کلید تغذیه سالم برای  زنان میانسال
کلید تغذیه سالم برای  زنان میانسال

بنابر بررسی‌های انجام شده، مشخص شده است که زنان به علت شرایط فیزیولوژیکی خاص، نیاز به توجه بیشتری به تغذیه خود دارند تا بتوانند سلامت خود را حفظ کنند.به گزارش ایسنا، گفته می‌شود که زنان به علت شرایط فیزیولوژیکی خاص، نیاز به توجهات تغذیه‌ای ویژه‌ای دارند. در بسیاری از موارد با مراقبت‌های تغذیه‌ای پیشگیرانه و […]

بنابر بررسی‌های انجام شده، مشخص شده است که زنان به علت شرایط فیزیولوژیکی خاص، نیاز به توجه بیشتری به تغذیه خود دارند تا بتوانند سلامت خود را حفظ کنند.به گزارش ایسنا، گفته می‌شود که زنان به علت شرایط فیزیولوژیکی خاص، نیاز به توجهات تغذیه‌ای ویژه‌ای دارند. در بسیاری از موارد با مراقبت‌های تغذیه‌ای پیشگیرانه و به موقع می‌توان عوامل خطر تغذیه‌ای را محدود و از بیماری‌های غیرواگیر شایع در زنان پیشگیری کرد یا آن را به تعویق انداخت.در زنان به علت تغییرات هورمونی ماهانه، تغییراتی در تخمدان‌ها و رحم ایجاد می‌شود که این اعضاء را برای باروری تخمک آماده می‌کند. در این شرایط تغییراتی در خلق و خو و وضعیت عمومی آنها نیز ایجاد می‌شود. شایع‌ترین علامت‌های این دوران عبارت است از هیجان، افسردگی، تغییرات خلق، خستگی، افزایش وزن، درد سینه، گرفتگی‌های عضلانی و درد پشت که از هفت الی ۱۰ روز پیش از قائدگی شروع شده و تا زمان قائدگی افزایش پیدا می‌کند. بهبود وضعیت تغذیه و کاهش استرس می‌تواند به کم شدن علائم کمک کند.در سنین آخر میانسالی نیز زنان نیاز به توجهات خاص تغذیه‌ای دارند. به علت افت هورمون استروژن که به میزان ۶۰ درصد در حدود ۵۰ سالگی اتفاق می‌افتد، علائمی مانند گرگرفتگی بروز می‌کند و کاهش توده استخوانی و … از عوارض این دوره است. بر این اساس مصرف غذاهای بر پایه گیاهی که حاوی فیبر محلول و فیتواستروژن‌ها هستند از جمله غلات کامل مانند نان‌های سبوس‌دار، سبزی‌ها و میوه‌ها، حبوبات، سویا برای کنترل علائم منوپوز (یائسگی) توصیه می‌شود.