کشف یک زندان ۲۵۰۰ ساله در ننگرهار افغانستان
کشف یک زندان ۲۵۰۰ ساله در ننگرهار افغانستان

  مقامات محلی استان ننگرهار در افغانستان اعلام کردند، باستان شناسان در این منطقه یک زندان دوره بودیزم با سابقه ۲۵۰۰ ساله را کشف کرده اند. خبرگزاری صدای افغان (آوا) با بیان این مطلب افزود: دفتر رسانه‌ای استان ننگرهار در اعلامیه گفته که این آثار در منطقه سبزآباد شهرستان سرخ رود پیدا شده است. در […]

 
مقامات محلی استان ننگرهار در افغانستان اعلام کردند، باستان شناسان در این منطقه یک زندان دوره بودیزم با سابقه ۲۵۰۰ ساله را کشف کرده اند.
خبرگزاری صدای افغان (آوا) با بیان این مطلب افزود: دفتر رسانه‌ای استان ننگرهار در اعلامیه گفته که این آثار در منطقه سبزآباد شهرستان سرخ رود پیدا شده است.
در این اعلامیه‌ آمده است که این زندان در جریان کاوش باستان‌شناسان ریاست اطلاعات و فرهنگ در منطقه‌ی «سبزآباد» شهرستان سرخ‌ رود کشف شده است. بر اساس این گزارش، این زندان در یک محوطه با عمق زیاد ساخته شده و دروازه ندارد و با ساختار ویژه از آن در امور نظامی استفاده می‌شده است. دفتر والی ننگرهار گفته است که باستان‌شناسان اتاقی را با طول ۱۳ متر و عرض چهار متر در این زندان یافته‌اند که در سه دوره بر روی آن بازسازی صورت گرفته است. اعلامیه می افزاید که در جریان این کاوش ها، باستان‌شناسان شمار دیگری از آثار تاریخی را نیز کشف کرده‌اند. ۱۰ روز پیش نیز دفتر مطبوعاتی والی ننگرهار از کشف ۱۶۰ قلم آثار تاریخی در تپه‌ای در محوطه «سبزآباد» شهر جلال‌آباد خبر داده بود.
 در همین حال رسول باوری کارشناس وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان به رسانه ها گفته است که کنده کاری در منطقه سبزآباد از سه سال پیش در این منطقه آغاز شده است.  وی افزود: «بر اساس مشاهدات به نظر می رسد این مکان برای زندانی کردن و تادیب مردم بکار گرفته می‌شده است. علاوه برآن، یک سپر با قدمت ۲۰۰۰ ساله و برخی اشیای دیگر نیز کشف شده است.»
سایه ساختمانی قدبلند روی موسسه باستان شناسی
ساختمانی پنج طبقه روی بنای تاریخی موسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران سایه انداخت و عرصه و حریم این اثر تاریخی را مخدوش کرد.
این ساختمان در حال ساخت با بیش از پنج طبقه ارتفاع در حالی در عرصه بنای تاریخی موسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران در حال ساخت است که به نظر می‌رسد پلان‌های نهایی آن برای تکمیل ساختمان نیز رو به پایان است و حتی آن ساختمان بخشی از حیاط بنای تاریخی موسسه را اشغال کرده است.
با توجه به قرار گرفتن ساختمان در دست ساخت در چند قدمی بنای تاریخی موسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران و ارتفاع بیش از حد آن که حریم منظری این بنا را اشغال کرده است، مشخص نیست که آیا استعلامی از میراث فرهنگی برای ساخت این بنا گرفته شده است یا خیر؟ موسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران از بناهای ساخته شده بین سال‌های ۱۲۹۹ تا ۱۳۲۰ شمسی با مساحت ۶۷۰ مترمربع است، این ساختمان در سال ۱۳۳۸ به پیشنهاد دکتر عزت‌الله نگهبان در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران تأسیس شد، آن موسسه از سال۱۳۵۴ به نزدیکی باغ فردوس، نبش کوچه لادن و خیابان ولیعصر امروزی در مکان کنونی‌اس منتقل شد، این محل توسط زنده یاد محمود افشار به عنوان وقف در اختیار موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران قرار گرفت که در ۱۰ مهر  ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسید.