می‌توانند حامل ویروس باشند. اما در مقابل پروفسور کالم سمپل، استاد بهداشت کودک در دانشگاه لیورپول می‌گوید: وجود علائم ژنتیکی ویروس در نمونه مخاط مجاری تنفسی مساوی با قدرت انتقال آن نیست، به ویژه در افرادی که علائم مهم از جمله سرفه و عطسه را ندارند.
هرچند برخی متخصصان بر اساس یافته‌های قبلی همچنان معتقدند که کودکان می‌توانند ناقل بیماری به بزرگسالان باشند.

 

ارسال لایحه تامین امنیت زنان به دولت ظرف یک ماه آینده

سال ۹۰ بود که لایحه‌ تامین امنیت زنان در برابر خشونت توسط معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تدوین شد اما اکنون با گذشت قریب به ۱۰ سال از تدوین آن، هنوز این لایحه به اجرا نرسیده است و در کمیسیون لوایح دولت در حال برسی است.
خرداد ماه امسال بود که خبر قتل رومینا دختر ۱۴ ساله‌ گیلانی توسط پدرش اذهان عمومی را تحت تاثیر خود قرار داد؛ دختری که به علت عدم موافقت پدرش برای ازدواج با پسر مورد علاقه‌اش فرار کرد و پس از دستگیری‌اش توسط نیروهای پلیس تحویل خانواده‌اش شد و در نهایت توسط پدرش به قتل رسید.
پس از آن واقعه، معصومه ابتکار در هفتم خرداد یادداشتی را در حساب توئیتری خود منتشر کرد و از درخواست خود در هئیت دولت برای تسریع رسیدگی به لایحه‌ تامین امنیت زنان، خبر داد.
این لایحه به دلیل دارا بودن موارد جزایی برای بررسی به قوه‌ قضائیه ارسال و نهایتا با پنج فصل و ۷۷ ماده به دولت بازگشت داده شد و در حالیکه هنوز به مجلس ارسال نشده است، معصومه ابتکار ، معاون امور خانواده و زنان رئیس جمهوری علت این تاخیر ارسال را تغییرات زیاد اعمال شده توسط قوه قضاییه خوانده بود که باعث شد تا در کمیسیون لوایح دولت مجددا مورد بررسی قرار گیرد.
ابتکار در گفت و گو با ایسنا، درباره‌ آخرین وضعیت روند رسیدگی به «لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت» با بیان اینکه این لایحه در ارسال به قوه قضائیه دچار تغییرات محتوایی شد و عنوانش تغییر یافت گفت: این لایحه هم اکنون به کمیسیون لوایح برگشته است و در آنجا در حال بررسی است؛ بنابر این هیچ چیزی قطعی نیست. وی ادامه داد: کمیسیون لوایح بر روی این لایحه وقت گذاشته است؛ در کمیسیون‌های فرعی و اصلی لوایح، حدود ۲۶ جلسه داشته است و روند آن خوب پیش رفته است.
ابتکار با ابراز امیدواری از ارسال لایحه‌ صیانت، کرامت، تامین امنیت بانوان در برابر خشونت به دولت ظرف یک ماه آینده اظهار کرد: خوشبختانه اجماعی بین دستگاه‌ها درباره‌ این لایحه وجود دارد و نگاه‌ها به آن مثبت است و امیدواریم انشاءالله نتیجه بگیریم.