کلید گرم شدن فضای انتخابات
کلید گرم شدن فضای انتخابات
مهلت ثبت نام در ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری به پایان رسید و لنز دوربین خبرنگاران و اهالی رسانه، چهره‌های مختلفی که برای این انتخابات ثبت نام کردند را ثبت کرد و اظهار نظرها در خصوص حضور آن‌ها شنیده شد.

سایه برین روزنامه نگار – مهلت ثبت نام در ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری به پایان رسید و لنز دوربین خبرنگاران و اهالی رسانه، چهره‌های مختلفی که برای این انتخابات ثبت نام کردند را ثبت کرد و اظهار نظرها در خصوص حضور آن‌ها شنیده شد. به جرئت می‌توان گفت پرسروصداترین چهره این دوره انتخابات، «حسن روحانی» بود. وی در ساعات پایانی آخرین روز ثبت‌نام به وزارت کشور رفت و برای شرکت در این انتخابات از حوزه انتخابیه تهران نام‌نویسی کرد.
واکنش‌ها و اظهار نظرات طیف‌های فکری مختلف پس از ثبت نام روحانی، فراتر از حد انتظار بود. شاید کمتر کسی فکر می‌کرد که ورود دوباره حسن روحانی به عرصه انتخابات، به این اندازه تزریق‌کننده هیجان و واکنش در افکار عمومی و میان مسئولان باشد. پیش از این نیز شائبه حضور رئیس جمهور سابق در عرصه رقابت‌های مجلس شورای اسلامی مطرح شده بود اما روحانی در نهایت، انتخابات مجلس خبرگان رهبری را انتخاب کرد و واکنش‌ها به گونه‌ای است که گویی او کاندیدا انتخابات ریاست جمهوری شده ‌است. احتمالا جبهه مخالف روحانی انتظار داشتند که رئیس جمهور سابق ایران، روش «محمود احمدی‌نژاد» را برای در صدر اخبار بودن انتخاب کند. یعنی در مقابل تمام هجمه‌هایی که همیشه گریبانگیر «رئیس جمهور سابق» است، رو به تبریک کریسمس و تسلیت سالگرد فوت مایکل جکسون بیاورد یا در فرودگاه تحصن کند و به دوربین‌ها علامت پیروزی نشان دهد. اما روحانی با راه‌اندازی وب‌سایت به هجمه‌ها پاسخ داد و حالا هم کاندیدا شرکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری است. این متن گزارشی از مهم‌ترین اتفاقات و واکنش‌ها، از زمان ثبت نام روحانی تا امروز تقدیم می‌کند.

ثبت نام و آغاز واکنش‌ها
روحانی پس از ثبت‌نام برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: «انتخابات مجلس خبرگان رهبری مهم‌ترین انتخابات ملی و کشوری است به دلیل این‌که در سایه این انتخابات، نمایندگان ملت برای خبرگان تعیین می‌شوند تا در روزی که لازم است با رای خود رهبری نظام و امت اسلامی را تعیین کنند .به همین دلایل این مجلس اثر رای بالاتری دارد. نمایندگان این مجلس هم باید تلاش کنند که وظایف مجلس خبرگان و اهمیت آن را برای مردم تبیین کنند تا آشنایی مردم با آن مجلس بیشتر شود. در دور اول خبرگان کار عظیمی بعد از رحلت بنیان‌گذار انقلاب اسلامی انجام شد و تا امروز هم این مجلس به وظایف خود در چارچوب قانون مشغول بوده‌است.»
روحانی یادآور شد: «من سه دوره نماینده خبرگان بودم و طبیعی است که این دوره هم شرکت کنم. من بارها در معرض آرای ملت بودم، چه سه دوره در خبرگان، چه پنج دوره در مجلس شورای اسلامی و چه دو دوره در انتخابات ریاست جمهوری، این دوره خبرگان هم اعلام آمادگی می‌کنم که در معرض رأی مردم قرار گیرم تا اگر کاری از دست من برآید به وظیفه خود برای کشور عمل کنم.»
سید ابراهیم رئیسی نیز ازحوزه انتخابی خراسان جنوبی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کرد و پیرو انتشار این اخبار، «غلامعلی جعفرزاده ایمن‌‌آبادی»، نماینده ادوار مجلس ضمن اظهارنظراتی در این خصوص گفت: «رئیسی اگر اعتماد به نفس داشت از تهران کاندیدا می‌شد.»
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که رئیسی سابقه عضویت در دوره‌های چهارم و پنجم خبرگان رهبری را دارد و در دور پنجم نایب رییس اول مجلس خبرگان رهبری است. رئیسی در هر دو دوره قبل نیز از حوزه انتخابیه خراسان جنوبی ثبت نام کرده بود.

بیانیه روحانی و واژه‌های حساس
روحانی پس از ثبت نام در وب‌سایت خود بیانیه‌ای منتشر کرد و در بخشی از آن نوشت: »در ابتدای این مسیر از همه مجریان و ناظران محترم انتظار دارم که به دور از حبّ و بغض‌های جناحی و با بی‌طرفی کامل نسبت به انجام وظایف قانونی خود اقدام نمایند. عبرت از تجربیات تلخ قبلی در جفا به برخی شخصیت‌ها باید چراغ راه این دوره از انتخابات باشد. اما ادامه مسیر در دستان شماست. اگر شما هم مانند من پس از سال‌ها تجربه تلخ و شیرین به این نتیجه رسیده‌اید که «ایران» سهم مشاع ایرانیان است و یکدست‌سازی و انحصارطلبی یکی از عوامل براندازی دو اصل مشروعیت و کارآمدی نظام ‌است و اگر باور دارید که ایستادگی در برابر زیاده‌خواهان، تلاشی ممکن برای بازگرداندن آینده به ایرانیان است، آنگاه با این انتخاب سرنوشت‌ساز روبرو خواهید بود که آیا – به عنوان عضوی از اکثریت واقعی جامعه – مایلید تا حد امکان در سرنوشت جمعی خود فعالانه مشارکت کنید یا اینکه تسلیم انفعال و یأس می‌شوید و آینده خود و فرزندانتان را به اقلیتی، مدعی اکثریت، واگذار می‌نمایید.»
علاقمندان می‌توانند متن کامل این بیانیه نسبتا طولانی را در وب‌سایت حسن روحانی مطالعه کنند اما بخشی از بیانیه که باعث واکنش‌های فراوان شد، همین بخشی‌ است که از آن انتخاب کرده‌ایم.

باز شدن پای واکنش‌ها به صدا و سیما
پیرو این بیانیه، «حسن رحیم‌پور ازغدی»، فعال سیاسی اصولگرا نوشت: «آقای حسن روحانی به‌عنوان «مجتهد عادل» برای خبرگان رهبری نامزد شده. ملت می‌خواهند تعریف شورای محترم نگهبان از «اجتهاد و عدالت» را در این موردخاص، از نزدیک ببینند».
«عباس عبدی»، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به اظهارات رحیم‌پور ازغدی نوشت: «روحانی همیشه همین بوده؛ جرأت داشتید نوبت‌های پیش می‌پرسیدید.»
مجری تازه‌کار برنامه «صبح بخیر ایران» نیز واکنش تندی به اظهارات روحانی نشان داد و گفت: «صاحب تئوری اینکه منتقدان، بیکارها، بی‌شناسنامه‌ها و بی‌سوادها به جهنم بروند در انتخابات مجلس خبرگان ورود کرده است؛ کسی است که می‌گفت همه مشکلات، حتی آب خوردن مردم هم با برجام حل می‌شود و… و ان‌شاءا… شورای نگهبان به وظیفه اصلی‌اش خیلی درست عمل می‌کند.»
این اقدام صداوسیما واکنش‌هایی داشت. صفحه دفتر دکتر حسن روحانی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) با انتشار ویدئوی برنامه صداوسیما که مجری از شورای نگهبان درخواست ردصلاحیت رئیس‌جمهور پیشین را کرده، واکنش نشان داد و نوشت: «به افق یک رسانه ملی!»
«علی ربیعی»، سخنگوی دولت روحانی نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «‌امروز در اقدامی غیرقابل انتظار، رسانه‌ دولت و همچنین سیمای ملی خیلی صریح، واضح و بی‌پروا رفتاری ناپسند و غیرحرفه‌ای درباره تعیین صلاحیت‌ها به‌ویژه در مورد رئیس‌جمهور سابق بروز دادند. ظاهرا نه تنها صدای جامعه شنیده نشده، بلکه همچنان تندتر از پیش با بی‌توجهی به شرایط و آینده ایران، در جهت تامین امیال تعیین شده به پیش می‌تازند.‌ برادرانه می‌گویم با این روش‌ها خیر و مصلحتی برای ایران
عزیز نیست.»
این مجری به علت این توهین‌ها و آن‌چه رسانه‌ها آن را (تعیین تکلیف کردن برای شورای نگهبان) نامیدند، از کار برکنار شد اما تنها ۲۴ ساعت بعد، روی آنتن شبکه سه سیما در حال برنامه اجرا کردن بود. او این اظهارات را درباره حسن روحانی در شبکه اول سیما گفته بود.

میزان رأی ملت است
بر اساس اعتماد به علم و آگاهی جامعه از شرایط مدیریت حسن روحانی و اصل احترام به رای مردم، متن پیش‌رو قصد تحلیل حضور روحانی در عرصه انتخابات به قصد طرفداری یا عدم طرفداری از او را ندارد. کارنامه حسن روحانی، مربوط به نسل‌های پیشین نیست که از یاد قاطبه مردم جامعه رفته باشد. نسل جوان و حتی نوجوان به عنوان محق‌ترین گروه تصمیم‌گیری برای آینده کشور، روزهای ریاست حسن روحانی را زندگی کرده‌اند و درصورت تایید صلاحیت او برای حضور در هر انتخاباتی، قطعا عاقلانه‌ترین تصمیم را اتخاذ خواهند کرد.

  • نویسنده : ارسالی توسط سایه برین