کشف سلاح‌هایی از جنس استخوان انسان
کشف سلاح‌هایی از جنس استخوان انسان

  کارشناسان دریافتند شکارچیان عصر سنگ از سلاح‌های تیزی از جنس استخوان انسان استفاده می‌کردند. نتایج تحقیقات جدیدی نشان می‌دهد حدود ۱۱۰۰۰ سال پیش، شکارچیان عصر سنگ که در «داگرلند» تجمع می‌کردند از سلاح‌های تیزی از جنس استخوان انسان استفاده می‌کردند. «داگرلند» که اکنون منطقه‌ای در زیر «دریای شمال» است در گذشته، زمانی که سطح […]

 

کارشناسان دریافتند شکارچیان عصر سنگ از سلاح‌های تیزی از جنس استخوان انسان استفاده می‌کردند.
نتایج تحقیقات جدیدی نشان می‌دهد حدود ۱۱۰۰۰ سال پیش، شکارچیان عصر سنگ که در «داگرلند» تجمع می‌کردند از سلاح‌های تیزی از جنس استخوان انسان استفاده می‌کردند. «داگرلند» که اکنون منطقه‌ای در زیر «دریای شمال» است در گذشته، زمانی که سطح آب پایین‌تر بود منطقه‌ای برای زندگی حیوانات و انسان‌ها بود؛ با این‌که از دوران زندگی ساکنان این منطقه مدت‌ها گذشته است اما آثار به‌جامانده از آن‌ها از جمله سلاح‌ها در سواحل نزدیک هلند کشف می‌شوند.
بررسی ۱۰ مورد از این سلاح نشان داد ۸ سلاح از استخوان و شاخ نوعی گوزن ساخته شده‌اند اما جنس ۲ مورد از این سلاح‌ها استخوان انسان تشخیص داده شد. هنوز علت این‌که چرا این سلاح‌ها از استخوان انسان ساخته شده‌اند مشخص نیست، چراکه جنس شاخ گوزن در مقایسه با استخوان انسان به مراتب برای ساخت سلاح مناسب‌تر است. تاکنون حدود هزار سلاح از جنس استخوان متعلق به مردم «داگرلند» کشف شده است. برخی از این سلاح‌ها کوچک هستند و حدود ۹ سانتی‌متر طول دارند. کارشناسان معتقدند ممکن است شکارچیان این سلاح‌ها را همچون نیزه به سمت هدف پرتاب کرده باشند یا از آن‌ها به عنوان تیر در کمان استفاده کرده باشند یا آن‌ها را بر سر نیزه قرار می‌دادند.
بررسی‌ها نشان داد قدمت این سلاح‌ها به ۸هزار تا ۱۱هزار سال پیش بازمی‌گردد. به گفته کارشناسان با این‌که استفاده از استخوان انسان برای ساخت سلاح بسیار نادر است اما بی‌سابقه نیست؛ برای مثال جنگجویان گینه‌نو نیز از خنجرهایی از جنس استخوان انسان استفاده می‌کردند اما از استخوان‌های متعلق به انسان‌های بسیار مهم برای این کار استفاده می‌کردند.


ایران زیباست؛ پاییز در جنگل های «هیرکانی» گیلان
در جنوب دریای خزر از مازندران تا گیلان، گرگان و ارسباران، جنگل‌های هیرکانی قرار گرفته‌اند، جنگل‌های که ارزش زیادی دارند و به ثبت جهانی هم رسیده‌اند. جنگل های هیرکانی که مثل یک روبان سبز، پایین آبی خزر قرار گرفته، از ارزشمندترین جنگل‌های دنیاست. این جنگل‌های ۴۰ میلیون ساله، برای خودشان پارک ژوراسیکی است. مساحت این جنگل‌ها ۵۵ هزار کیلومتر مربع است که دو میلیون هکتار آن در ایران و ۲۰ هزار هکتار در آذربایجان قرار گرفته. حدود نیمی از این جنگل‌ها از بین رفته و الان فقط از ۳/۱۰ درصد آن حفاظت می‌شود. شاید به جرات بتوان گفت که زیباترین پاییز ایران در جنگل های هیرکانی اتفاق میافتد. جلوه‌ای از عظمت خداوند که در برگ درختان انبوه این جنگل که از قدیمی ترین جنگل های روی زمین است نمود پیدا می کند.
زنجان
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زنجان گفت: «در راستای حفظ و احیای بیمارستان تاریخی شهید بهشتی و تبدیل آن به موزه سلامت، مرمت اضطراری این بنا آغاز شد.» امیر ارجمند بیان کرد: «ساختمان بیمارستان مناسب ارائه خدمات درمانی نیست و مرمت اضطراری بنا، حذف الحاقات، مرمت نمای آجری و سقف شیروانی در اولویت است.» او افزود: «اجرای عملیات مرمتی در راستای اجرای مفاد تفاهم‌نامه‌­ای که مابین دانشگاه علوم پزشکی و اداره‌کل استان امضا شده، انجام می‌شود.»
نطنز
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نطنز از تعطیلی موزه مردم‌شناسی این شهرستان تا پایان سال جاری به‌دلیل انجام عملیات تجهیز موزه خبر داد. حسین یزدانمهر افزود: «عملیات تجهیز موزه شامل تجهیز و بروز‌رسانی ویترین‌ها، تجهیزات، فضای داخلی و همچنین بروزرسانی سیستم الکتریکال موزه است که اجرای آن با اعتباری بالغ بر یک‌ میلیارد ریال توسط اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نطنز آغاز شد.»