کرونا در تهران، یزد و هرمزگان صعودی است
کرونا در تهران، یزد و هرمزگان صعودی است

    رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: روند کرونا به تدریج در برخی شهرها رو به افزایش است، حداقل در سه استان تهران، یزد و هرمزگان این روند افزایشی مشهود است و افزایش تعداد شهرهای نارنجی در کشور نگران کننده است. محسن فرهادی افزود: بر اساس آخرین […]

 

 

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: روند کرونا به تدریج در برخی شهرها رو به افزایش است، حداقل در سه استان تهران، یزد و هرمزگان این روند افزایشی مشهود است و افزایش تعداد شهرهای نارنجی در کشور نگران کننده است.
محسن فرهادی افزود: بر اساس آخرین گزارش مطرح شده در ستاد ملی کرونا در هفته گذشته در مجموع در کل کشور هنوز سیر بیماری صعودی نیست اما در تعدادی از شهرها و استانهای از جمله در تهران، یزد و هرمزگان به وضوح روند تدریجی رشد موارد ابتلا و بستری بیماران دیده می شود و به نظر می رسد این روند افزایشی به علت کاهش میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در استانهای دیگر نیز آشکار شود، هنوز رشد بیماری خیلی سریع نیست ولی تغییر روند نزولی به صعودی نگران کننده است.
وی ادامه داد: برای کنترل کرونا با توجه به اینکه هنوز امکان واکسیناسیون عمومی وجود ندارد فعلا چه واکسن داشته باشیم و چه نداشته باشیم و چه واکسیناسیون عمومی شروع شود یا نشود، مهمترین اقدام لازم برای همه مردم رعایت کامل پروتکل های بهداشتی است که متاسفانه میزان رعایت آن تا حدی کم شده است.
فرهادی افزود:‌ مردم همچنان باید خود را ملزم به رعایت فاصله گذاری فیزیکی، زدن مداوم ماسک در اماکن عمومی و شست و شوی مداوم دست ها بدانند، در غیر این صورت موج جدید بیماری برای همه مردم مشکلات زیادی ایجاد می کند و میزان مرگ و میرها را افزایش می دهد.
فرهادی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز در پاسخ به پرسش ایرنا درباره امکان افزایش سفر و تسهیلات گردشگری به مردم در ایام نوروز که وزیر بهداشت اعلام کرده است؛ توضیح داد: در این مورد باید جلسات کارشناسی بین وزارت بهداشت، وزارت میراث فرهنگی و نیروی انتظامی به خصوص پلیس راهور برگزار شود، هنوز مصوبه خاصی در این مورد نداریم. چنین تصمیمی نیاز به کار کارشناسی دقیق دارد و شرط آن این است که سیر نزولی بیماری را در کشور داشته باشیم.
وی گفت: اگر مردم پروتکل ها را به میزان کافی رعایت نکنند و در کشور سیر نزولی بیماری را نداشته باشیم نه تنها امکان مسافرت برای مردم فراهم نمی شود بلکه برای بسیاری از فعالیت ها و مشاغل نیز محدودیت هایی اعمال می شود.

کرونا جان ۸۰ نفر دیگر را در ایران گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۸۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۰ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۸ هزار و ۳۳۶ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز جمعه درباره آخرین آمار مبتلایان و موارد فوت به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۶۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۶۷۵ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۸۰ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۸ هزار و ۳۳۶ نفر رسید.
لاری گفت: خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۲۴۱ هزار و ۳۲۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند. همچنین ۳۸۱۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود:‌ هموطنان توجه داشته باشند با توجه به شرایط همه گیری کرونا مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی می تواند تبعات جبران ناپذیری برای ما و عزیزانمان در پی داشته باشد بنابراین درخواست ما از مردم این است که حتی الامکان صله رحم از طریق فضای مجازی را جایگزین دید و بازدیدهای معمول اعضای خانواده و اقوام کنند.
وی ادامه داد: نباید فراموش کرد که در شرایط حساس کنونی رعایت توصیه‌های بهداشتی وظیفه عقلی و انسانی همه است و امیدواریم با تقویت همکاری مردم و همکاران نظام سلامت در عمل به توصیه‌های بهداشتی مانع از بروز خیز چهارم بیماری در کشور باشیم.

حریرچی: افزایش شهرهای نارنجی از ۱۸ به ۳۶ شهر زنگ خطر بزرگی است
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شهرهای نارنجی پرخطر کشور در ۱۰ روز گذشته از ۱۸ به ۳۶ شهر افزایش پیدا کرده است و شهرهای زرد نیز از ۱۳۰ به ۱۷۸ شهر افزایش یافته و این برای ما زنگ خطر بزرگی است.
«ایرج حریرچی» پنجشنبه شب در برنامه تلویزیونی گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: آمارهای نشان می دهد که تعداد شهرهای نارنجی ما ۳۵ درصد رشد داشته است و تعداد شهرهای آبی ما نیز در کشور ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است. معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارداشت: تعداد شهرهای کم خطر آبی کشور۳۰۰ شهر بود، اما هم اکنون به ۲۳۴ شهر کاهش پیدا کرده است و این نشان می دهد که شهرهای آبی ما ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
حریرچی با بیان اینکه هم اکنون رعایت پروتکل ها بهداشتی به حدود ۸۱ درصد رسیده است، گفت: گرچه شیوع بیماری کرونا در شیب ملایمی قرار گرفته است اما این وضعیت بسیار نگران کننده است .
به گفته وی، در روزهای اخیر روند نزولی شیوع بیماری کرونا در کشور متوقف و به طرف صعود گام برداشته و در تهران با توجه به افزایش تعداد مراجعات سرپایی و بستری روند صعودی پیدا کرده و هم اکنون ویروس به طرف جوانان تمایل پیدا کرده است. معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآورشد: وضعیت تردد مردم نیز نشان می دهد که تردد مردم در سطح کشور نسبت به قبل از شیوع بیماری در کرونا فقط حدود ۴ درصد کمتر شده است و این قابل قبول نیست.
حریرچی از روند صعودی ویروس کرونا در کیش، قشم و هرمز خبرداد و گفت: این ۳ جزیره در وضعیت نارنجی قراردارد و سفر مردم در روزهای اخیر به این ۳ جزیره بسیار افزایش یافته است.
وی از ممنوعیت تردد در روزهای آخر هفته آینده خبر داد و گفت: طبق تصمیم ستاد کرونا تردد خودروهای غیربومی به ۳ استان مازندران، گیلان و گلستان در روز سه شنبه آینده به این استانها ممنوع است و سفر به شهرهای زرد قشم، کیش، بندرعباس، اصفهان، شیراز و مشهد نیز ممنوع خواهد بود.
معاون کل وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: از اواخر آبان ماه سال جاری روند نزولی ویروس کرونا در کشور آغاز شد، اما هم اکنون روند آن بر روی یک خط ثابت مانده است و این وضعیت ما را بسیار نگران کرده است که ممکن است در آینده روند آن صعودی شود، زیرا ۴ هزار ویروس کرونا شناسایی شده است و ممکن است شاهد جهش این ویروس ها باشیم.

تاکنون ۱.۵ درصد مردم جهان واکسن زده اند
حریرچی با اشاره به وضعیت تولید واکسن در جهان افزود: با وجود تولید واکسن در بسیاری از کشور های جهان هنوز هم نمی دانیم که تاثیر این واکسن ها ۶ ماه و یا یک سال است.
معاون کل وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی به آمار۱.۵ درصدی دریافت کنندگان واکسن کرونا در جهان اشاره کرد و اظهارکرد:هرچند که در جهان میزان شیوع بیماری کرونا ۳۰ درصد کاهش داشته است، ولی هنوز ۲ ماه سرد در کشور داریم و در ۲ ماه آینده خریدهای شب عید و مسافرت ها و پس از آن ماه رجب و شعبان شرایط را برای ما سختر می کند.
حریرچی افزود: امروز در دنیا شاهد انحطاط اخلاقی برخی از کشورهای ثروتمند در زمینه خرید واکسن کرونا هستیم و حتی اتحادیه اروپا صادرات واکسن کرونا از این قاره ممنوع کرده است.
معاون کل وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حالی که کشورهای ثروتمند تا یک ماه آینده واکسیناسیون خود را کامل می کنند کشورهای متوسط تا ۲۰۲۱ و کشورهای فقیر در سال ۲۰۲۲ می توانند واکسیناسیون خود را انجام دهند.
حریرچی تاکید کرد: برخی از کشورهای از جمله کانادا، امریکا، آلمان و استرالیا به ازای هر نفر جمعیت، ۴ تا ۱۱ واکسن خریده اند تا ازاین واکسن ها استفاده کنند، در غیر این صورت اگر استفاده نکردند آن را با قیمت بالاتری در بازارهای جهانی بفروشند و این نشان از شکست اخلاقی در جهان است.

تا چند هفته دیگر ۲ میلیون واکسن کرونا روسی وارد کشور می شود
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: قرار است با ورود ۲ میلیون دور واکسن کرونا از روسیه این واکسن ها به یک میلیون نفر که قبلا اولیت بندی شده اند تزریق شود.
«سید حیدر محمدی» با بیان اینکه اولین محموله واکسن روسی امروز وارد کشور شد، افزود: قرار است تا چند هفته دیگر همه محموله ۲ میلیون واکسن روسی وارد کشور شود و این واکسن ها در دمای کمتر از ۲۰ درچه تست می شود.
وی با بیان اینکه ۱.۵ ماه پیش مستندات پیش بالینی و بالینی این واکسن روسی به کشور مان ارسال شد وئ همه فرآیندهای آن به صورت کامل بررسی شده است، گفت: در فاز سوم بالینی این واکسن به ۱۲ هزار و ۸۰۰ روئسی تزریق شده است و بسیار موفقیت آمیز بوده است.
رئیس انستیتو پاستور ایران در برنامه تلویزیونی گفت: کوبا یکی از ایمن ترین واکسن های کرونا را در جهان تولید کرده و هر دو کشور ایران و کوبا وارد فاز بالینی این واکسن شده اند و چند هفته آینده قبل از سال جدید کارآزمایی این واکسن در کشور انجام خواهد شد.
«علیرضا بیگلری » افزود: واکسنی که ایران با مشارکت کوبایی ها در کشور تولید خواهد کرد یکی از پیشرفته ترین واکسن ها است و مردم عزیز کشورمان بهار سال آینده خبرهای خوبی در زمینه تولید واکسن کرونا خواهند داشت، زیرا دانشمندان ایرانی در این عرصه همانند مرزبانان در تلاش هستند و ملت ایران باید مشوق این دانشمندان ایرانی باشند.