کرونا وضعیت عادی ندارد!
کرونا وضعیت عادی ندارد!

  محمدحسین جعفری سمیع- دبیر گروه سیاسی / طبق آخرین آمارهای سازمان بهداشت جهانی ویروس کرونا تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و بیش از ۲۰۰ هزار نفر کشته داشته است هر چند نزدیک به ۸۳۷ هزار نفر هم جزو آمار بهبودیافتگان به شمار می‌روند اما […]

 

محمدحسین جعفری سمیع-
دبیر گروه سیاسی /

طبق آخرین آمارهای سازمان بهداشت جهانی ویروس کرونا تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و بیش از ۲۰۰ هزار نفر کشته داشته است هر چند نزدیک به ۸۳۷ هزار نفر هم جزو آمار بهبودیافتگان به شمار می‌روند اما کووید ۱۹ همچنان در حال مبتلا کردن افراد بیشتری است و آمار مبتلایان روزانه در حال افزایش است.اما با نگاهی به نمودار مبتلایان و جانباختگان در کشورهای مختلف همچون ایالات متحده و یا آلمان، متوجه این واقعیت می شویم که آمار مبتلایان و تلفات این بیماری، ارتباط نزدیکی به شیوه حکمرانی هر کشور دارد. در واقع این پاندمی مرگبار، حقیقت درونی سیاستمدران جهان را افشا کرده است.

دکتر کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته گفت: «از روز یکشنبه تا ظهر روز ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۹۹۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد».
به گزارش «جمله»، جهانپور گفت: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۱۴۷۲ نفر رسید. امروز (دوشنبه) پس از ۳۶ روز، تعداد موارد جدید یا ابتلای روزانه به کووید۱۹ در کشور، به کمتر از ۱۰۰۰ مورد رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۹۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند. مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۸۰۶ نفر رسید». وی همچنین افزود: «خوشبختانه تا کنون ۷۰۹۳۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند. ۳۰۱۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۴۳۲ هزار و ۳۲۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است».
پیش از این تعدادی از نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر تهران اعلام کرده بودند که آمار ابتلا به کرونا در ایران بسیار بیشتر از آمار رسمی است که وزارت بهداشت اعلام می‌کند. محمدرضا محبوب‌فر، عضو کمیته ملی پیشگیری و مقابله با کرونا نیز روز یک‌شنبه گفته بود: «تعداد مبتلایان و جان‌باختگان بیشتر از آمار اعلام شده توسط وزارت بهداشت است». مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی بر اساس تخمین‌ها اعلام کرده بود که آمار واقعی تعداد افراد جان‌باخته حدود دو برابر و آمار مبتلایان بین ۸ تا ۱۰ برابر آمار اعلام شده توسط وزارت بهداشت است.

از بهشت زهرا آمار میگیریم!
محسن هاشمی، رئيس شورای شهر تهران نیز روز ۳۱ فروردین گفت: «بر اساس برآورد مرکز پژوهش‌های مجلس و «نظرات متخصصان»، آمار ابتلا به کرونا در ایران «بسیار بیشتر از عدد اعلام شده رسمی است». او دیروز دوشنبه در پاسخ به پرسش یک خبرنگار در مورد این‌که آیا آمار تفکیکی کرونا در استان‌ها، به‌ویژه استان تهران، به شورای شهر اعلام شده است یا نه، پاسخی مبهم داد اما افزود که این آمار را علنی اعلام نکرده‌اند ولی اضافه کرد که «قدرت ما در بهشت زهرا زیاد است و آمار را از بهشت زهرا می‌گیریم.»
پس از این ابراز نظر، عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اعضای شورای شهر تهران هشدار داده بود که در سخنان خود تنها به آمار وزارت بهداشت درباره کرونا استناد کنند تا به گفته او از «سوءاستفاده رسانه‌های معاند» جلوگیری شود. اعضای شورای شهر تا این لحظه واکنشی به هشدار وزیر ارشاد نداده اند.

۶۰ شهرستان در وضعیت قرمز هستند
علیرضا رئیسی، معاون بهداشتی وزارت بهداشت روز دوشنبه در یک نشست خبری گفته است که در ایران ۶۰ شهرستان از نظر میزان بروز بیماری کرونا در وضعیت قرمز هستند.
به گفته رئيسی، ۲۲۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۱۶ شهرستان نیز در وضعیت سفید قرار دارند.
علیرضا رئیسی معاون وزارت بهداشت گفت: «در حال حاضر برای بازگشایی اماکن و واحد‌های صنفی و مشاغل تصمیمگیری کردیم تا مشاغل کم ریسک بازگشایی شود و باید پروتکل‌های فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت شود».
وی درباره بازگشایی‌ها حرم ها و برگزاری نماز جمعه و جماعت در مناطق سفید و شهرهایی مثل تهران، مشهد مقدس، قم و شیراز به ویژه در ماه رمضان اظهار کرد: «بازگشایی مساجد و انجام برنامه های مذهبی در ماه رمضان مدنظر قرار دارد، به عنوان مثال ممکن است در یک شهر ۱۰ هزار نفری ۱۰ تا ۱۵ نفر بخواهند برای ادای نماز به مساجد بروند، ما اعلام کردیم، با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی مردم می توانند به مساجد بروند و ترجیحا در خانه وضو بگیرند، از ماسک استفاده کنند و با خودشان مهر و جانماز ببرند و در مساجد هم فعلا بحث سخنرانی، محافل قرآنی و مجلس دعا و مناجات نباید برگزار شود و تنها مردم می توانند برای ادای نماز به مساجد بروند، این تصمیم‌گیری فعلا فقط در حوزه مساجد انجام شده است».
او توضیح بیشتری نداده و تنها گفته است که «رنگ سفید، زرد و قرمز یک نوع تقسیم‌بندی از میزان شیوع و بروز بیماری» است. آقای رئيسی به نام شهرستان‌هایی که وضعیت قرمز دارند اشاره نکرده ولی گفته «در اکثر استان‌ها حداقل یک شهرستان علاوه بر مرکز استان منطقه قرمز است» و در استان‌های لرستان، خوزستان، تهران، اصفهان و فارس، میزان ابتلا به کرونا بالا است.
به گفته معاون وزیر بهداشت جمعیت مناطقی که جزو شهرستان‌های سفید هستند، ۱۵ میلیون نفر است و «اکثر مناطق کشور هنوز درگیر ویروس است».
*وضعیت عادی در زمینه کرونا نداریم
در همین روز علی ربیعی، سخنگوی دولت، در نشست خبری هفتگی خود توضیحاتی در مورد این تقسیم‌بندی داد و گفت: «ما مناطق کشور را به سه رنگ سفید، زرد و قرمز تقسیم کردیم که اصلأ این دسته‌بندی به معنای ریشه‌کن شدن کرونا در مناطق سفید نیست بلکه آن مناطق وضعیت بهتری نسبت به سایر نقاط دارد و باید همان روند را برای کنترل ادامه دهند.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، وی افزود: «اینکه گفته می‌شود دولت به دنبال عادی‌سازی شرایط است اصلأ چنین نیست و ما وضعیت عادی در زمینه کرونا نداریم.»
وی در پاسخ به این پرسش که معیار دسته‌بندی شهرها به سه رنگ چیست، تأکید کرد: «رنگ‌ها به معنی عادی شدن شرایط نیست بلکه برای تصمیم‌گیری در زمینه برنامه‌ریزی‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به ما کمک می‌کند که چگونه بازگشایی‌ها انجام شود.»
سخنگوی دولت افزود: «مثلاً شهری ممکن است روزی یک بستری داشته باشد اما این معنایش چنین نیست که دیگر خطر در آن شهر رفع شده و آمار جان‌باختگان در آن شهر بیشتر نمی‌شود بلکه اگر روند کنترل‌ها ادامه نیابد ممکن است این نسبت نیز تغییر پیدا کند پس باید روند کنترلی ادامه یابد.»
در اظهار نظری دیگر، ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت ج نیز امروز دوشنبه از روند صعودی شیوع کرونا در برخی از استان‌های ایران خبر داده است.
او تاکید کرد : « بازگشایی مراکز اقتصادی در قالب طرح فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند به معنای عادی‌سازی نیست و اگر بازگشایی‌ها آسیب‌ساز باشد، در تصمیم‌ها تجدید نظر خواهد شد».

مردم همچنان خواهان قرنطینه
بر اساس نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ،‌ هنر و ارتباطات ایران بیش از ۸۰ درصد مردم این کشور با تعطیلی دانشگاه‌ها و مدارس در بحران کرونا موافق‌اند.
روابط عمومی این سازمان روز دوشنبه هشتم اردیبهشت‌ماه نتایج یک نظرسنجی صورت گرفته در هفته آخر فروردین‌ماه را منتشر کرده که نشان می‌دهد بیش از ۶۱ درصد پاسخ‌دهندگان گفته‌اند با بازگشایی همه ادارات دولتی به صورت عادی از پایان فروردین‌ماه مخالف‌ بوده‌اند. بیش از ۵۷ درصد نیز با بازگشایی همه فعالیت‌های اقتصادی از پایان فروردین‌ماه مخالفت کرده بودند.
۸۱/۷درصد از پاسخ‌دهندگان هم گفته‌اند با ادامه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها موافق‌اند.بیشتر از ۹۱ درصد پاسخ‌دهندگان در این نظرسنجی از موافقت با ادامه خانه‌نشینی و خود قرنطینگی سخن گفته‌اند. حدود ۴۶ درصد نیز با قرنطینه اجباری موردم موافقت کرده‌اند. این در حالی است که رئیس جمهور از ابتدای اعلام رسمی شیوع کرونا در کشور، همواره اظهار کرده که هیچ اعتقادی به قرنطینه ندارد. این درحالی است بسیاری از تحلیلگران عدم وجود بودجه لازم برای قرنطینه را مانع اجرای آن توسط دولت می دانند.