یک نامه صدساله که توسط کبوتر نامهرسان حمل شده بود در فرانسه کشف شد. یک زوج در شرق فرانسه محفظه کوچکی را حاوی پیامی که حدود یک قرن پیش توسط یک سرباز «پروسی» به همراه کبوترنامهرسان ارسال شده بود کشف کردند. این پیام توسط یک سرباز پیادهنظام مستقر در «اینگرسهایم» و به زبان […]
یک نامه صدساله که توسط کبوتر نامهرسان حمل شده بود در فرانسه کشف شد.
یک زوج در شرق فرانسه محفظه کوچکی را حاوی پیامی که حدود یک قرن پیش توسط یک سرباز «پروسی» به همراه کبوترنامهرسان ارسال شده بود کشف کردند.
این پیام توسط یک سرباز پیادهنظام مستقر در «اینگرسهایم» و به زبان آلمانی نوشته شده و اطلاعاتی درباره مانورهای نظامی در جریان جنگ جهانی اول را به مقام بالاتر ارائه داده است.
تاریخی که در این پیام ذکر شده ۱۶ جولای است اما سال دقیق ارسال این پیام مشخص نیست. با این حال انتظار میرود این پیام در سال ۱۹۱۶ یا ۱۹۱۰ نوشته شده باشد.
در آن زمان «اینگرسهایم» که اکنون در فرانسه واقع شده بخشی از آلمان بود.
این اکتشاف نادر توسط یک زوج در سپتامبر امسال در زمینهای اطراف «اینگرسهایم» صورت گرفت. این زوج محفظه حاوی نامه را به نزدیکترین موزه که در «اوربی» واقع شده و به یکی از خونینترین نبردهای جنگ جهانی اول اختصاص دارد، منتقل کردند.
از این پس این نامه در بخش نمایشگاه دائمی موزه «لانژ» در «اوربی» به نمایش گذاشته خواهد شد.
ایران زیباست؛ مسجد جامع «قائن»
مسجد جامع «قائن» در شهرستان قائن و در استان خراسان جنوبی واقع شده است. این بنای با شکوه مربوط به سده ۸ ه..ق و در مرکز این شهر قرار دارد. به استناد کتیبه موجود در ایوان مسجد جامع، این بنا در سال ۷۹۶ هجری قمری به فرمان امیر جمشید قارنی ساخته شده است؛ بدین ترتیب مسجد جامع قائن از اثرهای ساخته شده در اواخر دوره ایلخانی و ابتدای دوره تیموری است.
مسجد جامع قائن ۲۴۷۰ متر مربع وسعت داشته که ۱۰۵۰ متر مربع آن زیر بنای ایوان، شبستانها و حجره ها و ۱۲۰ متر مربع عرصه داخلی می باشد. حیاط مسجد محوطه ای به درازای ۳۳ و پهنای ۲۸ متر است. در اطراف حیاط حجره هایی به عمق ۲ متر قرار دارد. از شاهکارهای معماری مسجد ؛ ایوان آن است که به طرز با شکوهی با ارتفاع ۱۸ متر، عرض ۱۱ متر و طول ۲۲ متر ساخته شده است. پیشتر دو مناره در دو سمت ایوان به ارتفاع ۵ متر داشته که باعث زیبایی بسیار مسجد می گردید و تا پیش از ویرانی صدای مؤذن از آن بلند بود.
مسجد جامع قائن اولین اثر تاریخی به ثبت رسیده در خراسان جنوبی است که با گذشت بیش از یک هزار و ۱۰۰ سال همچنان به عنوان بلندترین عمارت قائن و یک شاهکار اصیل ایرانی اسلامی محسوب می شود. این مسجد دو محراب دارد که یکی بسوی کعبه و دیگری بسوی بیت المقدس است. گرچه این مسجد جزو قدیمیترین مساجد ایرانی است، ولی محرابهای آن ربطی به تغییر قبله از مسجد الاقصی به مکه ندارد.